„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

4
4414
Ștefan Godei - Gabriela Firea

Ştefan Godei, liderul şi coordonatorul grupului care a pus la cale afacerea cu azilele de bătrâni din județul Ilfov, de pe urma cărora a câştigat peste 3,7 milioane de lei (circa 750.000 de euro), îşi cheltuia o parte din bani pe droguri, prostituate şi lăutari, potrivit procurorilor DIICOT. Într-o singură noapte, el a cheltuit 25.000 de lei pe astfel de distracţii, dezvăluie Digi 24, citând din referatul magistraților.

Ștefan Godei a fost șofer la Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea (2016-2020). El a pornit afacerea cu „azilele morții” în asociere cu consiliera Gabrielei Firea, Ligia Gheorghe, pe care „Vrăjitoarea din Voluntari” a luat-o după ea, ca „mână dreaptă”, și la Primăria Capitalei, și la Ministerul Familiei, după ce o avusese ca producător al emisiunii sale la Antena 1.

Întreaga schemă infracțională s-a putut dezvolta pentru că Nela Vica Andrieș (fostă Vrânceanu), sora Gabrielei Firea (fostă Vrânceanu), nu și-a făcut datoria de a controla activitatea respectivelor azile, din poziția de șefă a Serviciului de Asistență Socială Voluntari, unde se blocau toate reclamațiile și plângerile legate de ororile din azile.

Procurorii DIICOT au stabilit că Ștefan Godei era liderul grupării organizate care a pus la cale și conducea afacerea cu azile de bătrâni. Potrivit referatului întocmit de procurori, gruparea lui Godei a obținut în mai puțin de doi ani peste 3,7 milioane de lei de la mai multe Direcții de Asistență Socială, printre care cele din județul Ilfov, Sectorul 3 și Sectorul 6.

Ștefan Godei își cheltuia pe distracții, constând în petreceri cu droguri, prostituate și lăutari, o parte din banii câștigați din maltratarea bătrânilor, arată procurorii DIICOT.

În referatul întocmit de procurorii DIICOT se menționează: „Potrivit procesului-verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023, au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate, pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a-și procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”.

Alți bani mergeau în investiții imobiliare: „Totodată s-a stabilit că acesta și-a construit recent o casă de locuit pe str. (…), sector 1, București și deține un teren agricol de 1,5 ha în sat (…), com. (…), jud. Ialomița”.

În total, membrii grupului infracțional organizat condus Ștefan Godei au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, în conturile Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, suma totală de 3.763.869 de lei în perioada 25.11.2021 – 08.06.2023. Cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).

Schema fraților Godei

Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în acest dosar, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului.

Inițial, Ștefan Godei a fost asociat cu Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, într-una din asociațiile înființate pentru desfășurarea așa-ziselor activități de îngrijire a bătrânilor.

La câteva zile după izbucnirea scandalului, consiliera Ligia Gheorghe, care este martoră în dosar, s-a suspendat, până la finalizarea cercetărilor, din funcția deținută la Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea.

Potrivit procurorilor DIICOT, afacerea pusă la cale de Ștefan Godei consta în exploatarea persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, pe care le internau în condiții inumane în ceea ce presa a numit „azilele groazei” și încasau de la direcțiile de asistență socială sume mari de bani pentru servicii fictive de îngrijre a bătrânilor.

Detalii halucinante apar în referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT în urma descinderilor la centrele sociale private din Voluntari. Discuţiile surprinse între angajaţi, dar şi declaraţiile martorilor şi supravegherile ambientale arată că, pe lângă faptul că victimele au fost înfometate intenţionat, acestea au fost şi batjocorite şi exploatate, scrie „Buletin de Bucureşti”, care, alături de Centrul de Investigaţii Media, a relatat, la începutul acestui an, despre ororile din aceste centre.

Ștefan Godei

Furau mâncarea bătrânilor, inclusiv pe cea trimisă de familiile acestora

Înaintea descinderilor de marţi, procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuţii telefonice în dosarul “lagărelor” din Ilfov. Parte dintre acestea, dar şi declaraţiile martorilor, surprind regimul de înfometare la care au fost supuse victimele.

„Membrii grupării cu rol de execuţie sunt implicaţi în infracţiuni de furt al produselor alimentare destinate hrănirii beneficiarilor, atât din hrana achiziţionată din fondurile centrelor, dar şi din hrana adusă de aparţinătorii beneficiarilor. De altfel, aceştia sunt implicaţi şi în furtul articolelor de îmbrăcăminte şi al medicamentelor aduse acestora de către familii”, notează procurorii.

De asemenea, cadrele medicale au relatat că pacienţii erau bătuţi, iar o femeie avea o rană gravă la mână.

”Am găsit-o pe doamna XXX cu mâna roşie, ardea, cu o bubă, iar înăuntru, am stors-o şi a ieşit ca un vierme, ca o muscă, sper să nu fi fost intrată acolo vreo arătanie d-asta. Noi am făcut nişte poze mai concludente…”, i-a relatat asistenta managerului.

24 de inculpați din clanul Firea-Pandele

În acest dosar, 4 inculpaţi în acest dosar au fost arestaţi preventiv, 11 se află în arest la domiciliu, pentru 6 a fost decisă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, iar 3 inculpaţi sunt cercetați în stare de libertate. Așadar, în total, sunt vizați deocamdată 24 de făptuitori. DIICOT a depus contestaţii în cazurile în care au fost dispuse alte măsuri decât cea a arestului preventiv

98 de persoane au fost preluate de la cele trei centre din Voluntari în care au avut loc percheziţii.

Ligia Gheorghe (prietenă și consilier al ministrului Familiei, Gabriela Firea), al cărei nume apare în legătură cu acest caz şi care este (deocamdată) martor în dosar, a cerut să fie suspendată din funcţie.

De asemenea, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat că a aprobat cererea de suspendare din funcţie a directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3. Potrivit Centrului de Investigaţii Media, instituţia plătea lunar 30.000 de euro Asociaţiei „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, care administra, care administra centrele în care ar fi trebuit să fie îngrijiţi vârstnicii şi persoanele vulnerabile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Clanul Pandele-Firea a descoperit vinovatul pentru „azilele groazei” din Voluntari: Nicușor Dan! Bolboroseala ineptă a primarului din Voluntari. Cică primarul Capitalei e plătit de străini să distrugă Bucureștiul!

* Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

La inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila, făcut de japonezi și italieni pe banii UE, Ciolacu a ținut un discurs cu iz suveranist, proclamându-l „un simbol al patriotismului economic” și „un proiect reușit al României”

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Obiecte macabre găsite în conacul lui Prigojin: barosul „pentru negocieri” și fotografia înrămată cu capetele tăiate ale sirienilor, alături de o „biserică” improvizată

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

4 COMENTARII

 1. CE S-A PETRECUT LA VOLUNTARI O FI VREUN CAZ SINGULAR ?
  NU CUMVA IN TOATE DOMENIILE SUNT SE PETREC LUCURI DE CRIMA ORGANIZATA ?
  NU CUMVA „speciali” romaniei II PROTEJEAZA ?

  PROTECTIA SE PLATESTE NU-I ASA ?

 2. SINISTRA gorghiu A GASIT SURSA PRINCIPALA A RELELOR DIN romania: LIPSA EDUCATIEI JURIDICE.
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  ADICA INFRACTORILOR PARTIDULUI SI SECURITATII LE LIPSEA „EDUCATIA JURIDICA” …
  DE AIA SCAPA TOTI !
  bogdan olteanu SI ALTI TOVARASI DIN ANTURAJUL SINISTREI AVEAU EDUCATIE JURIDICA ?

 3. O BUNA EXPERIENTA DE AFACERI A ACESTUI SOFER. SOFER CA SI budai?
  POATE CA A FOST GENERALIZATA PE TOT CUPRINSUL romaniei. POATE A FOST PROMOVATA IDEEA LA PARTID, SA FACA PROFIT TOTI TOVARASII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here