PSD-iștii se acuză între ei de hoție înaintea Congresului. Teodorovici: ”Dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt…”

1
1681
Teodorovici (stânga), fidelul taberei Dragnea, îl acuză pe Ciolacu (dreapta) că ar fi marioneta lui Dâncu

Eugen Teodorovici, candidat la președinția PSD, acuză actuala conducere a partidului de hoție înaintea Congresului din 22 august, unde ar urma să aibă loc alegerile interne. Fost președinte executiv al PSD, Teodorovici acuză încălcări ale statutului și cere ca adunarea să se organizeze legal.

“PSD, trezește-te!”, a făcut apel Teodorovici, care-l va concura pe actualul președinte interimar, Marcel Ciolacu. „Dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare“, spune fostul ministru de Finanțe.

„Membrii PSD nu se pot preda în fața acestei imense fraude

În esență, Teodorovici reclamă ceea ce a spus și societatea civilă, în stradă, în perioada 2017-2019, despre acest partid: că se ocupă de hoții, ilegalități și fraude. Când n-au pe mână întreaga țară, PSD-iștii se fură între ei.

„PSD NU este un partid de laşi şi trădători, iar organizaţiile, membrii şi susţinătorii săi de la nivel local, judeţean şi, sper, chiar şi de la centru, NU se pot preda în faţa acestei imense fraude pe care unii o pregătesc de la preluarea ilegală a conducerii PSD în urmă cu 9 luni! Dacă PSD acceptă ca primul pas către reformă să înceapă cu un mare furt, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare, căci de onoare şi moralitate nu mai poate fi vorba”, scrie Teodorovici pe contul său de Facebook.

Ciolacu, un „așa-zis președinte pretins fondator”, “fără prestanță” și “fără coloană vertebrală”

Teodorovici îl pulverizează pe Ciolacu, despre care scrie că este “așa-zis președinte pretins fondator”, “fără prestanță” și „fără coloană vertebrală”.

Ciolacu s-ar pregăti să fraudeze alegerile, acuză Teodorovici: ”Mă refer la dreptul de a vota orice modificare a Statutului partidului şi de a decide în privinţa alegerii sau revocării conducerii PSD (pentru cei interesaţi, fac referire la articolele 119 şi 121 din Statutul PSD în vigoare la data de 29 iunie 2019, care nici măcar nu este publicat pe site-ul oficial al partidului). Aşa-zisa conducere interimară, prin vocea unui aşa-zis preşedinte pretins fondator, fără prestanţă şi lipsit de «coloană vertebrală», a anunţat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin moţiune, adică o candidatură în echipă. Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorităţii, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Naţional, şi aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie. Tot atunci s-au stabilit şi data alegerilor, pe 22 august, dar şi Regulamentul privind depunerea candidaturilor (până vineri, 7 august, ora 16.00)”.

Deși nu e numit, Vasile Dâncu este socotit adevăratul păpușar, un “ventriloc politic”

Fără să-i spună numele, Teorodovici arată spre Vasile Dâncu, numit în textul său “ventriloc politic” și care ar urma să-l manevreze din umbră pe Ciolacu.

Dâncu a fost propus pentru funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, dar va concura la Congres împotriva lui Dumitru Buzatu, baronul de Vaslui susținut de gruparea feudalilor PSD din Moldova. Teodorovici: ”Este noua politică a unei «conduceri» interimare ilegitime care, prin acţiunile sale de până acum, nu a demonstrat decât că urmăreşte transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de «partid de buzunar» şi să poată servi mult mai uşor intereselor politice conjuncturale. Totuşi, vă rog să vă puneţi măcar o întrebare: mai aveţi sentimentul că opinia voastră contează şi că vă simţiţi cu adevărat reprezentaţi de un «preşedinte» interimar pe post de marionetă în mâna unui ventriloc politic? Aveţi încredere că votul pentru alegerea conducerii PSD, din 22 august, va fi unul corect?”.

„Dacă acceptaţi ca reforma PSD să înceapă cu un jaf … noapte bună!“

Pe 30 iulie, Comitetul Executiv al PSD a modificat statutul, încălcând chiar prevederile aceluiași document, care arată că orice hotărâre sau modificare a statutului se poate face cu votul a două treimi din numărul delegaților prezenți.

Teodorovici a denunțat fraudele care, spune el, se pregătesc la Congresul unde Ciolacu ar urma să fie încoronat oficial șef al partidului: ”Mai contează, stimaţi colegi şi membri PSD, că prin aceeaşi hotărâre a CExN (NU a Congresului!) s-au adus modificări ale Statutului partidului aprobat în data de 29 iunie 2019, de la, să zicem, minore redenumiri ale structurilor de decizie judeţene, de sector şi centrale, până la modificări ale componenţei structurilor de conducere ale partidului de la nivel judeţean şi central? Vă interesează faptul că acelaşi CExN, actual Consiliu Politic Naţional, a decis că în structura centrală de conducere vor fi 16 membri, faţă de 19 şi a redus numărul vicepreşedinţilor din partea celor 8 regiuni de la doi la unul singur, renunţând şi la principiul european al egalităţii de gen (prevăzut în Statut la alin. 6 de la art. 119)? Dacă acceptaţi ca reforma PSD să înceapă cu un jaf … noapte bună! Vreau să cred că sunt mult mai mulţi cei care vor avea curajul să spună NU organizării unui congres nestatutar de către o «conducere» interimară ilegitimă! Eu îmi voi depune candidatura numai în condiţii de legalitate, conform prevederilor Statutului PSD”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Acum a inceput blestemul lui Dumnezeu pentru cei care au furat , au distrus si si-au batut joc de aceasta tara . Nimic nu ramane nepedepsit de Dumnezeu , aceast lucru trebuia sa-l stie si golanii cand au intrat in politica .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here