Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

14
5354
Firea a fost demascată de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: "Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate"

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, teologul Vasile Bănescu, a fost nevoit să dea înapoi joi seara, după ce o desființase de-a dreptul pe Gabriela Firea pentru atrocitățile pe care aceasta le patronase, prin apropiații săi, la Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” din Voluntari. Vasile Bănescu a publicat un post scriptum ambiguu la mesajul inițial, spunând că nu a făcut referire la persoanele care s-au simțit lezate, după ce Firea a intrat în direct la Realitatea TV și l-a acuzat că a trecut de partea USR, amintindu-i că ea a fost cea care a dat milioane de euro la Catedrala Mântuirii Neamului – deși banii veniseră din fonduri publice, nu din averea personală a clanului Firea-Pandele.

Vasile Bănescu a avut o postare fermă pe contul său de Facebook. Fără să-i nominalizeze direct pe Gabriela Firea ori pe soțul acesteia, Florentin Pandele (primarul din Voluntari), teologul a subliniat că persoane atât de sus-puse nu aveau cum să nu știe ce se întâmpla în azilele groazei din apropierea lor. Că a face caz de credință când ești părtaș la asemenea atrocități este o abjecție, iar cruzimea este cea mai periculoasă postură a indivizilor pervertiți care poartă masca oamenilor cumsecade și evlavioși.

Republicăm postarea inițială a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei.

„Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit «Doamne ajută», e proba supremă de abjecție și cinism”

„Monstruoasa banalizare a răului, dezumanizare și conștiință împăcată”

„Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii.

Când ea se manifestă în mod obscen față de bătrâni sau copii, maltratați ca și cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd.

Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă.

Sa spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit «Doamne ajută», e proba supremă de abjecție și cinism.

Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate.

Realul creștinism e viu, agonic, pulsatil pe crucea răstignirii egoismului hrăpăreț, a egolatriei psihopatologice, a nepăsării cinice. El inspiră noblețe, care la rândul ei e milostivire, smerenie și bunătate care (ne) salvează.”

Firea și Pandele au sărit ca arși după postarea lui Bănescu. Deși nu erau nominalizați, s-au simțit cu musca pe căciulă, iar ministrul Familiei s-a grăbit să-i amintească despre milioanele pe care le-a dat, din banii bucureștenilor, pentru Catedrala Neamului

După această postare, Firea și Pandele s-au simțit direct vizați. Cei doi au reacționat ca niște vipere călcate pe coadă, atacându-l violent pe Vasile Bănescu. Gabriela Firea a făcut-o în direct, la Realitatea Plus, într-o emisiune cu nume sugestiv: „România suverană”, realizată de o precupeață care e fata patronului televiziunii.

Acum ministru al Familiei pus de PSD – minister unde și-a cărat toată clientela care a populat Primăria Capitalei cât a fost ea primăriță (2016-2020), inclusiv pe Ligia Gheorghe, care ulterior a condus unul din „azilele groazei” din Voluntari –, Firea i-a amintit lui Bănescu, în mod grosolan, că ea a finanțat construcția Catedralei. Fără să spună însă că a fost generoasă, de fapt, pe banii publici, nu ai săi personal!

Firea atacase preventiv și joi, susținând că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – condus de ea – nu are atribuții asupra azilelor de bătrâni, dar „uitând” să spună de ce oamenii ei, inclusiv sora sa Nela Vica Andrieș, fostă Vrânceanu, i-au batjocorit într-un asemenea hal pe bătrânii din azilele din Voluntari.

Reacția abjectă a Gabrielei Firea

„Vă spun sincer că am fost extrem de dezamăgită, a fost cea mai dureroasă lovitură, nu te aștepți ca un om al Bisericii să fie atât de nedrept, de necreștin, până la urmă, pentru că cine este în măsură să ne măsoare credința? Cred că dumnealui a comis un mare păcat azi, acela de a acuza fără probe.

Înțeleg că s-a aliniat site-urilor #haștag apropiate lui Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș si mă calcă în picioare fără să aibă argumente.

Domnul Bănescu să nu uite că, în momentul în care eram primar și propuneam fonduri consistente pentru reparații și pentru construcția Catedralei, eu eram linșată în presa USR-istă, ei afirmând că vor biserici mici din lemn, nu catedrale. Domnul Bănescu s-a dat fix de partea acestora.”

Cele două modificări pe text făcute de Vasile Bănescu, la presiunile clanului Firea-Pandele

Ulterior, în aceeași emisiune, a intervenit și Florentin Pandele, primarul de Voluntari și soțul Gabrielei Firea, anunțând că a avut o discuție cu Vasile Bănescu, iar acesta l-a asigurat că n-a făcut referire la el și la nevasta sa.

Teologul a făcut apoi două update-uri la comentariul său inițial.

În primă fază, Vasile Bănescu a dat înapoi în fața atacului violent al clanului Firea-Pandele și, posibil, a presiunilor făcute asupra unor prelați ai BOR. Teologul a adăugat următoarea precizare: „În urma apariției în presă a unei informații care asociază această postare cu anumite persoane concrete, care ar fi vizate critic de mesajul meu, fac precizarea că acesta vizează coabitarea cu atrocități care ne-au îngrozit pe toți doar a acelor persoane care vor fi identificate ca vinovate de către autoritățile abilitate. Nu persoane care nu au nicio legătură cu un caz șocant și care se pot simți lezate acum de un abuz de nedreaptă asociere”.

Ulterior, Vasile Bănescu a scurtat mesajul, părând că nu mai e chiar așa de impresionat de atacurile clanului care controlează Voluntariul: „Un mesaj care denunță cruzimea și banalizarea monstruozității nu este o acuzare sau o condamnare a cuiva care doar se simte vizat în exces”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Delirul Gabrielei Firea: confruntată cu dezvăluirile din „azilele groazei” din Voluntari, conduse de pilele sale, PSD-ista spune că totul e o înscenare a adversarilor politici!

Prima gafă externă de proporții a lui Ciolacu a pus România într-o situație penibilă: germanii au refuzat oficial cererea premierului PSD de a trimite trupe permanente

Prostie fără margini în „România Educată”: rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate greșit, aruncând în haos sute de mii de copii și părinți! A trebuit să fie republicate

La inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila, făcut de japonezi și italieni pe banii UE, Ciolacu a ținut un discurs cu iz suveranist, proclamându-l „un simbol al patriotismului economic” și „un proiect reușit al României”

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

VIDEO. Minciunile lui Putin. De la „Rusia nu are nimic de-a face cu Wagner” la „Wagner este finanțat în întregime de stat”. Mercenarii sunt responsabili de masacre în mai multe țări și declarați organizație criminală la nivel mondial

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

14 COMENTARII

  • Turnătorul Bălăceanu Stolnici, celebrat de Academia Română, în Aula instituției, la împlinirea a 100 de ani

   „Boier de viță veche și turnător de cursă lungă. Recrutat în problema „foști exploatatori”, „pe bază de sentimente patriotice”, a fost un colaborator harnic, cooperant, prolific, cu inițiative în întâmpinarea sugestiilor Securității interne pe lângă foștii exploatori, dar și unul cu potențial în problema emigrației anticomuniste.

   A fost avansat și trimis peste hotare cu misiuni care transgresau simpla culegere de informații. A fost un destoinic agent provocator și un la fel de destoinic agent de influență.

   Prezentabil, manierat, abuzând de zdrăngănelile boieriei lui, Stolnici a avut uși deschise în casele celor pe care i-a turnat, și în țară, și în afara ei.

   Sub numele de „Ionescu Paul” și „Laurențiu”, a mai avut și altele, a turnat din toate pozițiile, liberali, țărăniști, monarhiști, diplomați, colegi, medici, pacienți, rude”.

   Sa le traiesti, „boierule” !

 1. Se vede inca odata caracterul NOCIV al clanului mafiot Firea-Pandele & Comp. Tot ce spun acesti mafioti este sa se salveze ei, nu-i intereseaza ce s-a intimplat.
  Ba ca au dat bani la biserica (probabil considera ca asa isi spala ei pacatele), ba ca oamenii rai incearca stoparea lor din cursa glorioasa spre functiile de Primar.
  Studiu de caz la capitolul ASA NU!

 2. este ministrul siretului, ala cu buneii si bunicutele?
  Cine va mai vota PSD, sa ajunga la azilul Pandele-Firea!
  Asta este fata comunistilor, Sighet, Aiud, Jilava, Pitesti, Poarta Alba, Peliprava….
  Ce se naste din pisica, soareci mananca!

 3. SINISTRA gorghiu A GASIT SURSA PRINCIPALA A RELELOR DIN romania: LIPSA EDUCATIEI JURIDICE.
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  ADICA INFRACTORILOR PARTIDULUI SI SECURITATII LE LIPSEA „EDUCATIA JURIDICA” …
  DE AIA SCAPA TOTI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here