Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

6
7750
Ion Măceșanu, flancat de "vărul" Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu, mega-profitorul tuturor regimurilor, aflat de mulți ani în simbioză financiară cu PSD, a publicat o scrisoare semnată de vărul său, Ion Măceșanu, tatăl martirei Alexandra (15 ani). Scrisoarea pare dictată de însuși Cumpănașu, conținând răutăți, invective și blesteme specifice ONG-istului parvenit.

În puținele sale apariții publice, Ion Măceșanu nu a arătat veninul și spiritul revanșard care se regăsesc în această scrisoare. Om simplu, el a etalat mult bun-simț, chiar și în condițiile durerii care-l mistuie.

Faptul că-și asumă o epistolă dictată de Cumpănașu, spre satisfacerea unor interese ale acestuia, ține de resorturile intime ale unor relații de familie. Nu vom critica în niciun fel acțiunea lui Ion Măceșanu, om care trece prin momente cumplite, ci vom continua să urmărim jocul perfid și cinic pe care-l face, spre propriu-i profit, „Vărul” Cumpănașu.

Stilul frustrat-injurios al lui Cumpănașu

Anunțul lui Cumpănașu, privind publicarea scrisorii, seamănă mult, ca trăire negativă, cu însuși conținutul scrisorii.

Vărul a scris, cu mult prea multe greșeli gramaticale, pe care în acest text i le-am corectat sau marcat (e și analfabetismul o condiție a parvenirii): „Dragi prieteni, în toată lupta asta m-au atacat, în perioada aceasta, diverse persoane: politicieni (mai mult sau mai puțin expirați), jurnaliști aserviți unor prucorori, procurori, agenți electorali. Am tratat cu calm toate aceste răbufniri ale UNOR oameni din sistem pentru că știu de ce o fac: anchetele începute la STS, MAI, Parchet i-a bagat (!!!) pe toți în draci. Cine știe ce va ieși la iveală la finalul anchetelor derulate ca urmare a plângerii mele… dar VĂRUL meu nu a mai suportat astăzi și mi-a trimis o scrisoare pe care o atașez. Pe omul ăsta simplu, echilibrat, dar tulburat, l-au scos din minți anumiți politicieni și nu numai, care au aruncat cu noroi și jigniri în tot ce am făcut și (deși l-am rugat să aibă răbdare) mi-a trimis o scrisoare, pe care o atașez către toate lichelele astea care mă atacă nu doar pe mine, ci lupta pentru adevăr”.

Stilul frustrat-injurios al lui Cumpănașu se regăsește și în multe pasaje din scrisoare. Dar cea mai stupidă este încercarea sa de a se prezenta, chiar și în această epistolă semnată de tatăl Alexandrei, drept „omul care luptă nu doar pentru fata noastră, ci pentru toți copiii care au trecut prin așa ceva”. Penibil! Numai la asta nu i-ar fi stat mintea bietului Ion Măceșanu – la „toți copiii care au trecut prin așa ceva”. Omul își are propria durere, nu se gândește la tabloul general, cel șlefuit de Cumpănașu pentru propria-i imagine.

Cumpănașu s-a băgat în poză și la interviul lui Gâdea cu Ion Măceșanu, la Dobrosloveni

Scrisoarea lui Ioan Măceșanu

„Scrisoare către toți oamenii creștini care ne-au fost alături”

„Mă numesc Maceșanu Nelu, tatăl Alexandrei, și am un mesaj pentru toți cei care îl atacă pe vărul meu. Îmi pare rău că l-am amestecat pe Sandu în toată nenoricirea noastră. I-am spus-o și lui de câte ori ne-am văzut. Îmi pare rău pentru că am văzut câți oameni răi îl atacă și îi creează probleme pentru că l-am rugat să ne ajute să o găsim pe Alexandra. Noi am apelat la Sandu și Iulian pentru a ne ajuta, nu ei s-au băgat peste noi.

Cred că TOȚI cei care îl atacă nu sunt oameni creștini și au interese ciudate sau nu au copii să înțeleagă prin ce trecem.

Eu și soția mea ne-am pus toată încrederea în vărul meu de la început, de joi seară, când i-am spus lui și vărului nostru Iulian că ne-a dispărut fata. Din primul moment, Sandu și Iulian au sărit în ajutorul nostru cu tot ce au putut. Sandu a făcut pentru noi mai mult decât orice politician sau instituție. Și eu, și soția mea am văzut cum politicieni și alții îl critică pe Sandu pentru că este alături de noi. Și atât eu, cât și soția am hotărât să le spunem, chiar dacă Sandu a insistat să nu o facem, că greșesc foarte mult și nu este deloc creștinesc cum procedează. Sandu nu este un om foarte vorbăreș, dar când apelezi la el își dă sufletul să ajute. Așa cum face și cu mama Vica, așa a făcut și cu noi.

Îmi pare rău, Sandule, că ți-am creat probleme și te-am amestecat, dar nu aveam încredere în nimeni altcineva.

Vreau să mai spun atât: i-am dat lui Sandu hârtie să ne reprezinte peste tot – la tribunal, la parchet, la poliție, la televiziune și ziare. Cine poate să spună că tot ce a făcut el a fost pentru a se folosi de fetița noastră dragă NU este omul lui Dummezeu și nu este creștin. Sandu ne-a întrebat despre tot ce a făcut în numele nostru și, dincolo de necazul prin care trecem, care este un coșmar din care nu ne mai trezim, atacarea lui Sandu este lucrul care ne-a supărat și mai tare.

Am hotărât să-i trimit acesată scrisoare, să o facă publică, pentru că are nevoie de sprijinul nostru, nu doar noi de al lui. Cred că aceia care îl critică pentru că suferă lângă noi ar trebui să se ducă la biserică să se roage și să-și curețe răutatea și veninul.

Noi credem în continuare în autorități și în Sandu, că vor reuși să ne găsească fata și adevărul. O să facem totul pentru a afla adevărul despre copilul nostru. Suntem creștini și nu avem răutate, dar celor care vorbesc despre glorie sau imagine a lui Sandu pe seama necazului nostru le spunem atât: să le fie rușine, iar celor care cred în el să-l sprijine să lupte nu doar pentru fata noastră, ci pentru toți copiii care au trecut prin așa ceva.

Dumnezeu e sus și îi vede pe toți: și pe cei răi, și pe cei buni, și are grijă de fiecare!”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Dezvăluire-șoc sau mizerie à la Gâdea? „Mătușa Alexandrei era destul de des în preajma lui Dincă. Servicii sexuale contracost”. Cumpănașule, ești cu familia sau cu Gâdea?

Cazul Caracal: Băsescu îi ridiculizează pe „impostorul Tonel”, „unchiul Cumpănașu”, „guriștii investigatori Zară și Lăzăruș”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

RECONSTITUIRE. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Clanul Mocanu conduce Ministerul Culturii cu specialiști de la Apă, Crematorii și Cimitire, plus un tractorist!

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

6 COMENTARII

 1. Ziaristii de la Libertatea cu documente demonstreaza cum DIICOT pune batista indiferent de sef pe toate cazurile ce retele de trafic de fiinte umane in care sunt implicati ofiteri ai serviciilor si politiei plus cetateni straini : chinezi in cazul Shangai; americani si austrieci in cazul Caracal, dar opinia publica, politicienii complici ca Basescu si o parte presei se rafauieste cu Cumpanasu! Imi este scarba de populatia bolnava si de presa frustrata, ca Basescu trebuie sa isi apere fundul doar dosarul DIICOT Caracal in 2012 a fost musamalizat cand era el presedinte. Ce facem ne rafuim cu Cumpanasu sau fortam DIICOT sa isi faca treaba si sa destructureze aceste retele de trafic de minori?! Putreziciunea a patruns adanc in populatia asta bolnava, nu mai vedem padurea din cauza copacilor. Stopam traficul cu minori si femei sau ne doare in partea dorsala atat timp cat nu sunt copiii , mamele, nevestele, iubitele, nepoatele noastre?! Ne facem bine ca societate, ii aducem in fata justitiei pe toti infractorii indiferent de nationalitate si functie sau ne rafuim cu Cumpanasu?! Scarba imi este!

  • Irebuie sa recunoastem contributia lui Cumpanasu la amploarea pe care a luat-o acest caz si la atentia pe care o dau autoritatile, de regula nesimtite, acestui caz. Dar o putea face mai corect.
   Ceeace nu a placut a fost ca a abordat cazul ca pe o problema de orgoliu personal, ca s-a grabit sa-l foloseasca impotriva unor adversari ai lui care nu aveau nicio vina.
   Din pacate, este o mare disproportie intre inteligenta pe care o poseda Cumpanasu si orgoliul lui urias, ambitia de a fi el CINEVA. De aici gafele, ridicolul, exagerarile care i-au adus critici.
   L-am auzit intr-o seara pe tatal Alexandrei. Modest, controlat, cum numai un om cu o inteligenta nativa ar putea fi. In plus, din grija de a nu face rau Alexandrei, nu arunca vorbe, nu facea acuze, spunea ca i-ar ierta pe toti, daca i-ar aduce-o vie, acasa. Pe cabd Cumpanasu nu a facut decat sa-i irite si pe eventualii banditi care o tin captiva,dar si pe complici, si pe autoritatile care cerceteaza.

  • Corect, domnule Mihai! Bine ați zis: „presa frustrată” și Băsescu -alt frustrat- ies ca păduchele în frunte să mai găsească niște defecte celor care se iau la trântă cu sistemul corupt, obstrucționând și slăbindu-i pe aceștia în loc să pună umărul și să incendieze și ei cu ce pot eșafodajul robiei noastre… Jalnici consumatori de fonduri… Vă admir eleganța și înțelepciunea cu care răspundeți de fiecare dată. De astfel de lideri avem nevoie!

 2. Sa ne fereasca Dumnezeu de prostii foarte ambitiosi.
  Cine poate crede ca acelor oameni le arde sa se rafuiasca acum cu adversarii lui Cumpanasu? Ei sunt doborati de durerea, mai spera in Dumnezeu, nu au ACUM forta sa scrie scrisori acuzatoare.
  Scrii asemenea scrisoare, eventual, numai dupa ce ai certitudinea ca lupta s-a sfarsit, dar ei acum inca mai spera, inca mai vor ajutor de oriunde ar veni. nu ii preocupa rafuielile lui Cumpanasu.
  Cineva le-a dictat sau a scris in locul lor si, mai mult ca sigur, aste le-a sporit chinul.

  • Vasăzică te desolidarizezi de singura persoană care luptă pentru tine fiindcă deja nu mai speri? Și lasă lucrurile să continue cum au fost? Și alțe suflete să fie înghițite de această infecție a „elitei” politice? Zic și eu: rușine să vă fie că atacați omul care a scos la iveală cancerul unei societăți conduse de hedoniști criminali! V-ați ales ținta greșită. Nu cumva alcoolul… și alți demoni… vă inspiră?

 3. @Octavia:
  Eu recunosc ca inaintea nefericitului eveniment cu Alexandra, Cumpanasu imi era una dintre cele mai antipatice persoane publice, din motive pe care eu le consider valablle. Probabil, si asta si-a pus amprenta asupra parerii mele despre prestatia lui in acest caz.
  Dar trebuie sa recunosc ca, pe langa niste intentii care mie mi s-au parut incercari de a politiza, a dovedit o energie si o tenacitate fara de care ancheta poate ca s-ar fi ingropat in tenebrele coruptiei institutiilor statului menite sa ne apere.
  Pentru asta, mai ales daca va fi punctul de pornire pentru demolarea cardasiilor dintre interlopi si politie si justitie si politicieni, m-as inclin in fatza actiunilor lui, chiar daca l-am criticat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here