Sechestru pe averea lui Burci, proprietarul trustului Adevărul și al Prima TV. DIICOT îl acuză de prejudiciu de 8 milioane de euro în dosarul Romvag Caracal

0
1543

Cristian Burci, patronul Adevărul și Prima TV, are sechestru pe avere. DIICOT îl acuză pe Burci că a prejudiciat uzina Romvag Caracal de 8 milioane de euro, iar Curtea de Apel București a confirmat sechestrul pus de procurorii anti-mafia.

Burci e anchetat încă din 2016, atunci când a și fost reținut, inițial, în acest dosar în care e acuzat că a devalizat societatea Romvag Caracal.

DIICOT le-a comunicat colegilor de la Ziare.com că „în dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT – Structura Centrală s-a început urmărirea penală față de un număr de 11 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnatură privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare și gestiune frauduloasă”.

Controversatul Cristian Burci a pus mâna pe trustul Adevărul (care deține, printre altele, ziarele „Adevărul” și „Click”, revistele „Dilema Veche” și „Historia”) în 2012, când le-a luat de la Dinu Patriciu. A schimbat rapid conducerea editorială și a băgat compania în insolvență. Angajații au fost păgubiți de niște salarii, după ce, inițial, li se ceruse să aibă înțelegere și să păsuiască patronatul cu 18 luni, interval în care ar fi urmat să li se plătească eșalonat banii. După ce oamenii au semnat hârtiile, Burci a băgat compania în insolvență și nu le-a mai dat nimic.

În luna mai, Andrei Pleșu, fondatorul revistei „Dilema Veche”, anunța, într-un editorial: „«Dilema (veche)» se confruntă cu o iminentă dispariție. Condițiile de existență pe care ni le propune Holdingul Adevărul sînt, în fapt, un mod de a sugera retragerea…”. Ulterior a fost găsită o soluție pentru continuarea apariției revistei, iar Fundația Superbet a contractat 1.000 de abonamente la revistă, pentru a o sprijini.

Burci este socotit un afacerist apropiat de PSD, dar cu conexiuni puternice și în alte partide. El că făcea parte din cercul apropiat de oameni care aveau acces la fostul premier Viorica Dăncilă, asupra căreia exercita o influență puternică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here