Nicușor Dan: “Primarul în funcție, care e tot Firea, și-a abandonat mandatul în plină criză. Au depus 52 de contestații copy-paste, cu tot cu greșelile gramaticale”

0
2823

Nicușor Dan, primarul ales al Bucureștiului, a organizat joi o conferință de presă, în fața sediului Primăriei, pentru a arăta cu ce se confruntă din partea administrației PSD în funcție, condusă în continuare de Gabriela Firea. Fosta conducere se agață cu disperare de posturi, depunând la tribunal zeci de contestații pentru a întârzia, fie și câteva săptămâni în plus, preluarea mandatului de către cei aleși de bucureșteni. Matematicianul a explicat că orașul se confruntă în acest moment cu trei crize majore, iar administrația încă în funcție face tot ce poate pentru a agrava problema căldurii și a apei calde, simultan cu eforturile de a-și acoperi urmele.

În ultimele săptămâni, PSD a orchestrat o campanie de manipulare menită să compromită noua conducere și să ostilizeze bucureștenii.

Planul a funcționat pe două paliere:
1. S-au făcut eforturi pentru a întârzia cât mai mult preluarea mandatului de către noua conducere aleasă pe 27 septembrie, prin depunerea a zeci de contestații la tribunal,

  1. S-a acreditat ideea că Nicușor Dan și-ar fi preluat deja mandatul, dar nu face nimic. Tonul l-a dat chiar Gabriela Firea, care i-a reproșat isteric, pe Facebook, că “a mințit în campanie că va rezolva totul rapid” și “a jurat că, de pe 28 septembrie, totul va merge uns”. Sute de postaci au preluat mesajul, amplificându-l în mii de comentarii plasate peste tot pe rețelele de socializare și în comentariile din josul articolelor de pe site-uri.

Iată câteva dintre punctele discursului lui Nicușor Dan joi:

  • Sunt multe orașe unde primarii și-au luat deja în primire mandatul. La București mai așteptăm încă o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt 52 de cereri de apel făcute de consilieri PSD și apropiați ai PSD-ului. Vor fi discutate luni, la Curtea de Apel. Motivele sunt ridicole: fraude electorale, în același stil conspiraționist cu care ne-a obișnuit PSD în ultimii ani.
  • Contestațiile sunt copy-paste una după cealaltă. Sunt preluate inclusiv greșelile de ortografie de la una la alta. Se cere, prin ele, reluarea alegerilor locale în București acum, la 4 săptămâni după vot.
  • În ultimele 4 săpt, primarul Bucureștiului a fost Gabriela Firea. Și săptămâna viitoare va fi tot Gabriela Firea. Dacă e cineva care are o problemă cu apa caldă, trebuie să îl întrebe pe primarul în funcție. Gabriela Firea și nu pe mine. E un primar care și-a abandonat mandatul și obligațiile legale. Este un primar care a abandonat, în plină criză sanitară, și puținele preocupări pe care le avea în ce privește coronavirusul. Și asta e o chestiune foarte gravă.
  • Remarc lașitatea fostului primar PSD Firea, care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și n-a semnat ea însăși. Și mai remarc atitudinea resentimentară, răutatea și rea-voința unui personaj care a pozat ani de zile în întruchiparea virtuților creștine.
  • Am vorbit în campania electorală despre o caracatiță de interese în Primărie. Ăsta e motivul pentru care se tergiversează. Pentru ca oamenii ăștia să acopere, pe de o parte, lucruri pe care le-au făcut în timpul mandatului și, pe de altă parte, pe ultima sută de metri, să-și regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut. Promit bucureștenilor că mă voi uita cu mare atenție la toate actele care s-au semnat în această perioadă.
  • În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în serviciul de încălzire și căldură pentru ca, în stilul bine-cunoscut, PSD să dea vina pe noua administrație.
  • Bucureștiul va avea, în perioada următoare, trei mari probleme: criza medicală, criza căldurii și a apei calde, criza financiară.
  • Când am spus criza căldurii și a apei calde am în vedere că e nevoie de niște măsuri preliminare. E nevoie de niște stocuri de materiale, de detectoare, de pregătirea unor echipe de intervenție. N-am informații că lucrurile astea se întâmplă în acest moment.
  • În 2016, Firea și-a preluat mandatul la 17 zile după data alegerilor. Noi suntem azi în ziua a 25-a și probabil că preluarea mandatului se va face în ziua 32-35.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here