sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăPoliticăȘoc: un ministru din Guvernul Cioloș candidează pe locul 1 pe lista...

Șoc: un ministru din Guvernul Cioloș candidează pe locul 1 pe lista PSD! Și îi spuneau „Guvernul Zero”…

-

O nouă achiziție făcută de PSD din lumea medicală. De această dată nu e vorba de PSD-iști de cursă lungă, unii aflați o vreme sub acoperire (gen Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel), ci de un fost ministru al Sănătății din Guvernul Cioloș, pe care PSD-iștii îl numeau „Guvernul Zero”.

În ședința internă a PSD Cluj, de marți seara, s-au validat listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Surpriza o constituie medicul Patriciu Achimaș-Cadariu (44 de ani), care a acceptat locul 1 pe lista candidaților PSD Cluj pentru Camera Deputaților.

Patriciu Achimaş-Cadariu a explicat la DC News (Bogdan Chirieac) de ce a luat această decizie. „Da, așa este, voi candida. Am aderat la un proiect, la un proiect medical pe politici de sănătate, și vin cu ce știu să fac cel mai bine. Adică să continui activitatea pe două planuri. Am propus eu. Pot să vin cu experiența echipei noastre în zona cancerului și a bolilor cronice netransmisibile. Propunerile noastre sunt cele legate de planul național de control al cancerului, pe care l-am lansat în 2016 într-o formă de proiect. Domnul profesor Dîncu, cu care facem echipă în acest moment la Cluj, a fost și el prezent. Al doilea ar fi programul de sănătate al femeii, care să se întindă de la naștere până la vârsta a treia. Să cuprindă și partea reproductivă, sănătatea mamei și a copilului, partea de infertilitate. O viziune integrată cu partea socială, partea psihologică”.

Întrebat dacă se va înscrie în PSD, Achimaș-Cadariu a răspuns: „E o condiție a candidaturii. Fac acest lucru, cu siguranță! Cum vă spuneam, e vorba despre un proiect la care am aderat și în niciun caz o persoană nu-și pune obrazul pentru chestiuni care plac sau nu plac. Am încredere că putem construi proiecte, le facem pentru oameni. Poate este un moment foarte bun și de educație politică. (…) Am înțeles că politica se face în cadrul partidelor politice. (…) Cred că succesul redus al acelui Guvern (Cioloș – n. red.) a fost dat de faptul că nu era un guvern politic.”

- Advertisement -

Cel care l-a convins pe dr. Achimaș-Cadariu să candideze pe lista PSD a fost Vasile Dâncu, același care l-a adus și în Guvernul Cioloș în noiembrie 2015. Atunci, Dâncu era vicepremier în Guvernul Cioloș, acum este președintele Consiliului Național al PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -