Misterioasa plecare a lui Mihnea Vasiliu de la cârma trustului de presă Ringier România, care deține „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor”

3
1949
Mihnea Vasiliu

Angajații trustului de presă Ringier România au fost informați de conducerea executivă, printr-un mesaj intern, că managerul general Mihnea Vasiliu „a decis să părăsească compania”, după ce a condus-o timp de 12 ani.

Mesajul conducerii Ringier România a redat și o declarație complezentă a lui Mihnea Vasiliu (57 de ani): „Am ajuns într-un punct al carierei mele în care vreau să explorez noi oportunităţi. Îmi anunţ decizia de a mă retrage din poziţia pe care o ocup în cadrul acestei companii extraordinare. De-a lungul anilor, am avut privilegiul de a lucra cu o echipă de oameni talentaţi. Împreună, am depăşit provocări, am sărbătorit etape importante şi am deschis calea succesului”.

Ca și în cazul demisiei directorului Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, și în cazul Ringier România – Mihnea Vasiliu a lipsit, din comunicare, motivul real al despărțirii.

Compania a anunțat doar că „a fost deja iniţiată căutarea unui nou director general” și că, până atunci, interimatul va fi asigurat de Dan Puica, CEO al imobiliare.ro.

Joi, 6 iulie, cu puțin timp înainte de anunțul privind plecarea lui Mihnea Vasiliu,  compania Ringier România a prezentat public concluziile unui audit independent în cazul sinuciderii jurnalistei Iulia Marin de la „Libertatea”. Concluzia principală a auditului: „Nu s-a stabilit nicio legătură cauzală între situaţia profesională a Iuliei Marin şi trista ei dispariţie. Colectivul Ringier România a avut grijă de Iulia şi a sprijinit-o în toate modurile posibile”.

Anunţul Ringier România

„Stimaţi colegi,

Vă rugăm să găsiţi mai jos o informare internă importantă, cu privire la o schimbare la nivelul conducerii societăţilor noastre.

Circumstanţele externe ne impun să vă transmitem acest anunţ în formă scrisă. A fost planificat împreună cu Mihnea Vasiliu să vă informăm personal în cadrul unei şedinţe programate săptămâna viitoare. Am fost nevoiţi să schimbăm acest lucru, intrucat este important pentru noi să ne respectăm principiile: comunicarea internă, înainte de cea externă.

Mihnea Vasiliu, care a jucat un rol important în dezvoltarea companiilor noastre, a decis să părăsească Grupul Ringier, după mai bine de un deceniu de activitate, pentru a da curs unor noi provocări profesionale.

Sub conducerea lui Mihnea Vasiliu, compania a atins etape importante, printre care transformarea fostului tabloid «Libertatea» într-un leading brand de digital news, integrarea şi continuarea extinderii «Gazeta Sporturilor‘, achiziţia şi creşterea celor două platforme de marketplace, eJobs şi imobiliare.ro.

Mihnea Vasiliu, fostul directorul general al Ringier România: «Am ajuns într-un punct al carierei mele în care vreau să explorez noi oportunităţi. Îmi anunţ decizia de a mă retrage din poziţia pe care o ocup în cadrul acestei companii extraordinare. De-a lungul anilor, am avut privilegiul de a lucra cu o echipă de oameni talentaţi. Împreună, am depăşit provocări, am sărbătorit etape importante şi am deschis calea succesului».

Îi transmitem recunoştinţa noastră lui Mihnea Vasiliu pentru dedicarea, angajamentul şi munca neîncetată pentru succesul Ringier România. Experienţa  şi eforturile sale au jucat un rol important în performanţele notabile obținute de Grupul Ringier. Ne exprimăm aprecierea pentru contribuţia sa valoroasă şi îi dorim succes în viitoarele sale activităţi.

Căutarea unui nou director general a fost deja iniţiată.

Dan Puica, CEO al imobiliare.ro, va asigura interimatul funcţiei de director general al Ringier România, pentru a securiza o tranziţie fără probleme şi continuitatea operaţiunilor. Dan Puica va lucra îndeaproape cu întreaga echipa locală, pentru a menţine buna funcţionare a operaţiunilor.

Noi – Consiliul Executiv al Grupului Ringier AG, precum şi Global Media Unit – ne angajăm să lucrăm împreună în această perioadă de tranziţie, pentru a păstra standardele Ringier România la acelaşi nivel.

Dan Puica, împreună cu echipa de conducere locală, va asigura o desfăşurare fără sincope a întregii activităţi. Suntem încrezători că putem gestiona cu succes această etapă de tranziţie.

Ringier România va continua să se concentreze pe misiunea sa de bază. Compania va investi în continuare în mass-media locală şi în pieţele sale digitale, pentru a impulsiona inovaţia, pentru a oferi produse şi servicii excepţionale cititorilor, utilizatorilor şi clienţilor săi.”

30 de ani ca manager de presă: 14 ani la Sârbu, 4 ani la Vîntu, 12 ani la Ringier

Mihnea Vasiliu și-a început cariera de manager de presă în 1992, când Adrian Sârbu l-a numit CEO al Media Pro România, grup care pe atunci avea operaţiuni de publishing, tipografie, cinema, producţie TV şi distribuţie. „Perla coroanei”, Pro TV, s-a adăugat la operațiunile companiei în 1995.

În 2007, după mai bine de 14 ani în fruntea companiei fondate de Adrian Sârbu, Mihnea Vasiliu a plecat ca director adjunct la Grupui Realitatea Caţavencu, care-i aparținea oligarhului Sorin Ovidiu Vîntu. Pe lângă postul de ştiri Realitatea TV, primul lansat în România, Realitatea Caţavencu însemna şi săptămânalul de satiră „Academia Caţavencu”, Radio Guerrila, The Money Channel, agenţia de presă NewsIn, ziarele „Cotidianul” ;i „Business Standard”, precum şi Romantica, postul la care s-a mutat Teo Trandafir cu emisiunea sa după plecarea de la Pro TV.

Mihnea Vasiliu a făcut parte din echipa de management al Realitatea Caţavencu timp de 4 ani, iar în 2011 a trecut la conducerea Ringier România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

* Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Clanul Pandele-Firea a descoperit vinovatul pentru „azilele groazei” din Voluntari: Nicușor Dan! Bolboroseala ineptă a primarului din Voluntari. Cică primarul Capitalei e plătit de străini să distrugă Bucureștiul!

* Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

La inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila, făcut de japonezi și italieni pe banii UE, Ciolacu a ținut un discurs cu iz suveranist, proclamându-l „un simbol al patriotismului economic” și „un proiect reușit al României”

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

* Obiecte macabre găsite în conacul lui Prigojin: barosul „pentru negocieri” și fotografia înrămată cu capetele tăiate ale sirienilor, alături de o „biserică” improvizată

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

3 COMENTARII

  1. Se uita un detaliu de CV esential. Inainte de a intra in simbria lui Sarbu, fostul absolvent de Politehnica, fara pregatire in domeniul jurnalismului si indeobste cunoscut de colegii sai de facultate (1985-1990) sub porecla „Meschinul”, a fost plasat de cine trebuie in anturajul lui Ion Ratiu. Dar ma opresc aici ca poate ma cenzureaza din nou dl. Matei Udrea, asa cum a facut-o acum mai multe luni, moment de la care am incetat sa mai postez comentarii.

  2. N-ar strica sa dați niste detalii despre cenzura de care spuneți.
    Nu de alta, dar chiar m-ati făcut curios: se practică cenzura pe acest site? Eu știam ca nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here