vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsSACRIFICIU. O femeie de 32 de ani, cu plămânii distruși de Covid,...

SACRIFICIU. O femeie de 32 de ani, cu plămânii distruși de Covid, a născut prematur pentru a-și salva copilul, apoi a murit

-

Covid-19 se dovedește încă o dată o boală extrem de crudă, care nu ține cont de vârstă. A răpus-o pe botoșăneanva Liz Bulgariu la doar 32 de ani, deși aceasta nu avea alte afecțiuni asociate, informează Ziarul de Iași.

Era însărcinată, dar și infectată cu teribilul virus SARS-CoV-2. Cazul ei e unul cu adevărat tragic: știa că e în pericol de moarte, așa că s-a grăbit să nască prematur pentru a-și salva pruncul, apoi și-a dat ultima suflare la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.

Simptomele grave de Covid au apărut la nici două săptămâni de la ziua ei de naștere, 8 martie.

„Cred că totul a început în jurul datei de 20 martie. Tânăra a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase. Starea era gravă, era Covid pozitiv. Pentru că era însărcinată, s-a decis să i se facă o radiografie, în urma căreia a rezultat inițial că plămânii erau afectați în proporție de 50-60%”, a precizat prof. univ. Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU/SMURD de la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

- Advertisement -

Fiindcă starea de sănătate a Lizei se înrăutățea, ea a fost transferată la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, singura unitate Covid pentru gravide.

„Fără boli, un om care era perfect înainte de Covid, acum avea plămânii afectaţi 90%. A făcut ruptură de pleură şi altele. Au fost afectate toate organele într-un ritm extrem de alert”

Înainte de a părăsi această lume, Liz a născut prin cezariană, la 28 de săptămâni, un băiețel de 1.900 de grame. Din fericire, micuțul Eduard a ieșit negativ la testul RT-PCR. Ulterior, el a fost transferat la secția de Neonatologie de la Maternitatea „Cuza Vodă”, iar mama sa a revenit de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Rezultatul noului CT (computer tomograf) i-a ului pe medicii ieșeni.

„După ce a născut, tânăra a fost transferată înapoi la noi, la ATI. Iniţial, sarcina a permis să-i facem doar o radiografie la plămâni. Ulterior, după naştere, i-am făcut un CT. Rezultatul a fost înfiorător. Fără boli, un om care era perfect înainte de Covid, acum avea plămânii afectaţi 90%. Plămânii ei, fără a avea o boală asociată, la doar 32 de ani, erau o cicatrice enormă, ca după o arsură. A făcut hidropneumotorax – ruptură de pleură – şi altele. Au fost afectate toate organele într-un ritm extrem de alert”, a mai spus medicul Diana Cimpoeșu.

- Advertisement -
Liz și soțul ei

Născută pe 8 martie 1989, Liz Clim (căsătorită Bulgariu) era absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„În timpul studenţiei s-a îndrăgostit de Silviu, student la Facultatea de Informatică. Era prin 2013, când Liz Clim a devenit Liz Bulgariu. Fotografiile de pe contul Lizei de pe reţelele de socializare fac un album tulburător al poveştii de iubire. Liz s-a angajat mai întâi la compania Xerox, apoi la multinaţionala Conduent. Silviu Bulgariu lucrează la o altă multinaţională, Endava. Acum doi ani, s-a născut şi Sofia Bulgariu, într-o familie cu doi părinţi fericiţi şi sănătoşi”, mai precizează Ziarul de Iași.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -