Încă un PSD-ist la pușcărie: 5 ani cu executare pentru Gheorghe Nichita! Fostul primar al Iașiului a luat șpagă 1,5 milioane de euro într-un singur contract

1
12513
Liviu Dragnea și Gheorghe Nichita au beneficiat amândoi, în ultimele săptămâni, de bunăvoința judecătorilor. Primul a fost pus în libertate de Tribunalul Giurgiu, cel de-al doilea, de judecătorii din Botoșani. În cazul lui Nichita se așteaptă și recursul

Gheorghe Nichita, fostul primar PSD al Iașiului, a fost condamnat definitiv, miercuri, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru că a luat mită 10% dintr-un contract de 70 de milioane de lei. Un mizilic de 7 milioane de lei (peste 1,5 milioane de euro).

Sentința Curții de Apel București este definitivă. În primă instanță, Nichita fusese condamnat la 4 ani de închisoare, dar instanța de apel i-a mai adăugat un an.

În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nechita, pe preşedintele grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI, Mihail Tănăsescu, și pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

Nechita a fost acuzat de luare de mită, iar Urdăreanu, Tănăsescu și Mardarasevici – de dare de mită.

Fostul primar al Iașiului a fost acuzat că a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI şi unei alte firme, precum şi reduceri la un hotel de lux din Bucureşti, dar şi cazare-cadou în China.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here