Deputatul Cozmanciuc, trimis în judecată după ce a pretins 500.000 de lei pentru o numire la Apele Române, pe „filiera Costel Alexe”

2
1300
Mugur Cozmanciuc

Scandalurile privind numirile pe filieră liberală la Apele Române intră într-o nouă fază: dosare DNA trimise în instanță, spre judecare. Primul caz răsunător este cel al deputatului Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar de trafic de influenţă.

Mugur Cozmanciuc (42 de ani) ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru care a cerut 500.000 de lei (peste 100.000 de euro), conform unui comunicat al DNA.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Vlad Marcoci, la data faptei inginer la Apele Române, pentru cumpărare de influenţă, şi un administrator al unei societăţi comerciale, pentru instigare la cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 4-27 noiembrie 2019 (exact în zilele când PNL a preluat guvernarea), Mugur Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei. El a lăsat să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă, Costel Alexe, pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) o persoană apropiată de omul de afaceri.

„Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie, în funcţia de director general al ANAR a fost numită o altă persoană”, arată anchetatorii.

În zona de autoritate a lui Costel Alexe (anchetat, la rândul lui, pentru luare de mită, în alt dosar) au explodat și alte scandaluri privind numirile pe criterii clientelare.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

COZMANCIUC CORNELIU-MUGUREL, la data faptei și în prezent deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,

MARCOCI VLAD, la data faptei inginer în cadrul Administrației Naționale «Apele Române», pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență,

Persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada 4-27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale «Apele Române» (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri.

Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri.

Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Să mai vină controalele (însă d’alea…SERIOASE/ADEVĂRATE, NU-FORMALE!) și pe la Apele-Române… DE-AICI, din Dobrogea: plajele…, Dunărea…, Rezervația-Deltei…, eheee…, CÂTE-și-MAI-CÂTE… (IMENSEEEEE!!!!!) BANDITISME ar fi DE-CERCETAT-,-STOPAT-și-SANCȚIONAT, și-pe-aici!!!!!!!!!!

    • Este o… HOȚIE-GENERALIZATĂĂĂĂĂ (!!!!!!!!!!!!!!!!) AICI, în DOBROGEA (județele Constanța și Tulcea), pe malurile românești ale Mării-Negre și Dunării, inclusiv/MAI-ALES-! în… Deltă (!!!!!), unde există și o Administrație-a-Rezervației-Biosferei-Delta-Dunării (A.R.B.D.D.), care aparține TOT (!) de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (M.M.A.P.) – ca și Administraţia-Bazinală-de-Apă Dobrogea – Litoral (A.B.A.D.L.), parte a Administrației-Naționale Apele-Române (A.N.A.R.) –, dar nu este, totuși, subordonată acesteia/acestora din urmă, ci doar „colaborează”/”se-coordonează”, conform Legilor-în-vigoare, cu ea/ele!

      Din păcate, iar este vorba despre… P.N.L. (!): a fost o adevărată… „VESELIE” (Sic!) AICI, (ȘI!) în perioada Guvernului-Orban, când director la A.B.A.D.L. a fost… actualul deputat P.N.L. Bogdan Bola (un… TIPIC-copil-de-bani-gata-!!!!!, un… „Țuțu-LU’-TĂTUȚU”” – Sic! –, fiul…. VEȘNICULUUUUUI (!!!!!!!!!!) lider-local-„liberal” Eugen(iu) Bola (așadar… l-au-recomandat-…LIPSA-TALENTULUiI-!!!-și…-familia-!!!!!), acest tătic fiind MEREU-ȘEF(ĂLĂU) pe-undeva – director I.T.M., prefect ș.a.m.d. – încă de pe vremea… GREȚOSULUI-U.S.L.!

      (SCÂRBĂĂĂĂĂ-TOTALĂĂĂĂĂĂ! Așteptăm – chiar… NERĂBDĂTORI!!! – … D.N.A.-ul!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here