miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMain"Nu-l vom susține pe Agamiță Dandanache!" Răscoală în PSD după ce fiul...

„Nu-l vom susține pe Agamiță Dandanache!” Răscoală în PSD după ce fiul lui Piedone a fost băgat pe loc eligibil la Camera Deputaților

-

Proteste și frondă în PSD Suceava după ce Marcel Ciolacu l-a băgat pe Vlad, fiul lui Cristian Popescu Piedone, pe listele cu candidați la Camera Deputaților. Vlad Popescu, omul mogulului Dan Voiculescu, face parte din trocul pe care PSD l-a încheiat cu oligarhul, pentru ca social-democrații să fie susținuți și promovați la alegerile parlamentare de trustul de presă al acestuia. Numai că organizația teritorială nu e împăcată cu această plasare a unui anonim de la centru căruia acum PSD-iștii din Suceava trebuie să-i facă și campanie electorală.

Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni și vicepreședintele organizației județențe PSD Suceava, a protestat public: „Sunt foarte dezamăgit în primul rând de listele pe care le-am văzut în presă. Total atipic și total nestatutar pentru că în cadrul organizației județene nu s-au discutat aceste liste decât în ordinea alfabetică, în totală bătaie de joc pentru statutul și pentru membrii acestui partid!“.

Băiatul lui Piedone tocmai s-a înscris în PSD

Declarația lui Cătălin Coman, consemnată de site-ul local NewsBucovina, are o tușă de ironie specifică, pe care moldovenii o stăpânesc cu măiestrie: “Suntem ca într-o «Scrisoare pierdută» și va trebui să-l susținem pe Agamiță Dandanache. La Fălticeni nu-l voi susține pe Agamiță Dandanache, indiferent cum se va numi el, indiferent că e trimis de la București sau din altă parte pentru că aici, în Suceava, noi trebuie să decidem și nu Bucureștiul“.

La Suceava, scandalul este cu atât mai mare cu cât Vlad Popescu, băiatul lui Piedone – ales primar în Sectorul 5 din partea partidului lui Dan Voiculescu (PPU-SL) –, abia s-a înscris în PSD. Beizadeaua a făcut acest pas pentru a putea candida din partea PSD la Camera Deputaților.

- Advertisement -

Este a doua tentativă de revoltă consemnată, în ultimele zile, în filialele din Moldova ale PSD. Acum câteva zile, baronul Marian Oprișan, de la Vrancea, a convocat o ședință a filialei locale în care l-a dat afară pe șeful numit de Marcel Ciolacu, de la centru, și s-a autoinstalat în fruntea listei de candidați pentru Senat. Puciul a fost înăbușit de conducerea de la București, care l-a scos din nou de pe liste pe Oprișan și l-a reinstalat pe omul lui Ciolacu. E clar însă că, la Vrancea, șefii PSD din București nu controlează filiala locală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -