Detaliul incredibil care arată că Firea minte în scandalul intrării abuzive în școală, când restul părinților erau opriți la poartă

0
1052
Stânga: fotografia despre care Firea a spus mai întâi că a fost făcută luni dimineața, iar apoi - că s-a făcut duminică seara. Dreapta: fotografia despre care spune că a fost făcută luni dimineața. În ambele poze, întreaga familie e îmbrăcată la fel. FOTO: Facebook Gabriela Firea

Confruntată cu valul furiei populare după pozele în care a arătat că, spre deosebire de restul părinților din România, ea și-a dus copiii până în bancă luni, în prima zi a noului an școlar, Gabriela Firea a intrat în panică și se afundă tot mai mult în minciuni. Luni a spus că a fost în clasă dimineața foarte devreme, când nimeni nu era la școală, iar marți a revenit, afirmând că, de fapt, poza din clasă era făcută duminică seara.

Detaliul care arată cât de mincinoasă poate fi primărița Bucureștiului a fost sesizat rapid: în toate pozele – cea despre care Firea spune că a fost făcută duminică și restul, făcute luni –, este îmbrăcată la fel!

Contextul sensibil în care primărița Bucureștiului a sfidat toate familiile cu copii din țară: în timp ce restul părinților erau opriți la porți, din cauza Covid, ea și-a dus odraslele până în bancă și a pus pozele pe Facebook!

Contextul este extrem de sensibil, iar primărița Bucureștiului și consortul său, primarul Pandele de Voluntari, au comis mare eroare electorală popularizându-și abuzul. Conform reglementărilor legale emise de Guvern pentru a preveni răspândirea coronavirusului în școli și grădinițe, părinții n-au mai avut voie, în acest an, să meargă împreună cu copiii până în clase. Toată lumea, a decretat Guvernul, se va opri la porțile instituțiilor, nimeni nu poate pătrunde în clădiri, cu excepția copiilor și a personalului din învățământ.
Decizia a fost greu suportată de părinți, dar mai ales de copii.

În acest context, Gabriela Firea și Florentin Pandele au urcat pe conturile de Facebook poze în care se vedea că ei și-au condus copiii până în clasă, fără să poarte măcar mască. Imaginile au creat un imens val de revoltă printre zecile de mii de părinți care s-au văzut sfidați deschis.

Minciuna de luni: „Toți părinții au acces, în grupuri de câte 5. Noi ne-am dus foarte dimineață, nu era încă nimeni sosit la școală

Gabriela Firea a spus inițial, despre această fotografie publicată chiar de ea, că a fost făcută „luni dimineața, când încă nu era nimeni la școală”. Confruntată cu revolta oamenilor, politiciana a șters fotografia, iar marți a revenit și a spus că, de fapt, a fost făcută duminică seara, într-o inspecție pe care o făcuse cu soțul ei. Nu e clar ce căutau copiii duminică seara, în „inspecție”

Luni după-amiază, realizând târziu că a comis o gafă, Firea a șters de pe contul său de Facebook poza în care apărea în clasă cu copiii. Contactată de jurnaliști, primărița a dat pentru HotNews.ro și G4Media.ro aproximativ aceeași explicație, care era nu doar mincinoasă, dar care arăta și cât de ruptă de realitate este primărița: “Da, toți părinții și copiii mici au acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie”.

Minciuna era sfruntată pentru că, în realitate, așa ceva n-a existat nicăieri, nici la grădinițe, nici în școli. Părinții nu au avut voie sub nicio formă în interiorul clădirilor.

Faptul că a putut declara așa ceva a arătat că Gabriela Firea este atât de obișnuită să considere că este stăpână peste oamenii și instituțiile din București, încât nici măcar nu are habar despre regulamentele și legile pe care oricum le ignoră total, în timp ce cadrele didactice se fac preș în fața sa.

Minciuna de marți: “Am fost în seara de 13 septembrie, ÎNAINTE de începerea școlilor. Luni, 14 septembrie, NU am intrat în clase

Fotografia de mai sus a fost făcută, spune Firea, luni dimineața, în curtea școlii. După cum se observă, atât primărița, cât și soțul și copiii sunt îmbrăcați la fel ca și în poza din clasă. Despre care Firea spune acum că ar fi fost făcută duminică seara

Spre seară, primărița a sesizat că, în loc s-o dreagă, a comis o nouă gafă.

Așa că, marți dimineață, a lansat pe contul său de Facebook o nouă versiune, la fel de mincinoasă, care arată din nou că e ruptură de realitate și care, oricum, se bate cap în cap cu declarațiile de luni: “Factual : in seara de 13 sept, INAINTE de inceperea scolilor, am mers cu sotul meu sa verificam pregatirile sanitare pentru luni dimineata, fiecare in scolile din orasul in care este primar.
La ora 19,30 ne-am oprit la o scoala pentru a intra in direct la Romania Tv. Avem si MARTORI : echipa RTV, angajati ai scolii, paznici.
Au intrat si copiii cu noi. Am facut o fotografie in 10 secunde. Am postat a doua zi dimineata o incurajare si un mesaj pentru copii, profesori si parinti, avand ca ilustratie fotografiile facute SEARA.
Totul a fost dezinfectat.
Luni, 14 sept, NU am intrat in clase!
Copiii aveau luni o programare la doctor si am fost foarte dimineata, inainte de a veni ceilalti copii si parinti, doar pentru manuale. NU AM MAI INTRAT IN CLASE!
Am si explicat situatia ieri, cui m-a intrebat. Dar s-a inteles ce s-a vrut… nu adevarul!
Eu zic sa vina mai repede Politia, sa ne retina! Sa-i ia la intrebari si pe copii! Dar urgent!”.

Detaliul care o dă de gol: în toate pozele, atât cele pretins făcute luni seara, cât și cele de marți dimineața, întreaga familie e îmbrăcată exact la fel!

Toată postarea, de la cap la coadă, este o minciună emisă cu un tupeu grosolan. Părinții n-au avut voie în școli nici duminică, nici în altă zi. Firea și Pandele nu sunt nici inspectori școlari, nici inspectori sanitari, nici stăpâni de sclavi pe feudă, ca să poată intra când și unde vor „în inspecție”. În plus, e de neînțeles ce ar căuta copiii lor, cu ghiozdane cu tot, duminică seara, în „inspecția” făcută de părinții-primari taman la școala unde învață odraslele. În mod evident, poza a fost făcută luni, iar explicațiile sunt niște minciuni gogonate, menite să-i îmbrobodească pe naivi.

Dar detaliul relevant omis de politiciana mincinoasă este că, atât în fotografia care pretinde că ar fi fost făcută “în seara de 13 septembrie, ÎNAINTE de începerea școlilor”, cât și în restul fotografiilor, despre care afirmă că au fost făcute luni dimineața, apar îmbrăcați la fel atât ea, cât și soțul Pandele și copiii!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here