Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

4
3704
Nela Vica Andrieș (stânga), sora Gabrielei Firea (centru), trebuia să controleze azilul Ligiei Gheorghe (dreapta), buna prietenă a primelor două. Colaj: Buletin de București

Nela Vica Andrieș, fostă Vrânceanu, sora Gabrielei Firea, a condus Serviciul de Asistență Socială Voluntari în perioada când s-au comis atrocitățile din azilele groazei unde erau chinuiți bătrânii, relevă documente văzute de reporterii „Buletin de București” și „Centrul de Investigații Media”. Sora Gabrielei Firea și-a cerut transferul la instituția similară din Ilfov abia astă-iarnă, după ce a apărut ancheta despre abuzurile din azilele respective.

Acum, Vica Nela Andrieș (fostă Vrânceanu) lucrează la DGASPC Ilfov, iar Firea pretinde că n-are nicio legătură cu scandalul. Numai că, în perioada în care se petreceau ilegalitățile, iar sora ei conducea Asistența Socială din Voluntari, la această instituție se blocau toate reclamațiile și plângerile legate de ce se întâmpla în azilele respective.

Coincidența nu e însă chiar atât de mare. Ligia Gheorghe (fostă Enache), vicepreședinta Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, care administra unul din azile, este prietenă de familie cu cele două surori – Gabriela Firea și Nela Andrieș –, alături de care participă la diverse nunți, botezuri, cumetrii și zile de naștere.

Mai mult, Ligia Gheorghe o urmează fidel pe Firea de foarte mulți ani – încă de când era producătoarea emisiunii ei la Antena 1. Apoi, Firea a luat-o după ea drept consilieră la Primăria Capitalei, în Senat și acum la Ministerul Familiei.

Ligia Gheorghe, consiliera și buna prietenă a Gabrielei Firea, a încercat marți și o minciună. Într-un comunicat dat de Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, s-a afirmat că Ligia Gheorghe a demisionat încă din martie 2022 din Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, care administra azilul. Numai că, potrivit jurnalistului Ovidiu Vanghele, prietena Gabrielei Firea a demisionat de fapt pe 26 ianuarie anul acesta, după ce a apărut prima anchetă despre atrocitățile de la azilul asociației din Voluntari.

Vica Nela Andrieș, sora Gabrielei Firea, a urcat repede treptele ierarhice ale Serviciului de Protecție și Asistență Socială Voluntari, la Direcția de Asistență Socială din orașul unde primar este soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. S-a angajat în 2017, ca inspectoare, apoi a fost pusă șefă. Anul trecut a avut salariu de aproape 11.000 de lei pe lună în această funcție.

Dar „rețeaua Firea” e mult mai mare, pentru că și familia ministresei venite din Moldova este numeroasă. O altă soră a Gabrielei Firea, Angelica Cobzaru, a fost director de cabinet al Comisarului General al Gărzii de Mediu, Gabriela Dorojan, până în ianuarie 2020, când a fost concediată de Guvernul Ludovic Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Delirul Gabrielei Firea: confruntată cu dezvăluirile din „azilele groazei” din Voluntari, conduse de pilele sale, PSD-ista spune că totul e o înscenare a adversarilor politici!

Prima gafă externă de proporții a lui Ciolacu a pus România într-o situație penibilă: germanii au refuzat oficial cererea premierului PSD de a trimite trupe permanente

Prostie fără margini în „România Educată”: rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate greșit, aruncând în haos sute de mii de copii și părinți! A trebuit să fie republicate

La inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila, făcut de japonezi și italieni pe banii UE, Ciolacu a ținut un discurs cu iz suveranist, proclamându-l „un simbol al patriotismului economic” și „un proiect reușit al României”

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

Victor Rebengiuc: „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum. Moştenitorii comuniştilor au pus mâna pe putere, au furat toţi banii”

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

VIDEO. Minciunile lui Putin. De la „Rusia nu are nimic de-a face cu Wagner” la „Wagner este finanțat în întregime de stat”. Mercenarii sunt responsabili de masacre în mai multe țări și declarați organizație criminală la nivel mondial

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

4 COMENTARII

  1. SINISTRA gorghiu A GASIT SURSA PRINCIPALA A RELELOR DIN romania: LIPSA EDUCATIEI JURIDICE.
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    ADICA INFRACTORILOR PARTIDULUI SI SECURITATII LE LIPSEA „EDUCATIA JURIDICA” …
    DE AIA SCAPA TOTI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here