Tovărășia interlopului din Caracal cu fiul Bardului de la Bârca. Andrei Păunescu a fost plătit de „Codiță” cu 1.200 de euro pe lună

1
8273
Andrei Păunescu - Remus Rădoi "Codiță"

Din banii murdari ai interlopilor s-au înfruptat și personaje din lumea politică, dar și din cea artistică. O familie care-și avea extracția în ambele zone este cea a lui Adrian Păunescu.

„Bardul de la Bârca” era cunoscut pentru lăcomia lui, manifestată atât pe vremea lui Ceaușescu (porcii, curcanii și damigenele umpleau portbagajele alaiului lui Păunescu, în județele în care ajungea Cenaclul Flacăra). Fiul său, Andrei, i-a moștenit slăbiciunea, dar și lipsa de scrupule: ia și cu stânga, și cu dreapta, inclusiv de la personaje rău famate.

În urmă cu 10 ani, pe 23 august 2009, când caracaleanul Remus Rădoi – „Codiță” (pe atunci, 33 de ani) nu căpătase notorietatea națională de astăzi, ziarul Adevărul publica un articol despre felul în care interlopul din Olt îl finanța pe Andrei Păunescu (pe atunci, 40 de ani).

„Plătit cu 1.200 de euro pe lună, Păunescu junior a fost «racolat» de interlopul caracalean Remus Rădoi, zis «Codiţă», pentru a-l folosi la obţinerea unei licenţe de emisie TV. Fiul lui Adrian Păunescu a fost, până de curând, director de televiziune la RED TV Caracal, patronată de interlopul «Codiţă»”, scria „Adevărul”.

„După ce şi-a exploatat talentul muzical la cenaclurile tatălui, dar şi talentul didactic la o catedră de jurnalism, Andrei Păunescu (40 de ani) a intrat în lumea televiziunii. A televiziunii caracalene”, dezvăluia ziarul.

„S-a întâmplat în 2008, când Remus Rădoi (33 de ani), patronul firmei de bodyguarzi SPP Omniprotect, cu care a terorizat Caracalul, a făcut demersuri la CNA să obţină licenţa pentru un post tv. Pentru această nouă activitate, Codiţă a înfiinţat firma Activ Radio TV SRL Caracal. Numele televiziunii fusese stabilit: Red TV. (…) În aprilie 2008, Remus Rădoi – «Codiţă» şi-a stabilit şi echipa. Andrei Păunescu avea să fie directorul general al postului. Director de programe a fost ales Dinu Maxer, om de afaceri şi compozitor. Potrivit lui «Codiţă», investiţia pentru apariţia Red TV a fost de 1,2 milioane de euro. «Red TV va avea producţii proprii, dar vom difuza şi desene animate şi documentare», declara unul dintre directorii postului, în momentul în care Andrei Păunescu, în calitatea de şef al Red TV, primea licenţa de funcţionare din parttea Consiliului Naţional al Audiovizualului”, scria „Adevărul”.

După o vreme, relația patron-salariat s-a rupt. „Codiţă” explica atunci de ce: „Andrei Păunescu a fost cu mine. A intervenit însă ceva, acum câteva luni. Nu vă pot spune ce. Acum, Andrei Păunescu nu mai este directorul Red TV. Adică, atunci când o să-i dau drumul televiziunii, nu o să fie Andrei Păunescu director. Eu sunt mai modernist, dânşii aveau o concepţie mai veche. Eu am fost cel care l-a căutat pe Păunescu, fiindcă în faţa CNA îmi trebuia o cohortă de oameni de cultură care să mă însoţească”.

Pentru serviciul prestat pentru Remus Rădoi, Andrei Păunescu a primit un salariu de 1.200 de euro pe lună, spunea „Codiţă” în 2009.

Distanța dintre comuna Bârca, județul Dolj (locul de baștină al poetului Adrian Păunescu), și orașul Caracal, județul Olt (sălașul interlopului Remus Rădoi – „Codiţă”), este de 87 de kilometri.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Monstrul din Caracal jubilează. Cumpănașu îi face un cadou: „Pe Alexandra nu a omorât-o Gheorghe Dincă!”

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

Dezvăluire-șoc sau mizerie à la Gâdea? „Mătușa Alexandrei era destul de des în preajma lui Dincă. Servicii sexuale contracost”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

* VIDEO. Vine peste Europa? Norul radioactiv provocat de explozia unei rachete nucleare în Rusia, pericol de contaminare

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

Domnu’ Becali, v-a plăcut CFR Cluj? Mai vreți să fiți antrenor?

Salutări de la Sorina! La New York e frumos și bine…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here