Apropiați ai Gabrielei Firea apar într-un înfiorător dosar de tortură la un azil de bătrâni. O fostă responsabilă pentru aceste atrocități lucrează acum la Ministerul Familiei; Firea a luat-o cu ea de la Antena 1, via Primăria Capitalei

8
8380
Ligia Gheorghe, fostă Enache (în centru), este nelipsita consilieră a Gabrielei Firea în toate instituțiile unde e aceasta parașutată de PSD. Acum, e angajată la Ministerul Familiei. În dreapta - o altă prietenă adusă de Firea la minister, Sorina Comanici, consilieră PSD în Consiliul Municipiului București

Numele unor apropiați ai familiei Gabriela Firea – Florentin Pandele apar într-un cutremurător caz de tortură și rele tratamente aplicate persoanelor vârstnice internate într-un azil de bătrâni. Caracatița acestei mafii din Ilfov este foarte extinsă, incluzând persoane de la Direcția de Asistență Socială Ilfov și angajați de la două centre de îngrijire a bătrânilor. Totul se petrecea de ani întregi în orașul Voluntari, unde primar este Pandele, și cu știința șefului de la Direcția de Asistență Socială Ilfov.

Procurorii DIICOT și polițiști au descins marți dimineața la trei centre de îngrijire a bătrânilor din județul Ilfov. Au găsit acolo 100 de persoane în vârstă ținute în condiții înspăimântătoare – ca într-un lagăr de exterminare. Oamenii erau flămânzi, bolnavi, fără îngrijire medicală și prezentau urme de violență – erau bătuți.

Două grupuri infracționale conectate la instituțiile publice din Ilfov. Unul din azilurile de bătrâni unde se petreceau atrocitățile era în Voluntari și avea în conducere prieteni de-ai Gabrielei Firea și ai soțului acesteia, primarul Florentin Pandele

S-au identificat două grupuri infracționale, ambele conectate la instituțiile publice din Ilfov care ar trebui să se ocupe de asistența socială. Unul din aceste grupuri conține persoane foarte apropiate de Gabriela Firea și Florentin Pandele.

În total, 26 de suspecți au fost săltați și duși la audieri în acest dosar privind tratamente inumane ori degradante la care sunt supuse persoane adulte, încadrate în grad de handicap. Oamenii erau exploatați prin constrângere și violență, nu erau plătiți pentru munca prestată, erau lăsați să flămânzească și supuși unor tratamente degradante și inumane, a relatat comisarul-șef de poliție Georgian Drăgan, care participă la anchetă.

După ce poliția și DIICOT au dat năvală în centrele de îngrijire transformate în Auschwitz, mai multe ambulanțe și medici au venit, de la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru a le acorda vârstnicilor îngrijiri medicale. 56 dintre cei internați au fost duși la spital.

Firele afacerii duc spre autoritățile publice, fără complicitatea cărora n-ar fi fost posibile asemenea atrocități incredibile pentru Uniunea Europeană a mileniului 3. Procurorii au mers cu mandat la sediile unor instituții din București, Ilfov și Ialomița.

Instituțiile care se ocupau de asistența socială au atribuit unei asociații controlate de apropiați ai Gabrielei Firea contracte de prestări servicii de tip rezidențial pentru persoane adulte cu handicap, deși respectiva asociație nu avea licență de funcționare. Fără a mai vorbi despre tratamentul criminal aplicat oamenilor, doar prejudiciul financiar adus bugetului public este de 3,5 milioane de lei.

Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, a prietenilor Gabrielei Firea, încasa 30.000 de euro pe lună de la Primăria lui Robert Negoiță ca să aibă grijă de vârstnicii cu handicap. Banii erau luați, dar serviciile nu erau prestate

Gabriela Firea lângă prietena Ligia Gheorghe (fostă Enache). În dreapta, Ștefan Godei, președintele Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”

Este vorba de Centrul Armonia, al Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, deținut în acte de Ligia Enache și Ștefan Godei. Cei doi sunt, de fapt, în anturajul cuplului Firea – Pandele, după cum au descoperit jurnaliștii de la „Buletin de București” și Centrul de Investigații Jurnalistice (CJI), care au făcut încă din februarie o anchetă despre aceste cămine de bătrâni transformate în lagăre.

Această asociație fără licență a primit 30.000 de euro pe lună de la Primăria Sectorului 3, condusă de un alt fost PSD-ist, Robert Negoiță (ajuns între timp în PUSL, partidulețul lui Dan Voiculescu, cel care a lansat-o și pe Firea în politică), pentru a îngriji persoanele cu handicap dintr-un azil din Voluntari. Asociația lua banii, dar nu presta serviciile medicale plătite.

Ștefan Godei, cel care conduce Centrul Armonia, este membru PSD de 10 ani. În 2013 era vicepreședintele Organizației Tineretului Social Democrat Ilfov. În 2015, participa deja la botezul fiului lui Firea și Pandele, la hotelul lui Robert Negoiță.

Vicepreședinta Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz” a fost, până anul trecut, Ligia Gheorghe (fostă Enache), o veche prietenă a Gabrielei Firea încă de pe vremea când aceasta din urmă era prezentatoare la Antena 3. La vremea respectivă, Ligia Gheorge era producătoarea emisiunilor la care apărea Firea, iar ulterior a fost consiliera sa la Primăria Capitalei, în Senat, iar acum la Ministerul Familiei.

Speriată de faptul că va fi atrasă în acest uriaș scandal, Gabriela Firea a reacționat fulgerător, punând Ministerul Familiei să dea un comunicat de presă care să o disocieze, pe cât posibil, de afacerea Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”.

Comunicatul Gabrielei Firea (Ministerul Familiei)

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al asociației menționate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu intră în atribuțiile ministerului.

Ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz și nu a avut cunoștință de activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. În plus, singura legătură cu ministrul este faptul ca în conducerea acestei asociații a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilieri.

Informațiile puse la dispoziția ministrului și a ministerului de către doamna G. L. (Gheorghe Ligia  – n. red.) au fost că nu mai ocupă funcția NEREMUNERATĂ de vicepreședinte al Asociației «Sf. Gabriel cel Viteaz», demisia având loc în luna martie 2022, la scurt timp după angajarea la minister. Acest lucru a fost probat cu cererea de demisie depusă de doamna G. L. și înregistrată la sediul asociației respective cu nr. 248/21.03.2022.

De asemenea, doamna G. L. a informat instituția că nu a urmărit modul în care asociația a dus la îndeplinire solicitarea sa, demisia fiind un act unilateral. Doamna G. L. a precizat că a aflat cu surprindere, abia când a fost contactată de jurnaliști la finalul anului 2022, că încă figura în acest Consiliu Director. Imediat după a solicitat explicații din partea conducerii asociației și a cerut urgentarea punerii în aplicare a cererii de demisie. În prezent, din informațiile pe care le deținem, doamna G. L. nu mai figurează printre membrii Consiliului Director al Asociației.

Doamna ministru Gabriela Firea nu are legătură cu centrele menționate în ancheta respectivă și nici cu asociația. Afirmațile privind legătura dintre ministrul Gabriela Firea și doamna G. L., alta decât cea de prietenie și colegialitate, sunt tendențioase și au rolul de a deforma realitatea”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Eduard Hellvig a avut un mandat eșuat. Controlul civil asupra serviciului nu a existat. Domnul Hellvig a avut o șansă pentru democrația românească și a ratat-o triumfător” – Cătălin Drulă, după demisia șefului SRI

* Victor Rebengiuc: „Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum. Moştenitorii comuniştilor au pus mâna pe putere, au furat toţi banii”

* PNL și PSD sfidează recomandarea Comisiei Europene de a nu fi amânată cu 5 ani reforma pensiilor speciale. Alina Gorghiu a insistat ca amendamentul să fie inclus cu orice preț în lege, Ciolacu își freacă mâinile

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Revoluționarii-infractori complotează la PSD să-l mazilească pe secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat pe Ciolacu! Dodu a tăiat de la privilegii mulți impostori

* VIDEO. Băsescu către jurnalistul-mutant de la Realitatea Plus: „Marș, mă! Documentează-te!”. Fostul președinte i-a aplicat chiar sloganul televiziunii. Răzbunarea frustratului: i-a închis telefonul

* CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* VIDEO. Minciunile lui Putin. De la „Rusia nu are nimic de-a face cu Wagner” la „Wagner este finanțat în întregime de stat”. Mercenarii sunt responsabili de masacre în mai multe țări și declarați organizație criminală la nivel mondial

* „Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

* România e regina Europei la tenis de masă: unguroaica noastră e mai tare decât chinezoaicele nemților! În finală: România – Germania 3-2, Bernadette Szöcs ne-a adus două puncte

8 COMENTARII

  1. nevoie de MINISTERUL FAMILIEI?
    Pai asta, se pricepe la colive, nu la ingrijit familii!
    Dar Ciulacu doarme su viseaza sau este sedus de frumoasa din voluntariul fermecat?
    Iohanis are ora de ski, nu il deranjem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here