Pentru că-i hrănea pe polițiști cu ciorbițe, pizza și aripioare picante, șeful restaurantului “Mamma Mia” din Iași era lăsat să “se dea” cu mașini tari prin oraș, deși n-avea permis de conducere

1
3629
Pentru un blid cu mâncare, polițiștii rutieri din Iași i-au lăsat pe angajații restaurantului "Mamma Mia" să facă pe Lewis Hamilton în trafic. FOTO: 7est.ro

Noi amănunte incredibile ies la iveală în dosarul polițiștilor rutieri de la Iași, care pentru “privilegiul” de a mânca gratis de la un restaurant, au favorizat numeroase ilegalități comise de angajații și șefii cârciumii. Cosmin Andrei Hîncu, conducătorul restaurantului “Mamma Mia”, și-a permis să umble vreme îndelungată prin orașul moldovean, la volanul unor bolizi de lux, deși n-a avut niciodată permis de conducere, scrie Adevărul!

Șeful localului se baza pe faptul că-i hrănea pe cei 8 polițiști, inclusiv șeful Biroului Rutier, iar aceștia închideau ochii la toate ilegalitățile.

Pentru un blid cu ciorbă și o pungă de aripioare picante, polițiștii îl lăsau pe șeful restaurantului să meargă cu mașini puternice, prin Iași, fără permis

Povestea, despre care ziaristii.com a mai scris AICI, pare suprarealistă. Polițiștii și-au riscat cariera și libertatea pentru o miză absolut derizorie: porții de ciorbiță de vacă, pizza, paste, coaste, salate și aripioare picante pe care le primeau gratis, ca șpagă, de la restaurantul “Mamma Mia”.

La schimb, ei închideau ochii la toate încălcările de legi ale traficului comise de angajații și conducătorii respectivului local. În timp ce agenții se bucurau ca niște copii să-și aleagă din meniu mâncăruri care, altfel, ar fi costat câteva zeci de lei, personalul restaurantului își bătea joc de ei, numindu-i “băieții veseli”, și își permitea să terorizeze ceilalți participanți la trafic, știind că nu urmează sancțiuni.

Potrivit unor surse din anchetă citate de Adevărul, directorul de la “Mamma Mia” n-a avut niciodată permis, dar “se dădea” cu mașini puternice prin oraș, fără să-i pese de nimeni, știind că polițiștii îi ciuguleau din palmă. El e acum acuzat că a condus pe drumurile publice fără permis și de dare de mită.

Procurorii DNA și polițiștii de la DGA (Direcția Generală Anticorupție) l-au filat pe Hîncu în timpul anchetei care viza rețeaua polițiștilor amatori de mâncare pe gratis. „Din procesele-verbale de redare ataşate la dosarul cauzei a rezultat faptul că numitul Hîncu Andrei Cosmin conduce în mod frecvent autoturisme pe drumurile publice ale muninicipiu Iaşi, lucru cunoscut de persoanele din anturajul său apropiat”, scrie în referatul de arestare pe care DNA l-a emis pe numele directorului. În cel puțin 3 rânduri, anchetatorii l-au filmat și fotografiat pe Hîncu urcând la volanul unor mașini – Audi, Mercedes și Toyota – și plecând de acasă.

Judecătorii au refuzat, în dosar, toate cererile de arestare preventivă.

Dosarul în care sunt implicați polițiștii de la Rutieră Iași pare derizoriu prin faptul că aceștia s-au lăsat cumpărați, efectiv, cu mâncare. Dar amploarea sa nu e deloc derizorie, pentru că DNA spune că înțelegerea dintre șefii restaurantului și polițiști e mult mai veche de un an și jumătate (dosarul a fost deschis în luna mai 2019). Protecția pe care polițiștii le-o acordau curierilor care livrau mâncare în tot orașul (restaurantul are 100 de mașini) și celorlalți angajați devenise un real pericol pentru traficul din Iași.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

1 COMENTARIU

  1. Bine, dar orasul ala doar 8 politisti avea/are? In Iasi sint precis sute de politisti la rutiera. Cum acordau aia 8 bpolitisti protectie la 100 de curieri? Aia 8 nu puteau fi peste tot daca seful lor era prins fara permis. Ori e mafia mult mai mare sau articolul a fost scris de un fel de Viorica Dancila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here