Și totuși, ce caută Iohannis în America de Sud? După două zile de pauză în Brazilia, au urmat alte două de odihnă în Chile, iar acum vine rândul Argentinei, cu zero rezultate

7
1059
Sosirea președintelui român Iohannis la palatul prezidențial din Santiago de Chile. După acest efort, șeful statului român și-a luat două zile de odihnă

Rușinosul, dar costisitorul turneu întreprins de Klaus Iohannis în America de Sud intră în ultima sa fază începând cu marți, 25 aprilie, când președintele României urmează să ajungă în a treia țară de pe acest continent, Argentina. Până acum, șeful statului a făcut efectiv turism, nereușind să semneze niciun acord cât de cât notabil, indiferent de domeniu. În schimb, Klaus și consoarta sa, Carmen, au beneficiat de câte două zile de relaxare atât în Brazilia, cât și în Chile.

Ultima etapă a turneului de 9 zile întreprins în America de Sud de Iohannis prevede o vizită în Argentina. Șeful statului român va fi primit de președintele țării-gază, Alberto Fernandez. Dar nici aici nu trebuie să ne așteptăm la vreun acord bilateral de comerț, de cooperare în domenii importante sau ceva asemănător. Se anunță doar un memorandum între Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Agenția Argentiniană de Cooperare Internațională și Asistență Umanitară. Pentru așa ceva nu era în niciun caz nevoie ca Iohannis să închirieze cea mai scumpă aeronavă din lume și să plece personal la Buenos Aires, împreună cu soția.

Din acest punct de vedere, sejurul în Argentina nu va diferi cu nimic de cele din Brazilia și Chile. Iohannis n-a negociat ori semnat niciun acord ori înțelegere care să merite cât de cât atenție. Mai mult decât atât, la Rio de Janeiro șeful statului român nici măcar n-a reușit să obțină audiență la primarul orașului ori la guvernatorul statului federal. Iohannis a fost primit de unul dintre viceprimari și, respectiv, de viceguvernator.

În Brazilia, cuplul prezidențial a avut program liber în zilele de 20 și 21 aprilie (turism și relaxare, în traducere liberă). Situația s-a repetat în Chile, în zilele de 23 și 24 aprilie.

Administrația prezidențială a tocat deja, după nici 4 luni de la începutul anului, peste jumătate din banii alocați deplasărilor pe 2023. Asta, pentru că luna trecută s-a petrecut alt voiaj foarte costisitor și cu zero rezultate – vizite de prietenie în Japonia și Singapore. Iohannis ține la secret informațiile despre costurile călătoriilor externe, în condițiile în care România s-a prăbușit într-o situație financiară catastrofală, generată de erorile comise de Guvernul PSD-PNL când a întocmit bugetul de stat pe acest an. Suntem în luna aprilie și deja guvernanții sunt disperați, pentru că între veniturile estimate și cele reale s-a căscat o prăpastie de 20 de miliarde de lei. Acum, PSD și PNL caută soluții să taie cheltuielile.

Pe acest fond, risipirea banilor publici de către președinte, care face turism de 5 stele în destinații exotice când țara este în criză, iar la granițe este război, pare o mostră clasică de nepăsare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cioloș cere închiderea RTV, Clotilde Armand cere închiderea „robinetului” cu bani de la primării către RTV / „Nu mai alimentați cu bani publici mașinăria de manipulare!” / Cât au primit RTV și Antena 3 de la Primăria Sectorului 1 în mandatul lui Tudorache-PSD

* Panică la Guvern: salariile bugetarilor îngheață de la 1 mai! „Încasările la buget pe primele două luni au fost de 7 ori mai mici decât în 2022” – profesorul Păun

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* Impostura cinică a unui comunist din PSD: cum a pus Petre Daea să se verse o basculantă de gunoi în Pădurea Băneasa, ca să-l filmeze televiziunile că face ecologizare

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* Mincinoșii de la Kremlin: Prigojin susține că fiul kremlinezului Peskov, celebru pentru că fuge de război, a luptat în trupele Wagner! „Bucătarul lui Putin” n-a adus nicio dovadă care să-i susțină balivernele

7 COMENTARII

 1. Vizita nu are nicio miza economica. Premierul de la Grivco face ce stie mai bine, turism personal, asa cum a facut in doua mandate. In primul mandat s-a luptat cu PSD in al doilea s-a bagat in pat cu el. Persoana cinica, fara empatie, fara constiinta de sine. Regret doua voturi pe care i le-am dat din dispare. Primul mi l-a furat pentru ca nu puteam avea presedinte un imbecil pe nume Puie Monta, omul lui Sebi Ghita. Al doilea mi l-a furat pentru ca nu puteam avea presedinte pe Proasta Romaniei, marioneta lui Draknea. Asa ca mari merite nu a avut acest individ, din contra sa refaci Fesenismul pe fata este cea mai mare flegma data pe obrazul celor care au murit in 1989 pentru libertatea noastra.

 2. Si eu i-am dat 2 voturi si nu regret deloc. Nu ca as fi admiratorul lui, dar daca ar veni a treia oara cu „micul Titulescu” sau „Veorica de la traforaj” tot pe el l-as vota.
  Iei ce-ti ofera piata, legea cererii si ofertei! Cine e de vina ca piata e slaba?
  Despre vizita lui d-lui Werner se vede clar ca n-a fost ideea lui sa mearga in America de Sud.

 3. Breaking news: am găsit detaliile deplasării d-dui Klaus în America de Sud: a fost sunat de d-na Ursula!
  – Alo, Herr Klaus?
  – Ja, d-na Ursula!
  – Draga Klaus! Ma bucur sa te aud!
  – Draga Ursula! Trăiască UE!
  – Klaus, poți sa ma ajuți cu ceva?
  – Cum sa nu? Doar mi-ati dat 80 miliarde!
  – Klaus, m-a sunat azi Joe din America, m-a rugat sa găsesc pe cineva care sa meargă în vizita în America de Sud. Zice ca a vorbit cu cei de acolo și totul e ok, doar brazilianul e un bătrân încăpăținat și trebuie sa meargă cineva sa-l convingă sa tina cu Ucraina.
  – Si de ce tocmai eu?
  – Joe te-a recomandat, stii ca Joe tine la tine, a zis ca ești băiat ascultator, unde te pune el acolo stai. Dacă îți dă dispoziție sa lauzi Ucraina, lauzi Ucraina. Dacă îți dă dispoziție sa critici Rusia, critici Rusia. Ce mai, ești un adevărat Partener Strategic!
  – Da, dar știi ca a venit primăvara și vine 1 Mai, e weekend și n-am mai ieșit demult…
  – Klaus, o faci pentru Europa, liderii UE așteaptă sa te afirmi, poate pe viitor… nu se știe, avem nevoie de oameni de nădejde la UE!
  – Bine draga Ursula, voi merge în interesul UE!
  – Sa mergi împreună cu Prima Doamna, ca veți avea multe zile de stat!
  – Da, voi da raportul după ce ma întorc. Urati-mi succes!

  • Tare-ți mai place sa mănânci c-at, tovarășe colonel-general 😂😂😂😂😂😂😂😂
   Vorba altui bolșevic, i-a băgat Ursula-n coaste 😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. Intrebarea si mai buna e ce a cautat Carmen acolo. Nu are nici-o functie in stat iar institutia primei doamne nu exista legal in Romania.
  Carmen ar trebui sa plateasca bilet.

 5. Dacă va uitați pe situl MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE CÂTE POSTURI DIPLOMATICE ARE ROMÂNIA IN CEKE TREI TARI VIZITATE DE PRIMUL TURIST AL ROMÂNIEI KLSUS IOHANNIS O VA APUCE NU RASUL CI PLANSU , nu mai mult de 10 posturi.
  POATE ROMÂNIA SA AIBĂ SUCCES DIPLOMATIC CU AȘA DE PUTINI DIPLOMAȚI ? ESTE IMPOSIBIL.!!
  DACĂ VREI SA AI SUCCES POLITIC ȘI ECONOMIC POSTURILE AR TREBUI MĂRITE DE CEL PUȚIN 3/4 ori altfel nu ai nicio șansa DPSV POLITIC ȘI ECONOMIC.!!!
  PERIPLUL PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI ESTE O RUȘINE ȘI O GAURA IN BUGETUL STATULUI DE MILIOANE DE DOLARI.!!!
  Cu asemenea politicieni NICI NU AI CUM SA FACI PERFORMANTE LA NIVEL POLITIC ȘI ECONOMIC.!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here