miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsO firmă abonată la contracte cu Primăria Capitalei a blocat licitația Guvernului...

O firmă abonată la contracte cu Primăria Capitalei a blocat licitația Guvernului pentru măști de protecție destinate categoriilor defavorizate

-

O firmă racordată la contracte din bani publici cu Primăria Bucureștiului a blocat licitația pe care Guvernul a demarat-o pentru achiziționarea de măști de protecție destinate categoriilor defavorizate, conform premierului Ludovic Orban.

Șeful Guvernului spune că licitația organizată de Ministerul Sănătății a fost contestată și, ulterior, atacată la Curtea de Apel, într-o încercare de a bloca acest contract.

În timp ce firmele abonate la contractele cu Primăria București blochează ajutorarea categoriilor vulnerabile, Firea plânge de mila românilor

Firma care ar fi conectată la rețeaua Gabrielei Firea a așteptat până în ultima zi posibilă pentru a contesta licitația. A pierdut, dar a repetat operațiunea – a depus acțiune în instanță în ultima zi a termenului de grație acordat de lege.

Pe de altă parte, primărița Capitalei își exprimă zilnic, verbal, grija față de români, la modul general, acuzând Guvernul că nu-i ajută, asta în timp ce bucureștenii au stat în frig ultimele două ierni, iar vara nu au apă caldă. Capitala României are cea mai mare discrepanță din Europa între veniturile locuitorilor și calitatea vieții, Bucureștiul fiind campion absolut al continentului la poluare și trafic aglomerat. Firea și primarii PSD de sectoare au pus la cale Planuri Urbanistice Zonale care prevăd defrișarea a zeci de hectare de spații verzi (inclusiv în Pădurea Băneasa și Parcul Herăstrău) și ridicarea, în loc, a unor cartiere de blocuri și vile. Planurile lor au fost blocate în instanță, făcând-o pe Firea să turbeze și să-l acuze pe contracandidatul Nicușor Dan că dă în judecată “cetățeni și investitori”.

- Advertisement -

În acest timp, primărița Capitalei acuză că este sabotată, iar Guvernul refuză să-i ajute pe oameni.

„A existat o firmă, un abonat al reţelei Primăriei Capitalei, care a contestat licitația. Felul în care contestă, mie îmi arată că încearcă să împiedice finalizarea contractului, astfel încât să nu se distribuie măştile“

Ludovic Orban a explicat care este situația privind măștile de protecție destinate categoriilor vulnerabile de populație: „Am alocat din fondul de rezervă al Guvernului, peste bugetul Ministerului Sănătăţii, suma necesară pentru a putea achiziţiona aceste măşti. S-a derulat o procedură de achiziţie, s-a declarat câştigătoare o firmă care a venit cu măşti cu 0,68 de lei, cu termen de livrare stabilit.

A existat o firmă, căreia am să îi dau numele, Best Achiziţii SRL, un abonat al reţelei Primăriei Capitalei, care a contestat. Felul în care contestă, mie îmi arată că, de fapt, încearcă să împiedice finalizarea contractului, astfel încât să nu se distribuie măştile. Nu poţi să îmi ataci în ultima zi a termenului legal în care se stabileşte câştigătorul contractului.

- Advertisement -

După aceea, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor dă soluţie, respinge contestaţia şi mai aşteaptă până la capătul celor 10 zile, termenul limită în care urma să se încheie contractul, şi îmi atacă în instanţă, la Curtea de Apel”.

Orban spune că aceste blocaje făcute de firme agreate de Firea nu țin cont că afectează viața oamenilor: „E vorba de 2.300.000 de români care au venituri mici şi care au nevoie de această formă de sprijin din partea Guvernului, pe care noi am hotărât-o în urmă cu două luni. Mie mi se pare o atitudine de boicotare a acestei licitaţii felul în care s-au formulat contestaţiile. Mai sunt alte licitaţii, pot să se ducă firmele dacă au oferte bune, pot să se ducă oriunde se organizează licitaţii, licitaţia asta care vizează persoanele vulnerabile, care vizează protejarea acestor persoane, acest fel de a trata, îmi arată o lipsă totală de înţelegere a situaţiei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

Sondaj IMAS: PNL – 33,4%, PSD – 23,4%, USR-PLUS – 17,2%. Pro România scade sub 10%, ALDE se stinge

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -