Cartea Vioricăi Dăncilă geme de greșeli gramaticale. Guvernele „a fost date jos”, adevărul „nu mulțumeau pe Liviu Dragnea”, vorbele sunt spuse „pe la conțuri”

9
1795
Dăncilă & Ciolacu

Cartea “Viorica Dăncilă, partea ei de adevăr”, scrisă de Marga Nițu, geme de greșeli gramaticale, scrie jurnalista Carmen Dumitrescu pe site-ul Investigatoria.ro după ce a lecturat textul.

Nici Viorica Dăncilă, nici autoarea Marga Nițu nu par să fi fost îndeajuns de prietene cu limba română pentru a sesiza nenumăratele dezacorduri, erori de scriere sau gramaticale. Cartea fie n-a avut corector, fie cel care a corectat-o este de nivelul persoanelor implicate în dialog.

A rezultat un volum în care frecvența erorilor gramaticale, deosebit de supărătoare, este de una la fiecare 3 pagini, mai scrie jurnalista care a răsfoit cartea.

Ziaristii.com scrisese încă de acum o lună că Dăncilă pregătește un volum în care se răfuiește cu foștii ei ciraci.

O carte precum guvernarea Dăncilă

Într-una din pagini, fostul premier spune: “(…) Erau în genunchi (n.r. – Ciolacu, Stănescu) în fața lui Dragnea și Viorica Dăncilă i-a ridicat în picioare. Mă doare că au avut o influență negativă asupra partidului, a țării și a oamenilor. Iar acest lucru nu îl pot ierta. Sub nicio formă! Sunt duplicitar. Au considerat nedrept că a fost date jos guvernele Grindeanu și Tudose. Și eu cred la fel. (…)”.

Într-un alt paragraf apare un acord făcut greșit: “Aceiași oameni care s-au dus și au mințit, îmi dădeau și mie aceleași mesaje, că a zis Liviu Dragnea, că a făcut Liviu Dragnea, dar eu am avut tăria să mă duc la el și să întreb, am avut tăria să spun adevărul, chiar dacă acesta nu era cel care mulțumeau pe Liviu Dragnea sau pe alții. (…)”.

Nu lipsesc și cuvintele pe care s-ar părea că nici Dăncilă, nici persoana care i-a luat interviul nu le pronunță corect: “Asta demontează toate vorbele spuse pe la conțuri (n.r. – colțuri), că voiam să conduc partidul singură…”.

Carmen Dumitrescu scrie că inclusiv inițialele Vioricăi Dăncilă sunt scrise pe alocuri cu litere mici.

Regimul PSD-Dragnea, perfect simbolizat de Dăncilă: cum să lași țara în criză după o perioadă de mare progres economic

Dialogul este, de fapt, versiunea Vioricăi Dăncilă despre evenimentele din perioada 2017-2019, când a fost premierul României.

În mandatul ei s-au petrecut cele mai mari atrocități ale regimului Dragnea-PSD: au fost masacrate legile justiției, au fost bătuți protestatarii anticorupție în Piața Victoriei, s-a ales praful de bugetul României, lăsat la plecare cu deficit de peste 4%.

Cu toate acestea, Dăncilă pretinde în carte că a fost o salvatoare. Că s-a opus amnistiei și grațierii pe care Dragnea și gașca sa de infractori o presau s-o semneze și că măcelul din 10 august n-ar fi existat dacă ea s-ar fi aflat atunci la Guvern.

Venirea pandemiei a găsit Guvernul cu stocuri zero de echipamente medicale, Raed Arafat povestind ulterior că deși le spusese de nenumărate ori Vioricăi Dăncilă și lui Liviu Dragnea că e periculos ca țara să n-aibă o rezervă strategică, aceștia “n-au înțeles” de ce e necesar să investească în așa ceva.

Deficitul lăsat la plecare, împreună cu facturi neplătite de miliarde și o creștere substanțială a datoriei externe, s-au petrecut într-o perioadă în care economia mondială duduia, iar cea a României – la fel.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

9 COMENTARII

      • Normal…, cu VEorica te mai și distrai (bineee…, cam… făceam-haz-de…-NECAZ, cu așa CATASTROFĂ de premier-al-Țării!)…, pe când cu DEMENTA asta de Șoșoacă DOAR te umpli de nervi!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here