miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăMass-mediaRedactorul-șef al ziarului "Libertatea" își dă demisia după 8 luni, iese din...

Redactorul-șef al ziarului „Libertatea” își dă demisia după 8 luni, iese din presă și emigrează în Marea Britanie, la 40 de ani

-

Pe 1 decembrie 2019, Iulian Enache prelua funcția de redactor-șef al cotidianului „Libertatea”. După numai 8 luni, el demisionează și spune că va emigra în Marea Britanie. Renunță și la România, și la presă.

Iulian Enache, redactorul-șef al ziarului „Libertatea”, a renunțat la această funcție începând cu 1 august.

„Am decis să fac o schimbare destul de mare și să emigrez. Voi pleca în Marea Britanie, unde voi începe niște proiecte personale, nu am definitivat încă nimic. Nu au legătură cu presa, dar au cu online-ul. Asta pot spune acum”, a declarat Iulian Enache pentru Paginademedia.ro.

Întrebat ce a contat cel mai mult în această decizie, Enache a spus: „Cred că sănătatea. Ultimii ani au însemnat o presiune foarte mare și am început să resimt acest lucru în sănătatea mea. De aceea am decis că, dacă este momentul pentru o pauză, acum este. Cam atât m-au ținut bateriile. Sufletul îmi spune că ar trebui să fac presă în continuare, dar trupul și mintea au început să se împotrivească”.

- Advertisement -

Iulian Enache a detaliat: „A fost o decizie personală, care nu are legătură cu meseria sau cu «Libertatea». (…) Am plecat pentru că, din păcate, nu mai sunt foarte tânăr și cred că acum era momentul pentru o schimbare la mine. Regret că las în urmă un loc incredibil, în care poți face presă așa cum trebuie făcută, cu foarte mulți jurnaliști extrem de dedicați și extrem de harnici, însă uneori trebuie să luăm decizii dificile.”

Noul redactor-șef: Dan Duca

Absolvent de Filosofie, Iulian Enache lucra în presă de 20 de ani. A debutat la „Curierul Național”, în 2000, apoi a lucrat la „Curentul”, „Evenimentul zilei”, „Cotidianul” (2005-2008), Cotidianul.ro (2008-2010, redactor-șef), Money.ro (2010-2012, redactor-șef), Economica.net (2012-2019, redactor-șef) și „Libertatea” (2019-2020, redactor-șef).

Noul redactor-șef la „Libertatea” este Dan Duca, jurnalist care în ultimii ani a lucrat la Realitatea.net, Antena3.ro (coordonatorul site-ului) și Gandul.ro.

- Advertisement -

Anul trecut, pe 12 noiembrie, Ringier România anunța, printr-un comunicat, numirea lui Iulian Enache ca redactor-șef la „Libertatea”, ziar al cărui director editorial este Cătălin Tolontan. Despărțirea a survenit după doar 8 luni.

Comunicatul Ringier din 12 noiembrie 2019

„De la 1 decembrie, «Libertatea» va avea un nou redactor-șef: Iulian Enache, fost redactor-șef la site-urile Cotidianul și Economica”

„Ringier România anunță numirea în poziția de redactor-șef, vacantă de un an, a lui Iulian Enache.

În vârstă de 39 de ani și cu 20 de ani experiență de presă, Enache este, ca formație, jurnalist economic și a fost redactor-șef al siteurilor Cotidianul.ro, Money.ro și Economica.net.

«”Libertatea” a crescut cu aproape 30% traficul în ultimul an, iar cititorii și-au dublat timpul petrecut pe site, atrași de investigații, reportaje și articole muncite. Ziarul continuă să fie un brand profitabil. Prin aducerea lui Iulian, un jurnalist care și-a construit cariera pe integritate și seriozitate, încercăm să creștem și mai mult zona de relevanță. Iulian va lucra împreună cu Oana Costea, prim redactor-șef adjunct, și cu Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial, în sensul  păstrării angajamentului pe care „Libertatea” l-a făcut: jurnalism nonpartizan politic, în serviciul public», a spus Mihnea Vasiliu, general manager al Ringier România.

«Mă onorează să devin parte a unei echipe care face presă aşa cum trebuie făcută, fără compromisuri, după regulile meseriei, într-un context care nu este, neapărat, unul prietenos în ultima vreme. Înţeleg foarte bine, din proprie experienţă, ce presupune acest lucru, câte sacrificii personale trebuie făcute pentru a avea un nivel profesional decent într-o meserie atât de solicitantă. De aceea, dincolo de faptul că sunt onorat că această echipă doreşte să lucrăm împreună, mă simt şi obligat, în egală măsură, să încerc să mă ridic la înălţimea acestei provocări. „Libertatea” este un brand puternic, conţinutul său este vizibil din ce în ce mai bun, iar oamenii care sunt, de fapt, acest brand sunt profesionişti de la care voi avea, sunt absolut sigur, foarte multe de învăţat. Le mulţumesc lui Mihnea Vasiliu şi lui Cătălin Tolontan, persoane pe care le respect foarte mult pentru ceea ce au realizat în jurnalism, pentru încrederea pe care mi-au oferit-o. Le mulţumesc tuturor oamenilor din echipa „Libertatea” pentru şansa de a munci alături de ei, pentru un produs de presă unde deontologia şi excelenţa profesională sunt condiţii obligatorii», a declarat Iulian Enache.

Primul ziar liber al Revoluției române, cotidianul «Libertatea» este în portofoliul Ringier de 25 de ani.

Fondată în 1833, Ringier este o companie de presă elvețiană, cu afaceri de peste un miliard de euro în 2018, în 18 ţări de pe trei continente: Asia, Africa şi Europa.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -