Revoltător: Firea și Pandele și-au dus copiii până în clasă, fără măști. Pentru ceilalți părinți, accesul e interzis în școli și grădinițe. După izbucnirea scandalului, cei doi și-au șters poza

0
660
Sfidători, Firea și Pandele s-au pozat în clasă, alături de copii și fără să poarte mască, în prima zi a noului an școlar. Apoi, Firea a urcat poza pe Facebook, să vadă și "muritorii de rând" că șmecherilor nu li se aplică legile. FOTO: Facebook Gabriela Firea

Pentru zeci de mii de părinți, dar și pentru copiii lor de grădiniță și de școală, ziua de luni, 14 septembrie 2020, a fost una grea nu doar în plan emoțional: pentru prima oară, din cauza pandemiei de coronavirus, adulții nu și-au mai putut conduce odraslele în clase. Regulile stricte, pentru prevenirea răspândirii virusului, n-au fost însă valabile la școala unde își duc copiii Gabriela Firea și Florentin Pandele, primarii Bucureștiului și Voluntariului.

Cei doi nu doar că au fost lăsați să intre în școală fără măști, dar au mers cu copiii lor până în clasă, unde s-au așezat în bănci și și-au făcut poze cu cei mici!

Tupeu incredibil: Firea pretinde că toți părinții au voie în clase „în grupuri de câte 5”! Pentru restul părinților din România, această „reglementare” nu există

Mai mult, într-o nouă dovadă că realmente e ruptă complet de “muritorii de rând”, Gabriela Firea s-a repezit să-și și pună pe contul de Facebook poze din clasă, alături de soțul Pandele. În căutare de voturi, cei doi s-au folosit și de imaginea copiilor lor în această acțiune electorală.

Confruntată cu furia oamenilor după ce fotografia s-a viralizat, Gabriela Firea a încercat să pareze cu o nouă minciună care n-a făcut, însă, decât să stârnească și mai multă indignare. C

ontactată de jurnaliștii de la G4Media.ro, pentru a explica în ce fel a reușit să intre în clasă fără mască în contextul în care nicăieri niciun părinte n-a avut voie să intre măcar în școală, Gabriela Firea a mințit fără să clipească: “Da, toți părinții și copiii mici au acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie”.

În realitate, conform prevederilor stabilite (și aplicate) cu multă strictețe la toate unitățile de învățământ, părinții și-au putut conduce copiii doar până la ușa școlii sau a grădiniței. Explicațiile Gabrielei Firea se bat, dealtfel, cap în cap. Întâi spune că părinții au intrat în grupuri de câte 5, pentru a lua manualele, iar apoi spune că a ajuns atât de dimineață, încât nu era nimeni!

Pentru a limita răspândirea Covid-19, nicio școală sau grădiniță nu permite accesul sub niciun motiv – nici măcar cel al “preluării manualelor”. Acestea ajung la părinți pe alte căi (le sunt date în afara clădirii, de către educatoare sau profesori).

Prinsă cu minciuna, Gabriela Firea a șters poza din clasă

Prinsă cu minciuna, Gabriela Firea și-a șters de pe Facebook poza în care, alături de Pandele, stă în băncile clasei unde învață copiii săi. Au rămas doar celelalte trei poze, făcute în curtea școlii, unde se poate observa, de asemenea, că niciunul dintre primari nu poartă mască.

Atitudinea Gabrielei Firea și a lui Florentin Pandele e cu atât mai revoltătoare pentru cei care chiar și-au dus copiii la școală sau grădiniță. Pentru unii dintre acești copii, a fost prima zi într-o clasă – fie la grupa mică de la grădiniță, fie la clasa zero, la școală.

Părinții n-au putut să le fie alături, să-i încurajeze pe cei mai sensibili și să le arate ce au de făcut. Tuturor acestora, Firea și Pandele le-au dat cu tifla, arătându-le într-un mod cât se poate de dureros și explicit ce înseamnă să fii baron în România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here