Kim Jong Un și-a decapitat unchiul și l-a expus la palat, cu capul așezat la piept, ca să-i înspăimânte pe demnitarii regimului său

0
8221
Donald Trump - Kim Jong Un

Execuția lui Jang Song Thaek, unchiul prin alianță al liderului nord-coreean, a avut loc în 2013, dar nu se cunoșteau detalii despre ea. Acum, Donald Trump este cel care spune cum s-a întâmplat. El se bazează pe mărturia sinceră pe care i-a făcut-o Kim Jong Un, psihopatul care conduce Coreea de Nord.

Trupul decapitat al unchiului lui Kim Jong-un a fost expus pentru a fi văzut de către oficialii nord-coreeni, i-a declarat Donald Trump celebrului jurnalist de investigație Bob Woodward pentru cartea sa despre președintele american, relatează France Presse și Barrons.

Jang Song Thaek a fost unchiul prin alianță al lui Kim Jong Un (Kim al III-lea). Era căsătorit cu o mătușă a acestuia: sora tatălui său Kim Jong Il (Kim al II-lea) și fiica bunicului său Kim Ir Sen (Kim I), fondatorul regimului dictatorial bolșevic de la Phenian.

Jang Song Thaek era un personaj proeminent al dinastiei comuniste nord-coreene, ajunsă la generația a treia.

He was married to Kim Kyong-hui, the only daughter of North Korean Premier Kim Il-sung,

A băgat spaima în demnitarii regimului său

Jang Song Thaek a fost executat pentru „trădare” și „corupție” în 2013, dar experții în probleme coreene au vorbit despre o epurare nemiloasă din partea lui Kim Jon Un.

Potrivit cărții „Furie”, scrisă de Bob Woodward și aflată în curs de apariție, președintele Donald Trump i-a declarat autorului: „Kim îmi spune totul. Mi-a spus totul, inclusiv că și-a ucis unchiul și i-a pus trupul pe scări. Capul i-a fost tăiat, fiindu-i pus la piept”.

Episodul trupului decapitat expus „pe scări” făce referire la o clădire oficială a statului nord-coreean, un palat megalomanic în care lucrau demnitari și funcționari de rang înalt. A fost un episod de cruzime în care Kim Jong Un a încercat să-i înspăimânte o dată în plus pe cei din anturajul său, ca nu cumva să încerce să-l trădeze complotând cu puteri străine care ar putea pune capăt inumanului regim de la Phenian.

Coreea de Nord nu a anunțat niciodată în mod oficial cum a fost executat Jang Song Thaek, deși mai multe surse sud-coreene au relatat că unchiul lui Kin Jong Un a fost pulverizat cu un tun antiaerian, pe un stadion sau într-un poligon.

Relatarea lui Trump, menită a demonstra relația apropiată pe care o are cu liderul nord-coreean, este prima mențiune a execuției prin decapitare venită din partea unui oficial înalt.

Jang Song Thaek a fost judecat sumar, cu sentința cunoscută dinainte

Trump către Kim: „Ascultă, una nu ajută, două nu ajută, trei nu ajută și patru nu ajută! Cinci ajută”

Negocierile dintre Phenian și Washington privind ridicarea sancțiunilor și denuclearizarea sunt în impas după eșecul summit-ului de la Hanoi (Vietnam). Oficialii nord-coreeni au declarat că s-au oferit să „dezmembreze toate instalațiile nucleare din zona Yongbyon”, dar analiștii au subliniat că Phenianul are și alte locații de producție a armelor nucleare.

Potrivit cărții lui Bob Woodward, Trump a cerut renunțarea la 5 locații nucleare.

„Ascultă, una nu ajută, două nu ajută, trei nu ajută și patru nu ajută! Cinci ajută”, i-a spus Donald Trump lui Kim Jong Un, conform mărturiei făcute lui Bob Woodward. Cinci, adică toate.

Kim ar fi contracarat că locația de la Yongbyon ar fi cea mai mare, iar Trump a răspuns că „e și cea mai veche”, însă liderul nord-coreean nu a fost dispus să ofere concesii suplimentare.

„Nu ești pregătit să ajungem la o înțelegere. Trebuie să plec”, i-a spus Trump lui Kim, potrivit cărții lui Bob Woodward.

Donald Trump – Kim Jong Un

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here