luni, februarie 26, 2024
AcasăMainMandachi #șîeu: "Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum...

Mandachi #șîeu: „Capitulez! Lucrătorii au fost alungați de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?”

-

Suceveanul Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit singurul metru de autostradă din Moldova în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii rutiere, este revoltat că statul român și-a alungat cetățenii peste graniță, punând în pericol mii de afaceri.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ştefan Mandachi a anunţat că a decis să închidă un restaurant pentru că nu reuşeşte să găsească angajaţi. Inițiatorul curentului #șîeu, Mandachi vorbește despre dictatura angajaților necalificați, de proastă calitate, și face statul responsabil pentru această situație.

Textul de revoltă al lui Ștefan Mandachi

„Un mediu de afaceri neprietenos, toxic, labil, prigonitor, incorect, amenințător”

#ȘAPTEJDOILASUTĂ!!! Statul își taie singur porția de 72%, apoi, cu burta plină, se întoarce râzând cu curul la mine. El se amuză, noi plângem.

- Advertisement -

Dacă fac glume cu nervii noștri, să-i ia dracu’ pe toți infecții din ’89 și până azi, 14 august 2019, ora 14.35, care au condus România și au băgat în boale întreg sistemul economic.

Am decis să închid un restaurant «à la carte», pentru că NU AM CU CINE SĂ LUCREZ. Capitulez! Refuz să-mi bat joc de mine și să fiu sado-maso continuând în condițiile generate de către Stat (și acceptate tacit de noi, fricoșii).

Trebuie să fii Superman ca să inițiezi sau să dezvolți o afacere cu un bazin gol de salariați! Efectiv înotăm într-o piscină fără apă. Nu mai ai cu cine lucra într-un mediu de afaceri neprietenos, toxic, labil, prigonitor, incorect și amenințător.”

- Advertisement -

„Statul te momește către minciuni, corupție și evaziune”

„Statul nu te lasă să-ți plătești decent un salariat. Îți spune irevocabil și nenegociabil: NU!
Dacă vreau să-mi plătesc cu 5.000 de lei un angajat (și am mulți cu salarii mult mai mari), voi plăti contribuții și taxe în valoare de 72%!!! #ȘAPTEJDOILASUTĂ! În total, pentru un salariu net de 5.000 de lei, angajatorul plătește 8.740 de lei.

Sistemul pe care Statul ni-l pune la dispoziție pentru a face afaceri este microbian: te momește către minciuni, corupție și evaziune.”

„Angajatul iresponsabil este creația Statului român”

„Forța de muncă abilă și profesionistă a migrat, iar ceea ce a rămas în România sunt în general necalificați, care sunt conștienți de poziția lor de putere și profită de contextul CREAT DE CĂTRE STAT ca să manipuleze și să-l condiționeze pe angajator.

Prefer să nu mă mai cert cu bucătari incompetenți și mofturoși, a căror genetică și comportament le-a CONSRUIT TOT STATUL. Angajatul iresponsabil este creația Statului român.”

„Situația forței de muncă este o CALAMITATE”

„Situația forței de muncă este o CALAMITATE: nu mai există angajați! Gata, stop! Cineva trebuie să facă ceva; dacă nu, DEMISIA! Lucrătorii au fost alungați din țară, prigoniți de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n cur!

Oamenii de afaceri sunt morcoviți, dar la felul în care merg lucrurile astăzi, într-un an se vor desființa zeci de mii de afaceri. Și după ce patronașii vor pleca la muncă în Spania și Anglia, o să regrete că au tăcut când puteau să vorbească.”

„Ești un Terorizat de afaceri, nu Om de afaceri”

„Noțiunea de om de afaceri își schimbă definiția. Nu te mai poți focusa pe viziune, leadership sau dezvoltare. Trebuie să tremuri să nu fugă angajații. E o condamnare vizibilă la NEDEZVOLTARE. Nu mai ai energie pe care să o dedici extinderii, dezvoltării și capitalizării. Tot focusul se pierde pe retenția de personal. În cel mai bun caz ești un Terorizat de afaceri, nu Om de afaceri.

(Totuși, cine dracu-i șef la patronatele din România? Că de șapte-opt ani de când sunt patron n-a venit niciun nene să mă întrebe dacă mai pot duce în spate haltera pe care mi-o apasă Statul. Chiar așa, suntem nimeni de nicăieri? Ce fel de șef de haită o fi invizibilu’ ăsta?)”

„De ce ne buzunărești, ciorditorule?”

„Și dacă tot sunt tare-n clanță, iată și o soluție:
Statule, dar de ce nu renunți la 30% din cei 72% cu care ne jăcmănești la dată și oră fixă, în fiecare lună pe 25? De ce ne buzunărești, ciorditorule? Renunță la 30% din taxe, iar mai apoi ne obligi să-i dam salariatului, ca să nu mai plece în Anglia, Germania și Spania! Nu ni-i dai nouă, că deh, noi suntem hoți, dar dă-i salariatului! Pentru că oricum tu HABAR NU AI ce să faci cu ei și-i cheltui după ureche! Ai dovedit că ești analfabet în a investi banii în economie și în a reține salariații în țară, pentru că suntem primii după Siria la migrație. PRIMII DUPĂ SIRIA, nebunule!

Sau ar mai fi o a doua soluție, de rezervă… Imaginează-ți, Statule, cum ar fi dacă mai multe milioane ca mine nu ți-am mai plăti taxele (că nu avem de unde, să zicem). Așa… preventiv. Vreo 3 luni… Nu ne-ai mai întoarce curu’!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* „Morsa lacomă” îl laudă pe ministrul Daea de 5 ori pe zi! Nimic despre recoltele umflate din pix

Tovărășia interlopului din Caracal cu fiul Bardului de la Bârca. Andrei Păunescu a fost plătit de „Codiță” cu 1.200 de euro pe lună

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

VIDEO. Vine peste Europa? Norul radioactiv provocat de explozia unei rachete nucleare în Rusia, pericol de contaminare

Domnu’ Becali, v-a plăcut CFR Cluj? Mai vreți să fiți antrenor?

Salutări de la Sorina! La New York e frumos și bine…

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. De fapt statul ia mult mai mult decat atat! Din cei 5000 lei ai angajatului, statul mai ia TVA, accize, impozite, taxe de drum, etc!
  Nu m-ar surprinde daca angajatul foloseste mai putin de 30% din suma bruta restul revenind statului.
  Romania ar trebui sa se numeasca Republica Sclavagista Romania! (doar sclavii muncesc pentru mancare si imbracaminte, si alea de slaba calitate)

 2. Draga domnule Mandachi,
  Aveti perfecta dreptate , din pacate am ajuns intr-o situatie critica din care cu foarte mare greutate vom iesi.
  SOLUTIA : DICTATURA MILITARA PENTRU URMATORII 5 ANI , ani in care procurori militari sa cerceteze dezastrul pe care l-au facut bolsevicii care au pus mina pe tara romaneasca dupa 1989:
  –CERCETAREA AVERILOR FABULOASE A TUTUROR POLITICIENILOR DE DUPA 1989
  – CERCETAREA AVERILOR TUTUROR MAGISTRATILOR (FOARTE MULTI DINTE ACESTIA CORUPTI )
  – CEI DESCOPERITI CU AVERI ILICITE – CONFISCAREA ACESTORA SI INTERZICEREA PERSOANELOR RESPECTIVE DE A AVEA O FUNCTIE PUBLICA PE VIITOR
  –FARA PENSII SPECIALE SI AVANTAJE PENTRU CEI DIN ADMINISTRATIA PUBLICA – ACESTIA NU SUNT SUPEROAMENI , SI NU I-A FORTAT NIMENI SA OCUPE ACELE FUNCTII.
  – RASPUNDEREA INDIVIDUALA PENTRU ABUZURI SI NEGLIJENTA IN SERVICIU (NU A INSTITUTIEI DIN CARE FAC PARTE CEI CARE NU ISI INDEPLINESC ATRIBUTIILE ). Eu ca persoana fizica sa pot da in judecata si sa cer DESPAGUBIRI persoana din administratia publica care mi-a facut o nedreptate sau un abuz , IN FATA UNEI CURTI CU JURI .
  ACASTA AR FI DOAR INCEPUTUL , ar mai fi multe :posturile din administratia publica ocupate prin concurs (transparenta totala ), competenta si profenionalism , reducerea birocratiei (suntem in era digitala), LIBERALISM ECONOMIC TOTAL (fiecare sa faca ceea ce stie sa faca si sa plateasca taxe decente la stat (fara tot felul de reguli si normative IMBECILE de tip bolsevic).
  LEGI SIMPLE SI CLARE . CINE GRESESTE – PLATESTE ….. PUNCT !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -