8 polițiști din Iași, în frunte cu șeful Biroului Rutier, primeau mită ciorbițe, pizza și aripioare picante de pui de la o cârciumă. Angajații le ziceau polițiștilor, în bătaie de joc, “băieții veseli”

3
18845
Gheorghiță Ciobanu, șeful Biroului Rutier Iași, comanda pizza de post acasă direct la șeful restaurantului. Acum e sub control judiciar. FOTO: dezvaluirea.ro

Evenimente care aruncă, pur și simplu, în derizoriu Poliția Română, terfelind grav imaginea întregii instituții, s-au petrecut la Iași, unde DNA a prins și pus sub acuzare 8 polițiști care erau mituiți cu mâncare de patronul unei cârciumi.

Printre cei 8 oameni “ai legii” acuzați că “ciuguleau” pe gratis ciorbițe, pizza, aripioare de pui picante și sălățele se numără și ditamai șeful Biroului Rutier Iași!

Incidentul nu e, din nefericire, singular. Nu mai departe de acum câteva săptămâni, DNA l-a prins pe șeful Poliției Eforie că lua mită 300 de lei pe zi de la vânzătorii ambulanți de porumb, floricele și semințe, pentru a-i lăsa să umble pe plaje.

Siguri că sunt acoperiți de polițiștii fomiști, șoferii localului Mamma Mia, din Iași, nu mai respectau nicio regulă rutieră, devenind un pericol pentru șoferi și pietoni

În cazul incredibil al șpăgarilor din Iași, DNA s-a sesizat anul trecut, când a apărut informația că însuși șeful Biroului Rutier cerea mită de la conducătorii auto prinși că au încălcat legile de circulație.

Așa s-a ajuns la o altă descoperire: ofițerul și agenții din subordinea sa făcuseră o înțelegere cu reprezentanți ai restaurantului Mamma Mia, din Iași. Polițiștii îi lăsau nepedepsiți pe șoferii localului care nu respectau regulile de circulație când livrau comenzile, iar în schimb mâncau pe gratis.

Interceptările au confirmat că polițiștii se lăsau mituiți pentru aceste mize derizorii: mâncau gratis ciorbă, pizza, aripioare de pui cu sos picant, meniuri crispy, grătare și salate.

Angajații de la restaurantul Mamma Mia ajunseseră un fel de spaimă a șoselelor în Iași, nemaipăsându-le de nimic. Un document DNA obținut de Adevărul menționează că „prevalându-se de protecţia de care dispun din partea poliţiştilor rutieri, conducătorii autoturismelor inscripţionate cu Mamma Mia (parcul auto al societăţii având în dotare aproximativ 100 de autoturisme cu care efectuează livrări la domiciliu) obişnuiesc să încalce regulile de circulaţie (întoarcere pe linie dublă continuă, trecere pe culoarea roşie a semaforului etc.), punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic, fără să fie sancţionaţi pentru abaterile comise”.

Un singur polițist de la Rutieră Iași figurează că se îndopa cu coaste, paste, tochitură, ciorbe și piept de pui

Numai Robert Nicolae Barabaș, un agent de 28 de ani de la Poliția Rutieră, a comandat și primit, între 22 iunie 2019 și 7 martie 2020, 25 de porții de mâncare care ar fi valorat circa 2.650 de lei, dacă ar fi fost plătite. Barabas s-a îndopat cu piept de pui Teriyaki, ciorbă de vacă, pizza, coaste, paste și tochitură, scrie Adevărul.

La sfârșitul lunii trecute, procurorii DNA au adus în fața instanței, cu cereri de arestare preventivă,  4 polițiști de la Poliția Rutieră, pe Andrei Hîncu, managerul restaurantului Mamma Mia, și pe Marian Ciobanu, responsabilul cu livrările de la același local.

Instanța a respins cererile și i-a lăsat pe toți cei vizați în libertate.

Șeful Poliției Rutiere Iași comanda pizza de post, de acasă, direct la șeful restaurantului. În fața instanței a pretins că a și plătit

Șeful Biroului Rutier Iași, Gheorghiță Ciobanu, care mânca și el pe gratis, în schimb oferind protecție pentru șoferii cârciumii, a fost pus sub control judiciar. Pentru că era “șmecher”, ofițerul din fruntea Biroului Rutier suna direct la managerul restaurantului, când i se făcea poftă de câte ceva. Într-o înregistrare redată de Adevărul, Gheorghiță Ciobanu îl sună pe șeful localului ca să-i spună că a ajuns acasă și vrea să comande 3 pizza de post și una „de frupt”.

Șeful Poliției Rutiere s-a apărat în fața instanței afirmând că nu înțelege unde e mita, pentru că a comandat, dar a și plătit.

Ce nu a spus bossul de la Rutieră Iași este de ce n-a sunat la dispeceratul restaurantului, cum fac toți clienții, ci direct la șeful localului, dacă tot avea de gând să dea bani pe ce mănâncă.

Din interceptările făcute de DNA rezultă că angajații restaurantului îi numeau pe atârnătorii de la Poliție, în bătaie de joc, “băieții veseli”. Conducerea localului a ținut o evidență strictă cu numele tuturor polițiștilor care mâncau gratis și ce anume comandau aceștia. Lista a ajuns la DNA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

Conspiraționista convertită: cântăreața care spunea că virusul nu există a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid

3 COMENTARII

  1. Marile cazuri de coruptie ale DNA!
    Mai mare jena.

    Daca scadem din valoarea prejudiciului descoperit salariile procurorilor, ne da un minus cu multe zerouri in coada…

    Astea-s cazuri de mare coruptie???
    Mi se pare ca taie frunze la caini….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here