Liviu Voiculescu, fost polițist amic cu interlopii, judecat pentru aderare la grup infracțional organizat, a ajuns membru în Comisia SIE din Senat

3
3559
Senatorul Liviu Voiculescu (PNL), pe vremea când era polițist și mergea la petreceri cu Bercea Mondial și Emi Pian. FOTO: Libertatea

Liviu Voiculescu, senator PNL judecat pentru aderare la grup infracțional organizat și participant, pe când era polițist, la petrecerile date de clanul Duduienilor, a fost numit acum în Comisia de Control a SIE, dezvăluie Libertatea.

DIICOT l-a trimis în judecată pe liberalul Liviu Voiculescu încă din 2013, dar procesul are deja 8 ani de când se tărăgănează. Acuzațiile sunt de aderare la grup infracțional organizat, conflict de interese și organizarea și desfășurarea de activități ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Mai mult decât atât, senatorul PNL e acuzat că, înainte să fie trimis în judecată, a încercat să mituiască procurorii DIICOT cu 43.000 de euro pentru a primi o soluție favorabilă.

Zis și “Mamba”, Liviu Voiculescu a fost ales în 2016 primar al comunei Cungrea, din județul Olt, iar în decembrie 2020 a ajuns senator pe lista PNL. Acum a intrat în Comisia de control asupra Serviciului de Informații Externe (SIE)!

Drumul polițistului de la garsonieră de 50 de metri pătrați, luată pe credit, la apartament în Valencia, mașină Mercedes, motocicletă Yamaha și conturi de 80.000 de euro

Potrivit informațiilor publice, actualul senator liberal Liviu Voiculescu a absolvit Academia de Poliție, iar din 2004 a lucrat la IJP Olt. În 2008 ajunsese inspector la Serviciul de Investigare a Fraudelor și avea o garsonieră de 50 de metri pătrați în Slatina, cumpărată cu credit bancar.

În acel moment, el a intrat în anturajul interlopilor.

Acum, el are – potrivit declarației de avere – un apartament în Valencia (Spania), o mașină Mercedes, o motocicletă Yamaha și conturi de peste 80.000 de euro.

Imagini filmate în decembrie 2009 îl arată pe Liviu Voiculescu printre invitații de la ziua lui Bercea Mondial. La petrecerea aceea a participat, pe lângă actualul senator PNL, și defunctul Emi Pian, pe atunci șeful periculoșilor interlopi din clanul Duduienilor.

La apariția fotografiilor, Liviu Voiculescu a ripostat, pe contul său de Facebook: “Prezența mea la evenimentul respectiv nu era deloc, dar absolut deloc întâmplătoare. În desfășurarea activităților operativ-informative specifice muncii de poliție, prezența unui ofițer la anumite evenimente nu este, sub nicio formă, întâmplătoare”.

Procurorii DIICOT susțin însă exact contrariul: în 2009, Liviu Voiculescu nu era investigator sub acoperire, ci se ocupa de mușamalizarea anchetelor care-i vizau pe infractori.

Rechizitoriul procurorilor îl acuză pe senator că “s-a împrietenit” cu administratorul unei săli de jocuri de noroc după ce s-a dus în control. Leonard Poteraș, patronul respectivei săli, a declarat că polițistul, după ce a văzut câți bani se câștigă din acest tip de afaceri, i-a spus că vrea și el să-și deschidă o sală de păcănele, dar pe numele soției.

Rețeaua mafiotă a păcănelelor cuprindea interlopi, polițiști, lucrători din Ministerul Finanțelor și angajați la Serviciul de Metrologie

Așa s-a ajuns la o înțelegere: Liviu Voiculescu a promis că nu mai face controale, iar Leonard Poteraș s-a angajat să-l ajute cu firma de păcănele. Așa a apărut societatea MARKUS GAMES SRL, cu asociați Luiza Voiculescu (soția actualului senator) și Ovidiu Gîrbovan.

Ancheta DIICOT a ajuns de la Poteraș la Liviu Voiculescu, apoi la colegul său, inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiceanu, și la șeful acestora, comisarul de polție Laurențiu Lazăr, cunoscut drept “Tătuțu”.

În final, s-a descoperit că rețeaua cuprindea și angajați de la Ministerul Finanțelor și ai Serviciului Județean de Metrologie Legală Olt. Toți erau băgați în activități ilegale cu jocuri de noroc.

Chiar și evoluția dosarului acestei mafii în justiție este scandaloasă. Curtea de Apel Craiova l-a trimis, în 2014, la Tribunalul Dolj. Acolo a fost ținut doi ani (până în 2016) în camera preliminară!

Apoi, o parte din dosar a fost disjunsă.

Achitat de judecătoarea de la Tribunalul Dolj pe motiv că „fapta nu există”. DIICOT a făcut recurs, iar acum dosarul s-a mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru că inculpatul a ajuns senator

În decembrie 2017, judecătoarea Luminița Udrea a achitat 5 inculpați, printre care și pe Liviu Voiculescu. Alte 6 persoane au fost condamnate cu suspendare. În mod incredibil, judecătoarea de la Tribunaul Dolj a scris în motivare că “fapta nu există”, deși la dosar se aflau inclusiv înregistrări ale convorbirilor în care infractorii aranjau “ploile”.

DIICOT a făcut recurs, iar Curtea de Apel Craiova a decis, în 2019, rejudecarea procesului. Pentru că a ajuns senator, fostul polițist va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Între timp, firma de jocuri de noroc a fostului polițist din anturajul interlopilor a ajuns, în 2019, la 26 de angajați și cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro, cu profit net de 155.000 de euro pe an.

Întrebat de Libertatea, senatorul Liviu Voiculescu a spus că n-are nicio emoție cu procesul: “Există în acest dosar, în ceea ce mă priveşte pe mine, o soluţie de achitare pe motiv că «fapta nu există» şi sunt sigur că acelaşi lucru se va întâmpla şi la Înalta Curte“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputatul Cozmanciuc, trimis în judecată după ce a pretins 500.000 de lei pentru o numire la Apele Române, pe „filiera Costel Alexe”

3 COMENTARII

  1. In Oltenia castiga mereu PSD pentru ca acolo si celelalte partide propun alternative la interlopii pesedisti tot interlopi ca acest liberal. Normal ca oltenii avand de ales doar intre interlopi, ii aleg pe cei care au mai multa putere si sunt mai bine organizati pe plan local, adica pe pesedisti. Nesimtirea PNL nu are limite, dupa ce ca i-au umilit pe cetatenii din Olt punand acest interlop pe lista la alegerile parlamentare, umilesc acum intreg poporul roman punand acest interlop in Comisia de Supraveghere a SIE.

    • În Oltenia (și în restul Sudului-Țării sau prin Moldova) câștigă (MAI…) mereu… BANDIȚII (de la P.S.D., P.N.L., mai nou… și de la A.U.R.!) pentru că „BOBORUL”… NU s-a TREZIT, încă…, daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.