Col. dr. Valeriu Gheorghiță: „Imunitatea căpătată în urma vaccinului durează cel puțin un an!”

2
6630
Col. dr. Valeriu Gheorghiță

Șeful campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, estimează că imunitatea căpătată în urma vaccinării împotriva Covid-19 durează cel puțin un an. El mai crede că, dacă se menține ritmul actual al vaccinării, pandemia va fi sub control spre sfârșitul acestui an.

Studiile de până acum arată că răspunsul imun căpătat în urma vaccinului este „cât se poate de bun” timp de 8 luni, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță vineri seară, la Digi 24.

„Timpul de răspuns imun va fi cu siguranță mai mare de un an”, a mai spus „șeful vaccinării” din România.

Medicul a precizat că a doua doză de vaccin este un booster care asigură imunitatea pe o perioadă mai lungă de timp, tocmai de aceea este important ca oamenii să nu renunțe să facă rapelul.

Valeriu Gheorghiță anticipează că România va atinge pragul de vaccinare de 70% până în luna septembrie, dacă între timp nu apare o variantă a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin.

El a ținut să precizeze că vaccinurile actuale s-au dovedit eficiente împotriva tulpinii britanice, chiar dacă aceasta este mai contagioasă.

„Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, a mai arătat dr. Valeriu Gheorghiță.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă se visează noul Miron Cozma al minerilor. Discurs instigator, mincinos, violent anti-Europa, la Lupeni

2 COMENTARII

  1. Eiii…, (a)păiii…, aici(-„acișileaaa”…) AJUNGEM (!) să ne-ntrebăm (PÂNĂ!) și noi (ca… PRO-vacciniști FERMI!): DE-UNDE-A-SCOS-O (și-p’astaaa…), dom’leee…, ZăU-AȘA!

    • Bill Gates (PRINTRE ALȚII, șiii… NU PUȚINI!) doar ce-a declarat că… NEAPĂRAT (!) trebuie făcut (CEL PUȚIN!) ÎNCĂ UN „rapel” (!) în 2021, adică (MĂCAR!) o… A TREIA vaccinare CHIAR în acest an!

      Astaaa… dacă ne referim DOAR (!!!) la tulpina-…”CLASICĂ”/inițială!
      ÎNSĂ, dacă e să vorbim și despre imunizarea față de… NOI(LE)-tulpini (britanică, sud-africană, braziliană, finlandeză șiii… TOATE CÂTE VOR MAI URMA – !!! –, FĂRĂ-NICIO-ÎNDOIALĂ, la fel ca la TOȚI-virușii, mai ales cei… gripali!!!!!!), păiii…, atunci…, va fi nevoie deee… NOI-ȘI-NOI vaccinuri, concepute-și-produse… PERIODIC (EXACT ca în cazul „gripelor-sezoniere” obișnuite!), nuuuuuuuu?!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here