Rusia amenință că va invada și Moldova! Pretext mincinos: „opresiunea la care e supusă populația de limbă rusă”

0
2475

Rusia teroristă amenință pe față Republica Moldova cu o invazie militară. Informația a apărut pe site-ul postului ucrainean de radio Novosti Vremia. Obiectivul Moscovei este parte integrantă a celei de-a „doua etape” a războiului declanșat pe 24 februarie de dictatorul Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Potrivit oficialilor de rang înalt de la Kremlin, o cucerire a Odessei și a întregului teritoriu din sudul Ucrainei le va permite invadatorilor să aibă acces la Republica Moldova, unde sesizează deja „presiunea populației de limbă rusă”.

Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al Districtului Militar Central al Rusiei pentru activități militaro-politice, a spus – conform site-ului Novosti Vremia – că ocuparea sudului Ucrainei va permite trupelor ruse să facă „o altă ieșire în Transnistria”. Conform declarațiilor acestuia, „se observă faptele așa-zisei opresiuni a populației de limbă rusă”.

Este un motiv cât se poate de real pentru ruși să atace Moldova, așa cum au făcut-o în cazul Ucrainei. Inițial, tiranul Putin vorbea despre o „operațiune specială” de denazificare doar în Donbass. În realitate, Federația Rusă a luat cu asalt toată Ucraina.

După ce a fost spulberată în regiunea Kiev, la capătul unor bătălii crâncene care au durat mai bine de o lună, armata inamică s-a retras și regrupat spre pozițiile din est – regiunile Donețk și Lugansk.

Generalul-maior Minnekaev a făcut aceste afirmații la o reuniune a Uniunii Întreprinderilor din Industria de Apărare din regiunea rusă Sverdlovsk.

Sarcina principală a celei de-a doua etape a războiului din Ucraina este stabilirea unui control complet asupra Donbass-ului, a sudului Ucrainei, asigurarea unui coridor terestru către Crimeea și accesul la granițele Republicii Moldova.

Transnistria este o regiune din Republica Moldova, controlată de separatiștii pro-ruși de mai bine de 30 de ani.

Declarația cretină a generalului Minnekaev

În acest context, generalul Rustam Minnekaev a făcut o afirmație incredibil de mincinoasă, de-a dreptul bolnavă, rescriind cu tupeu putinist istoria celui de-al Doilea Război Mondial.

El a spus: „Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război Patriotic. Toată Europa, întreaga lume a fost împotriva noastră. Și acum e la fel. Nu le-a plăcut niciodată Rusia”.

În realitatea, Uniunea Sovietică (din care făceau parte și Rusia, și Ucraina, și Moldova, precum și alte 12 republici unionale) nu a fost deloc singură în războiul anti-hitlerist. În aceeași tabără se aflau și SUA, Marea Britanie, Franța etc. (din 23 august 1944, chiar și România).

Mai mult: rezistența anti-hitleristă a URSS a fost posibilă prin uriașele ajutoare militare, alimentare și logistice pe care i le-a trimis SUA în anii războiului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

* Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

* Planul terorist al invadatorilor putiniști: adună resturile elicopterelor ucrainene doborâte, le plasează în Rusia, își bombardează propriul teritoriu, apoi dau vina pe armata lui Zelenski

* Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

* Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

* Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

* Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

* Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

* Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, are două surse de venit. Soția sa are funcție mare la stat

* Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

* Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here