marți, iulie 16, 2024
Acasă Dezvăluiri Pe cine bagă Dăncilă în Guvern: consilier din anturajul unui baron al...

Pe cine bagă Dăncilă în Guvern: consilier din anturajul unui baron al Agriculturii acuzat că a păpat banii fermierilor cu iubita

1
1158
Baciul LAPAR şi consilierul lui Dăncilă (dreapta)

Oricât ar vrea să pozeze în reformatoare şi indiferent câţi oameni din gaşca lui Liviu Dragnea ar îndepărta din aparatul guvernamental, Viorica Dăncilă e prizoniera unui partid în care colcăie penali şi personaje legate de „patronii” unor reţele de afaceri construite pe combinaţii infracţionale.

Degeaba a plecat Darius Vâlcov din funcţia de consilier al prim-ministrului, dacă în locul lui a venit Radu Antohe. Acesta a fost numit luni în funcţia de consilier de stat pe probleme de agricultură în cadrul Cancelariei prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Sigur, spre deosebire de Vâlcov, Antohe nu are nicio condamnare şi nici dosar penal, dar are… potenţial.

El şi-a trecut în CV poziţia de expert în dezvoltare rurală și politici agricole, de care s-ar fi folosit Liga Asociațiilor producătorilor Agricoli din România (LAPAR), condusă până în această primăvară de Laurențiu Baciu, un fermier din Bacău cercetat sub acuzația de delapidare de procurorii Parchetului de pe lângă Sectorul 1.

Probe că şi-a plimbat iubita pe banii LAPAR

Baciu – belferul LAPAR

Baciu este acuzat că în perioada 2012-2018 a folosit în interes personal peste 1 milion de lei (200.000 de euro) din banii organizației. Conform acuzațiilor, Baciu a făcut diverse achiziții și a călătorit în interes personal, procurorii având dovezi că a cumpărat, din cotizațiile membrilor LAPAR, ceasuri, haine și alte bunuri scumpe.

Pe 28 martie, politiștii au facut mai multe perchezitii, președintele LAPAR fiind acuzat că ar fi delapidat LAPAR cu echivalentul a 200.000 de euro. Conform informațiilor apărute în presă, surse judiciare spun că Baciu ar fi cheltuit banii pe ceasuri, haine scumpe și chiar în călătorii cu iubita, a scris Agrointel.ro.

Acuzat că i-a „muls” pe tineri de bani

În plus, potrivit declarațiilor date de tineri care erau în stagii de pregătire la LAPAR, aceștia nu ar fi fost plătiți deloc sau primeau sume modeste de la asociaţia lu Baciu, dar figurau ca fiind beneficiarii unor venituri mult mai mari.

Întrebat despre suma pe care a primit-o de la Laurențiu Baciu, pentru că din CV reiese că a lucrat la LAPAR, Antohe a declarat: „Nu am avut niciun contract, nu am primit bani de la LAPAR. Nu am avut contract. Eu doar eram invitat la anumite evenimente, simpozioane și cam atât”, a explicat Radu Antohe pentru G4Media.ro.

Jurnaliştii au obținut fotografii de la evenimente publice în care Antohe a a stat numai în apropierea lui Baciu. Laurențiu Baciu este un fermier care a sprijinit mereu PSD.

Daea, aliatul Baciului LAPAR în atacul la UE

Lui Daea i-a plăcut pe scena Baciului

În iunie 2016, în timpul mandatului lui Achim Irimescu, șeful LAPAR a mobilizat mii de fermieri în Parcul Izvor, ca să protesteze față de politica ”celor care conduc agricultura”, dar acțiunea s-a transformat subit într-un omagiu adus lui Irimescu și membrilor Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

Pe scena ridicată la locul protestului au urcat atunci însuși ministrul Agriculturii, dar și deputații Nini Săpunaru, Petre Daea și Ioan Munteanu. Totul s-a terminat cu ”pupat Piața Independenței”.

Pentru cine a știut să privească mai în profunzime, acțiunea a fost una de susținere a unor legi cu caracter iliberal ( obligarea hypermarketurilor să vândă 51% marfă agroalimentară din România și impunerea unor restricții privind achiziționarea de terenuri de către străini ), legi aflate atunci în dezbatere.

Mitingul organizat de Baciu trebuia să dea o legitimitate populară inițiativelor din Parlament. Aparent protestatar virulent, Baciu a fost atunci, ca și altădată, mai degrabă un complice al celor care au luat și iau la București decizii care contravin principiilor Uniunii Europene.

Boală pe străini

Nu numai produsele agro-alimentare din import îl deranjau pe șeful LAPAR. Investitorii străini în agricultura din România au devenit la rândul lor ținte ale lui Baciu. Anul trecut, pe pagina de facebook a directorului executiv al LAPAR, Eugenia Dragnea a apărut un mesaj acuzator la adresa fermierului român de origine franceză Arnaud Perrein.

Acesta ar fi propus ca fermierii români să plătească o taxă de 0,5 euro/ha, pentru constituirea unui fond de ajutorare a apicultorilor afectați de utilizarea semințelor tratate cu neonicotinoide, pesticide interzise în prezent de UE, dar pentru care România a obținut de la Bruxelles o nouă derogare.

În postarea de pe facebook, Perrein a fost atacat în termeni duri, fiind plasată și acuza că fermierul ar urmări ”destructurarea agriculturii românești, concurenta nr. 1 a Franței”. Mesajul a fost preluat și pe pagina LAPAR, dar șters ulterior, iar câțiva mari fermieri din structura de conducere l-au suspectat pe șeful lor, Laurențiu Baciu, că ar fi autorul mesajului, a dezvăluit publicaţia LantulAlimentar.ro.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Șeful Poliției Caracal e premiat cu pensionarea la 51 de ani! Ca să ia 12.000 de lei pe lună, a fost demis doar din vorbe

EXCLUSIV. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Boule-cu-epoleți, Luiza nu fugise cu Făt-Frumos! O răpise Monstrul, o violase și omorâse, o arsese în butoiul de tablă!

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

Tovărășia interlopului din Caracal cu fiul Bardului de la Bârca. Andrei Păunescu a fost plătit de „Codiță” cu 1.200 de euro pe lună

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

Salutări de la Sorina! La New York e frumos și bine…

1 COMENTARIU

  1. Niște ticăloși ordinari din jurul celui mai toxic partid (PSD) din România.
    Dezastru vedem de pe urma acestui partid care și-a bătut joc de toți romanii. Se lauda ca oameni puși pe competenta dar s-au divedit Cei mari mari borfași care au distrus societatea românească.!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.