Ce trebuie să știi atunci când vrei să închizi balconul

0
547

Dacă te-ai hotărât să închizi balconul, este ideal să te documentezi eficient înainte și să afli toate lucrurile de care ai nevoie pentru a lua cea mai bună decizie. Balconul închis vine la pachet cu foarte multe avantaje.

Este o soluție practică pentru persoanele care doresc să obțină mai mult spațiu în casă, mai ales dacă este vorba de o garsonieră sau un apartament cu o bucătărie sau living foarte mic.

Balconul închis îl poți transforma într-o debara completă, un birou pentru munca de acasă sau o zonă de joacă pentru cei mici. Chiar poți căuta niște modele de pergole, dacă locuiești la ultimul etaj și nu ai balconul acoperit. Astfel, atunci când vrei să te bucuri de soare, retractezi acoperișul simplu și rapid.

Despre închiderea balconului, este bine să știi că, înainte de a începe să găsești soluția potrivită, trebuie să obții aprobările necesare pentru a putea închide balconul. După ce ai scăpat de birocrația clasică, nu mai rămâne decât să cauți cel mai avantajos sistem de închidere.

Poți alege modelele clasice din termopane, care te vor ajuta să izolezi foarte bine balconul. Și alegerea acestui tip de termopane poate fi dificilă dacă nu știi ce tip de tâmplărie să utilizezi. Toate termopanele asigură o calitate excelentă, confort și durabilitate mare. De exemplu, ai la dispoziție termopane din PVC cu ajutorul cărora asiguri termoizolația potrivită pentru economisirea energiei. Avantajul acesteia îl reprezintă prețul foarte mic și varietatea produselor.

Tâmplăria din aluminiu poate fi o altă soluție potrivită, deoarece aceasta are un grad mai ridicat de protecție termică și fonică. Materialele utilizate sunt de cea mai bună calitate, așa că nu va mai fi necesară armarea suplimentară. La fel ca și PVC-ul, se poate curăța ușor și asigură confortul dorit.

Un tip de termopan – mai costisitor, dar cu beneficii extra – este cel din lemn stratificat. Se folosește un lemn bine tratat, care respiră corect, fără a suferi schimbări majore odată cu trecerea timpului.

Tehnologia evoluează rapid, așa că poți găsi și balcoane sticlă glisantă. Cu ajutorul sticlei glisante poți scăpa de clasicele rame. Sticla se montează direct pe un sistem de șine, pentru a oferi balconului un aspect modern și un view deosebit către oraș.

După ce vei închide balconul cu un sistem potrivit nevoilor tale, vei avea parte de mai mult spațiu, mult mai puțin zgomot de la exterior și un loc extra pentru tine și restul familiei. Tu ce vrei să faci cu spațiul economisit pe balcon?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here