Vrăbioiul mălai visează. Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei! Ce speră să obțină

2
554

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, va candida la Primăria Bucureștiului! “Mama” atrocităților legislative care au aruncat România înapoi cu decenii în perioada 2017-2019 și-a informat joi dimineață colaboratorii că va intra în cursa electorală, iar la prânz candidatura sa a și fost validată de Biroul Politic al ALDE, dezvăluie G4Media.ro.

Tăriceanu a sperat să se atârne iar de PSD, așa cum a făcut de când a fondat partidulețul său, dar de data aceasta social-democrații l-au refuzat. ALDE e în picaj, n-a trecut pragul de 5% în alegerile europarlamentare de anul trecut și, de atunci, nu se mai apropie de acest scor minim. În același timp, și PSD e pe la 20-23% în sondaje și nu e dispus să-i mai care în cârcă și pe alții.

Tăriceanu n-a avut loc în alianța cu PSD de alt “atârnător” politic, mogulul Voiculescu. Patronul Antenelor are și el de băgat pioni sub umbrela PSD

G4Media.ro spune că alianța ALDE cu PSD a picat din cauza altui “atârnător” politic, mogulul criptocomunist Dan Voiculescu. Și acesta are de băgat niște protejați pe locurile eligibile ale PSD și nu e dispus să împartă puținele poziții disponibile cu Tăriceanu.

Călin Anton Popescu Tăriceanu este unul dintre cei mai nocivi politicieni din România. În 2004 a câștigat alegerile parlamentare, în calitate de președinte al PNL, în alianță cu PDL, partidul lui Traian Băsescu. Tăriceanu a devenit premier, iar Băsescu președinte. În scurt timp, între cele două partide s-a produs o ruptură, iar Tăriceanu s-a aruncat în brațele PSD, inaugurând un lung și toxic concubinaj al liberalilor cu social-democrații.

Până în 2008, Tăriceanu a guvernat cu un cabinet minoritar, dar susținut în Parlament de PSD.

Când a pierdut șefia PNL în fața lui Crin Antonescu, iar partidul a renunțat la alianța cu PSD în cadrul USL (Uniunea Social-Liberală), Tăriceanu a mers la Ponta (șeful PSD de atunci) și i-a cerut să-l ajute. A fondat ALDE, un partid-apendice al PSD, care a trăit din racolarea liberalilor dedulciți la PSD-isme.

A reușit să intre în Parlament în 2016 și a alcătuit alianța de guvernare cu PSD, iar Tăriceanu l-a susținut din răsputeri pe Dragnea în asaltul asupra statului de drept și al justiției. Au existat și beneficii personale din această poveste, pentru că modificările legislative l-au salvat pe Tăriceanu de dosare penale.

Candidatura la Primăria Bucureștiului, ultima zvârcolire a lui Tăriceanu

Compromis total, izolat și în Europa de colegii din partidele liberale, Tăriceanu și-a început declinul în 2018, iar de atunci se zbate cu disperare să se agațe de cineva care să-l păstreze în cercurile de putere.

În această primăvară a încercat să negocieze cu Băsescu, pentru o alianță cu PMP, dar a fost refuzat.
Respins și de PSD, Tăriceanu își joacă acum cartea ca să păstreze o influență. Speră ca, intrând în cursa pentru Primăria Bucureștiului – unde nu are nicio șansă –, să tracteze ALDE deasupra salvatorului procentaj de 5%. Sau să reușească o ultimă negociere de ultim moment, vânzându-și serviciile cuiva care-l poate băga în Parlament încă o legislatură.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Acest agent pro-rus cu state vechi foloseste orice prilej si orice platforma pe care se poate urca pentru a emite pe gura aia otravita a lui neadevaruri stupefiante si aberatii care convin Rusiei. Nici nu incape indoiala ca e o carte murdara de jucat si el e gata sa faca orice pentru a manipula pe prostii care mai cred in scrobeala lui, in gusa lui si-n gatul lui intepenit !!!! E un pion folosit de rusi sa induca mizerii in capul maselor derutate si IMBECILIZATE in toti acesti ani de dupa ’89 !!! Merita condamnat la ani grei de temnita prin cat rau a facut Romaniei si nu se lasa nici acum!!!! Popor roman, trezeste-te, nu lasa agentii si cozile de topor ale rusilor sa tampeasca definitiv aceasta natie !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here