Clanurile interlope din București se mobilizează de război după uciderea liderului Duduienilor. Poliția promite iar: “Situația e sub control!”. DIICOT nu există

5
36390

Uciderea lui “Emi Pian”, șeful clanului Duduienilor, în noaptea de luni spre marți, a provocat agitație în lumea interlopă din București, iar mafioții se mobilizează de război. Pe rețelele de socializare curg amenințările și declarațiile că lucrurile nu vor rămâne așa.

În acest timp, șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, dă asigurări că totul e sub control.

Poliția n-a venit la locul încăierării decât după ce totul se terminase și “Pian” fusese dus la spital. Duduienii jură răzbunare, vila ucigașului a fost deja incendiată

Răfuiala mafiotă din noaptea de luni spre marți, petrecută în Sectorul 6 și pe parcursul căreia Florin Mototolea, alias “Emi Pian”, liderul Duduienilor, a fost înjunghiat mortal de un rival din clanul Spoitorilor, a arătat din nou starea de paralizie în care se află poliția și structurile anti-Mafia din România.

Scandalul din cartierul Giulești a plecat de la o partidă de barbut pe sute de mii de euro. Poliția n-a intervenit, deși a fost anunțată de mai multe ori. Abia după ora 3.00, când încăierarea avusese loc, iar “Pian” fusese dus la spital de ciracii săi, au apărut și polițiștii.

Interlopul a decedat pentru că îi fusese tăiată artera femurală. Agresorul, din clanul Spoitorilor, este și el în spital, sub pază.

“Va fi război mare”, se anunța într-un videoclip postat imediat după crimă, marți dimineața, pe YouTube. Imediat după aceea, ca o primă măsură de represalii, vila din Bucureștii Noi a tatălui celui care l-a ucis pe “Pian” a fost incendiată.

“Frații lui Pian sunt în străinătate, vin la București în noaptea de marți spre miercuri. Va fi iureș”. Poliția a suplimentat efectivele și face filtre în oraș

În fața casei liderului Duduienilor s-au strâns ieri peste 80 de “soldați” ai clanului. “Frații lui Pian sunt în străinătate, vin la București în noaptea de marți spre miercuri. Va fi iureș”, a declarat o sursă din lumea interlopă pentru Libertatea.ro.

În timpul acesta, Poliția și Jandarmeria desfășoară filtre în oraș, în încercarea de a ține lucrurile sub control. Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, a ieșit cu declarații liniștitoare: „Asigurăm cetățenii din București că situația este sub control. Niciun cetățean nu trebuie să se simtă în pericol. Suntem aici pentru siguranța dumneavoastră și a familiilor dumneavoastră”.

Au fost suplimentate efectivele în Sectoarele 2 și 5. “Vă asigur că avem capacitatea să gestionăm astfel de situații”, mai promite Berechet.

De ce statul român e fără reacție în fața Mafiei: politicienii se folosesc de interlopi, iar administrația și poliția locală sunt infiltrate puternic de aceștia

Realitatea e, însă, că lucrurile sunt demult scăpate de sub control nu doar în București, ci în toată țara. Politicienii s-au folosit și se folosesc de clanurile interlope pentru a controla ocult viața economică și socială.

În București, dar și în diverse localități, interlopii sunt folosiți în campaniile electorale. Legăturile dintre Clanul Sportivilor și PSD sunt déjà de notorietate. Administrația Sectorului 4 este capturată de interlopi, după cum au relevat mai multe anchete din Libertatea.ro. În urmă cu nici două săptămâni au apărut înregistrări ale convorbirilor din organizația Ilfov a PSD, unde interlopi din Clanul Sportivilor discutau afaceri și preluări de zone.

Pe 10 august 2018, PSD a apelat la grupuri interlope pentru a crea diversiunea care a fost pretextul pentru “spargerea” uriașului miting împotriva corupției. Jandarmeria aflată la cheremul lui Dragnea și Carmen Dan a acționat în acea zi umăr la umăr cu infractorii pe care ar trebui să-i combată.

Nu trebuie uitat că, la unele dintre termenele de judecată ale lui Liviu Dragnea, pajul său, Codrin Ștefănescu, a adus pe post de bodyguarzi ai liderului PSD niște personaje care numai polițiști sau jandarmi nu erau.

Poliția locală, care ar trebui să fie prima linie de rezistență în lupta cu infracționalitatea și să culeagă informații pentru structurile specializate, este de asemenea capturată, jucând rolul de armată personală a primarilor, adesea populată chiar cu oameni ai clanurilor interlope.

DIICOT este în colaps total. Polițiștii îi acuză pe procurorii anti-mafia că refuză să ancheteze dosarele grele

DIICOT, Parchetul anti-Mafia, este în colaps total. Ofițeri de poliție au declarat pentru Libertatea.ro, după uciderea liderului Duduienilor, că „e nedrept să se arate cu degetul către polițiști într-un astfel de caz. Adevărul e că ei vin cu zeci de informații pe astfel de dosare, dar procurorii DIICOT nu îi mai bagă în seamă. Interesul DIICOT e să claseze dosare vechi sau să lucreze pe dosare cu maximum două-trei persoane implicate“.

Polițiștii au afirmat că DIICOT refuză, pur și simplu, să ia în considerare informațiile venite de la Poliție privind ascensiunea clanurilor mafiote în România: “Astfel de dosare stufoase, legate de clanuri, nu pot fi făcute fără procurorii DIICOT, fiindcă este competența lor exclusivă. Orice act făcut de polițiști e nul dacă nu există o ordonanță de delegare din partea unui procuror. Prin urmare, întrebarea corectă în cazul de față sună: «Unde sunt procurorii DIICOT?». Și de ce nu folosesc informațiile primite dinspre Poliție!”.

Șefa DIICOT a lucrat la infama rezoluție de clasare a dosarului 10 august, care i-a făcut scăpați pe șefii Jandarmeriei, Liviu Dragnea și Carmen Dan

În urmă cu doar câteva luni, achitarea clanurilor din Țăndărei, care făcuseră obiectul unei amănunțite și îndelungate anchete transfrontaliere la care au participat investigatori români, britanici, francezi și din alte țări, a făcut vâlvă nu doar în țară, ci și peste hotare. Infractorii judecați în Marea Britanie, în acest dosar, au primit ani grei de pușcărie.

În România, judecătorii au tărăgănat dosarele ani în șir, apoi i-au achitat pe interlopi, care au promis că vor da și în judecată statul român! Pisica moară a acestui dosar zguduitor de trafic de carne vie a fost apoi pasată între procurori și judecători. Arătați inițial cu degetul de anchetatori, judecătorii au scris în motivare că rechizitoriul a fost întocmit foarte prost, lăsând de înțeles că procurorii DIICOT l-au făcut de așa natură încât interlopii să scape.

Noua șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a lucrat la infama rezoluție de clasare a dosarului 10 august 2018. Pusă în funcție de președintele Iohannis la recomandarea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, în pofida avizului negativ primit de la secția de procurori a CSM, Hosu este într-un grav conflict de interese și într-o situație cel puțin delicată. Ea este prietenă de familie cu colonelul Cătălin Paraschiv, unul dintre principalii coordonatori ai represaliilor Jandarmeriei în 10 august 2018. În același timp, soțul șefei DIICOT este judecat pentru corupție. Instanța trebuie să se pronunțe zilele acestea.

Giorgiana Hosu tocmai a infirmat rezoluția de clasare a dosarului 10 august și a dispus redeschiderea anchetei. Paradoxul face că tocmai actuala șefă a DIICOT a lucrta la dosar până să fie pusă în fruntea structurii!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

5 COMENTARII

  1. Suntem o tara in care incep nu numai sa predomine romii, dar si sa terorizeze institutiile statului. Cred ca ne vom prabusi ca stat si se vor intinde rusii cat vir vrea muschii lor peste zona asta, poate doar Ardealul sa scape….

  2. „mafioții se mobilizează” – astia nu-s mafioti, aia aveau niste reguli si un cod pe care il respectau cu strictete. astia sunt niste pampalai care fac bani prin mijloace ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.