vineri, mai 24, 2024
AcasăPolitică"Olguțul", agramatul cu 15.000 de euro pe lună: "cei 1698 membrii delegați"...

„Olguțul”, agramatul cu 15.000 de euro pe lună: „cei 1698 membrii delegați” și multe alte greșeli

-

Fericit că a fost reales președinte al PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda – zis și „Olguțul” – a postat un mesaj pe Facebook. O batjocură la adresa limbii române!

Binecuvântat de Liviu Dragnea cu un loc eligibil pe lista din 26 mai, mai ales că i-a promis șmenarului teleormănean că-i va fi naș la nunta cu aia-mică, Manda este beneficiarul unui venit frumușel, de peste 15.000 de euro pe lună. Din banii ăștia, ar putea să-și angajeze un profesor de limba română, să-l învețe oleacă de gramatică. Sau măcar i-ar putea da 200 de euro pe lună unui student să-i corecteze textele înainte de a le posta pe Facebook.

Deocamdată, un text publicat pe 13 august e necorectat și pe 15 august. El suferă de mai multe boli. Conținutul e scârbos, mincinos, răpciugos, dar asta face parte din oferta tradițională a PSD, din „programul lor de guvernare”.

- Advertisement -

Dramatic este că și gramatica e PSD-izată, adică înțesată de greșeli. Pur și simplu, Manda nu știe unde se pune virgula. Topica e în mare suferință. Apoi, „Olguțului” îi scapă tasta și scrie că alții nu au nicio „rezlizare pentru România”. Manda n-a aflat despre noua regulă a Academiei („nouă” de vreo 20 de ani) – „nicio”, nu „nici o”. Lipsa diacriticelor provoacă și ea un disconfort și arată o lene a gândirii „Olguțului”.

Bomboana pe coliva gramaticală a acestuia este însă formula „cei 1698 membrii delegați mi-au acordat votul”. Trei belele în trei cuvinte:

  • „membri”, nu „membrii”, că nu e articulat;
  • 1.698 de membri, că sunt mai mulți e 19 în structura finală a numărului (ultimele două cifre);
  • la rigoare, se scrie 1.698, nu 1698 (doar anul se scrie fără punct între ordinul de mărime).

„Olguțule”, e urât să batjocorești limba română! Înțeleg că ți-ai pus haștag de prost – #mandrucasuntpesedist -, dar există niște limite în toate. Dacă ți-aș urma exemplul agramat, iată ce mi-ar ieși din taste:

- Advertisement -

Olguța și Olguțul e doi de proștii care ia votat pomanagii careș vinde votu pe două mici cu mushtar șo bere cu alcol.

Ce zici, „Olguțule”, sună bine?!

Postarea agramată a lui Claudiu Manda

„Le-am transmis celor 1698 de colegi delegati, prezenti la Conferinta Organizatie Judetene Dolj a PSD ca nu avem de ce sa ne fie rusine ca suntem pesedisti.

Ca nu trebuie sa ne fie rusine ca am marit salariile, ca am marit pensiile si ca nu exista localitate in Romania care sa nu beneficieze de o investitie cu fonduri guvernamentale.

Nu trebuie sa mergem pe strada cu capul plecat doar pentru ca unii, care nu au nici o rezlizare pentru Romania, ne demonizeaza in mediul online. Unii, ca Ciolos, prieteni ai Frantei, care aproba masuri asemanatoare la partenerii lor externi dar care nu le plac in Romania.

Le-am spus colegilor mei ca sunt mandru de ei, de realizarile lor si de munca politica depusa in ultimii 4 ani.

I-am rugat ca performanta politica din offline sa o transferam si in online, pentru ca PSD Dolj poate fi si pe retelele social media MEREU NR. 1.

La finalul Conferintei Organizatiei Judetene, cei 1698 membrii delegati prezenti mi-au acordat votul de incredere pentru un mandat de presedinte, pentru inca 4 ani.

Dragi colegi, va multumesc pentru votul de incredere!

Multumesc colegilor invitati!

#mandrucasuntpesedist! #mandrucareprezintPSDDolj!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

„Morsa lacomă” îl laudă pe ministrul Daea de 5 ori pe zi! Nimic despre recoltele umflate din pix

Tovărășia interlopului din Caracal cu fiul Bardului de la Bârca. Andrei Păunescu a fost plătit de „Codiță” cu 1.200 de euro pe lună

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

VIDEO. Vine peste Europa? Norul radioactiv provocat de explozia unei rachete nucleare în Rusia, pericol de contaminare

Domnu’ Becali, v-a plăcut CFR Cluj? Mai vreți să fiți antrenor?

Salutări de la Sorina! La New York e frumos și bine…

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Acest Claudiu Manda este un agramat de la PSD.! Romanii plătesc mult din taxe și impozite pentru analfabetul asta! Prosti romanii ca au ales un asemenea individ !

  2. Haoleooo…, da’ ceee…, numa’ noi, „suedezii”, e agramați ?! Vă luați de MandEa al nost’, că a halit și gura lui, când screea, nește letere, acolooo… Da’ ceeee…, voi, „gagii” (N.red.: românii), parliți perfect, aiii… ?! Haiii…, nu zecem nemica de Dăncilă, că-i de-a noastra, manca-v-aș, după… față, tată, ochi, coloare originală (înainte de developare și pudrare), bașca născare (Ploiești, să trăiești…), daaa’ alde Cumpănașu, Coiță, Breaz și… TOT GUVERNU’, ei ce scuze mai au ?!!!

  3. Nu sunt de acord cu ce zice Manta ( precizez de la bun început, dar nu oare Academia Română a hotărât să se scrie cu „î” din „i”, atunci când am făcut eu școala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -