Baronul PSD de Călărași l-a șantajat pe procurorul care-l ancheta! Iliuță a fost trimis în judecată cu o acuzație în plus

1
1338
Vasile Iliuță

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță (PSD), a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru trei infracțiuni: abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și șantaj.

Vasile Iliuță (52 de ani) este acuzat de procurorii DNA incluiv că „ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat”. Așadar, l-a amenințat și șantajat pe magistrat!

Iliuță a fost membru PNL până în februarie anul trecut, când a fost exclus din partid. Ulterior, el s-a înscris în PSD, formațiune din partea căreia a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ILIUȚĂ VASILE, la data faptelor și în prezent președinte al Consiliului Județean Călărași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– abuz în serviciu;
– fals intelectual în formă continuată;
– șantaj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

1. În perioada martie – iulie 2019, inculpatul Iliuță Vasile, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajați din cadrul Consiliului județean Călărași.

Concret, inculpatul Iliuță Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaților respectivi, în condițiile în care magistrații Tribunalului Călărași au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Județean Călărași în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcția publică pe care o dețineau.

În aceeași perioadă și în același context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care știa că sunt falsificate și în care, cu știință, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus.

Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaților respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale.

2. La data de 20 decembrie 2019, inculpatul Iliuță Vasile ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.”

Iliuță și propriile afișe

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputatul Cozmanciuc, trimis în judecată după ce a pretins 500.000 de lei pentru o numire la Apele Române, pe „filiera Costel Alexe”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here