S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

17
104268
Violeta și Nicolae Mirea

La 9 zile după ce șeful Poliției Caracal s-a pensionat, și șefa Secției de poliție rurală Osica de Sus (care include postul de poliție din Dobrosloveni) și-a depus dosarul de pensionare. Cei doi abia au trecut de 50 de ani. Se numesc Nicolae Mirea și Violeta Mirea. Sunt soț și soție, vectori ai Mafiei PSD din Olt și protectori ai clanurilor interlope din zonă.

Violeta Mirea, soţia fostului şef al Poliţiei Caracal (Nicolae Mirea), a depus miercuri documentele de încetare a raporturilor de serviciu în vederea pensionării, transmite Agerpres. Nicolae Mirea s-a pensionat din Poliţie pe 5 august.

Comisarul-șef Violeta Mirea conduce de 5 ani Secţia de Poliţie Rurală Osica de Sus, care are arondate opt comune: Cezieni, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcașele, Osica de Jos, Osica de Sus. Așadar, și Dobrosloveni, unde locuieşte familia Măceşanu, a cărei fiică, Alexandra (15 ani), a dispărut pe 24 iulie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, Violeta Mirea va rămâne în funcţie până pe 19 august, când va intra în vigoare raportul depus pe 14 august.

Violeta Mirea lucrează în Poliţie din anul 1990 şi conduce Secţia 2 de poliţie rurală Osica de Sus din anul 2014.

Două catastrofe: Nicolae și Violeta Mirea

Comisar-șef Nicolae Mirea

Nenorocirea Alexandrei Măceșanu (15 ani) a început de la două unități de poliție: Dobrosloveni și Caracal. Fata era de loc din Dobrosloveni, de unde a și luat-o Gheorghe Dincă „la ocazie” miercuri, 24 iulie, la ora 9.57, ca s-o ducă la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal (distanță de 8 kilometri). A ajuns la Caracal, dar nu la liceu, ci în casa monstrului.

În mod logic, primii polițiști chemați s-o salveze pe Alexandra au fost cei din Dobrosloveni și cei din Caracal. Tatăl fetei l-a înștiințat pe șeful de post din Dobrosloveni miercuri seara, la ora 20.30. La Poliția Caracal, cazul a ajuns joi dimineață, după 8.30. În ambele momente, Alexandra era în viață (avea să fie omorâtă joi, în jurul orei 12.00).

O acțiune profesionistă a polițiștilor ar fi putut-o salva. Dar și cei din Dobrosloveni, și cei din Caracal (ca și cei de la Slatina, de la IPJ Olt, ceva mai târziu) au avut o reacție criminală. Un amestec de indolență cu prostie și aroganță a dus la non-acțiune. Au fost pierdute ore decisive în găsirea și salvarea fetei.

Pe 24-25 iulie, Poliția din Caracal și cea din Dobrosloveni aveau ceva în comun: erau conduse de membrii aceleiași familii. Soț și soție. Concret:

 • comisarul-șef Nicolae Mirea era șeful Poliției municipale Caracal;
 • comisarul-șef Violeta Mirea era șefa Secției de poliție rurală Osica de Sus, la care sunt arondate 8 posturi comunale, printre care și Dobrosloveni.

Cei doi comisari-șefi se aflau în exercițiul funcțiunii, nu plecaseră în concediu. Deci, puteau acționa.

Doamna comisar-șef are program 8-16

Dacă șeful de post din Dobrosloveni dădea alarma miercuri seara, Alexandra avea mari șanse să fie găsită la timp. Din acel moment, ea a mai trăit aproape 16 ore.

Comisar-șef Violeta Mirea

În mod normal, șeful de post din Dobrosloveni trebuia să-i raporteze cazul imediat șefei sale ierarhice, Violeta Mirea. Aceasta, dată fiind complexitatea cazului, ar fi trebuit să apeleze urgent la Poliția Caracal, adică să-l anunțe pe bărbatu-său. Nici nu-i era greu: la ora aceea (20.30), probabil, cei doi soți se aflau acasă.

Pentru ca șeful de post din Dobrosloveni să-și fi anunțat urgent șefa despre dispariția unei fete, era obligatoriu ca el să fie instruit în acest sens. Cine trebuia să-l instruiască? Șefa sa, Violeta Mirea, care era șefa Secției de poliție rurală Osica de Sus de 5 ani.

Dar Violeta Mirea și-a „instruit” subalternii să-i trimită acasă pe părinții care vin disperați seara la postul de poliție să reclame dispariția vreunui copil. Să vină a doua zi, acum e târziu, s-a încheiat programul!

Comisarului-șef Violeta Mirea i s-a părut normală atitudinea șefului de post din Dobrosloveni, dovadă că n-a luat nicio măsură împotriva lui. E dovada implacabilă a felului în care doamna Mirea a organizat structurile din subordine: indolent, catastrofal, criminal. Pentru ea, programul polițistului e cel scris pe ușă: 8-16. Cei aflați în necaz să revină a doua zi.

Oamenii lui Ciocan

Despre comisarul-șef Nicolae Mirea, șeful Violetei Mirea, s-a scris deja mult. Din cauza indolenței și a nepriceperii lui, și Poliția Caracal i-a refuzat Alexandrei șansa de a supraviețui. Nicolae Mirea nici nu avea cum să acționeze profesionist, pentru că el nu era omul legii, ci omul a două mafii care controlează Caracalul în mod feudal: Mafia Politică și Clanurile Interlope.

Dan Cioca, milițianul-deputat care controlează Caracalul

Deși individ fără caracter și lipsit de moralitate, comisarul-șef Nicolae Mirea a fost impus ca șef al Poliției Caracal de Mafia PSD, condusă în județul Olt de Paul Stănescu (senator), supervizată de Florin Iordache (deputat) și acționând efectiv prin Dan Ciocan (deputat). La fel a ajuns mare șefă și Violeta Mirea.

Soții Mirea au prosperat material, în timp ce Caracalul și comunele dimprejur au devenit un pol al infracționalității.

Cel care i-a impus pe soții Mirea la șefia a două structuri de poliție, cea din Caracal și cea din Osica de Sus (incluzând 8 comune), a fost deputatul Dan Ciocan, multimilionar din contracte cu statul. Numirea s-a făcut, evident, cu acordul lui Paul Stănescu.

Dan Ciocan (59 de ani) a fost milițian pe vremea lui Ceaușescu, iar bacalaureatul și l-a luat la 50 de ani. Adică la vârsta la care, cu mici ajustări, soții Nicolae și Violeta Mirea au ieșit la pensie. La pensie specială (soții Mirea vor încasa, împreună, aproape 14.000 de lei). Ciocan, mai șmecher, va avea dublă pensie specială: de milițian și de parlamentar.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

* EXCLUSIV. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Tovărășia interlopului din Caracal cu fiul Bardului de la Bârca. Andrei Păunescu a fost plătit de „Codiță” cu 1.200 de euro pe lună

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

Salutări de la Sorina! La New York e frumos și bine…

17 COMENTARII

 1. Partidul Social Democrat cu sediul în Palatul Kisselef au încercat de câteva zile să oprească exploatarea petrolului spre Germania ca să se stingă lumina albă la cetățeni. Mârlănie socială a viermilor ruși bolșevici. Comunisul aparține strigoilor.

  Dacă vor stinge lumina… voi râde de marii țigani care se cred șefi în biserici.

  Pensiile sociale… crime cu premeditare.

 2. Rebuturile astea de politisti caracaleni trebuiau concediate pentru ca nici macar dreptul la somaj sa aiba. Nu-i nimic ca ii vom tine minte si dupa cele trei randuri de alegeri in care vom sterge pe jos cu pesedistii ale caror slugi sunt rebuturile astea doua de politisti caracaleni ne vom asigura ca aceste doua rebuturi vor ajunge in familie direct la puscarie pentru neglijenta in serviciu, favorizarea infractorilor si complicitate la crima organizata. Pana atunci le dorim sa isi foloseasca pensia nesimtita platita din banii romanilor ca sa isi cumpere bani de medicamete si sa se trateze de boli incurabile!

 3. Cum li se permite pensionarea in aceste momente? Si primesc si sacii cu prime di pensii speciale? Este un afront la adresa Alexandrei, afrobt la adresa familiei ei, ESTE UN AFRONT LA ADRESA INTREGULUI POPOR!!!
  Daca legile le-au facut ptr ei, LEGILE UNIVERSULUI NU VA IARTA, PRIMATELOR!!!

 4. Noi, la 30 decenii de la „evenimente” (Sic !), inca NU avem „POLITISTI” ADEVARATI, ci doar un fel de… „struto-camile”. Inca din 1990, i-am numit, in articolele noastre, „politieni” sau „militisti”…
  Oricum, tot din celebra carte „Ce este militienii si de unde vine ei…” sunt decupati, daaaaaaaaaa ?!!!!!!

 5. Mananci cioperci cu pensiile speciale. Scopul tau este sa inveninezi lumea? Pensiile polițiștilor sunt pensii de serviciu, nu speciale. Cele speciale sunt ale demnitarilor. Punct.

 6. Soții Mirea niște polițiști nenorociți SA NU IASĂ LA PENSIE PANA CÂND NU SE VA ÎNCHIDE CAZUL CARACAL ȘI FĂRĂ DREPT DE PENSIE!!
  Nenorociții Ăștia de la PSD schimbați naibii LEGEA CADRELOR DIN MAI!!! Cine calcă pe bec FĂRĂ DREPT DE PENSIE DI SA SE DUCĂ LA MUNCA ȘI SA SE PENSIONEZE LA 65 de ANI CA TOȚI ROMANII!!!!!

 7. Îngrijorător…. pentru ca un ”cap de scula cu epoleți pe umeri” transferat din Caracal la Cisnadie-Sibiu, își arată incompatibilitatea la secția orașului nostru.
  Ionescu, băiatul lui Voicu, ajuns în Ardeal din Caracal dar face pe sefu prin secție.
  Oricând își poate folosi incompetenta ca atribuții de serviciu. De ce nu ii chemați înapoi ca sa ii trimiteți la Piața, sa confiște pătrunjel?????

 8. Trebuiau demiși imediat! și cercetați! Nici nu ma gândesc, ca ar putea sta liniștiți și rânji în continuare! Persoane fără cultura, fără bun simt, fără principii, fără simțul datoriei, fără omenie. Niște nulități.. Nu voi vota niciun partid, doar independenti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here