Rusia se îndreaptă abrupt spre colaps financiar și economic. Cozi uriașe în fața bancomatelor. Banca Centrală suspendă transferurile în străinătate pentru nerezidenți

1
4803
Rușii "aleargă disperați de la un ATM la altul", pentru a scoate cât mai mult cash, relatează martorii oculari. Chiar și așa, cu bani în buzunar, ei simt cum rubla se devalorizează de la o oră la alta

Rusia se prăbușește rapid, financiar și economic, sub efectul devastator, fără precedent, al sancțiunilor internaționale, după ce Putin a ordonat invadarea Ucrainei. Banca Centrală a Rusiei a suspendat miercuri transferurile bancare între conturile persoanelor nerezidente, într-o încercare disperată de a stopa deprecierea rublei și “fuga” banilor din țară.

Informația este confirmată oficial de agenția guvernamentală de presă TASS, citată de CNN. Speriați de dezastrul financiar care se profilează, toți cei care au afaceri sau capital în Rusia s-au repezit, în ultimele zile, să-și scoată din țară banii, transferându-i în conturi din străinătate, mai sigure. Rubla s-a prăbușit cu 30% într-o singură zi, ajungându-se ca unii comercianți să refuze să-și mai vândă mărfurile pentru bani rusești!

În fața bancomatelor s-au format cozi enorme. Limita de extragere într-o singură zi a fost coborâtă, dar chiar și așa banii se epuizează imediat.

Banca Centrală a anunțat: „Pentru a preveni exportul de numerar de pe piața financiară rusă și pentru a menține stabilitatea financiară, Banca Rusiei a suspendat temporar transferurile către conturi bancare străine din conturi deținute de entități corporative nerezidente și persoane fizice din mai multe țări. Transferurile efectuate de nerezidenți fără cont bancar sunt limitate la 5.000 de dolari sau echivalent pe lună”.

Restricțiile nu li se vor aplica și cetățenilor ruși sau cetățenilor din țări care aparțin de Comunitatea Statelor Independente (CSI), organizație care grupează o parte din fostele republici sovietice.

Situația este critică. Banca Centrală a Rusiei a chemat acum două zile creditorii și i-a informat că „s-ar putea să existe întârzieri” la plata datoriilor. Rezervele au fost de 600 de miliarde de dolari, dar acestea se epuizează rapid, în ritmul a circa 15-20 de miliarde pe zi.
În acest ritm, într-o lună Rusia va termina banii.

Multe din băncile rusești au fost decuplate de la SWIFT, sistemul internațional bancar. Mastercard și Visa au anunțat că nu mai permit tranzacții cu cardurile lor pe teritoriul Rusiei.

Chiar și Elveția a anunțat că se raliază sancțiunilor internaționale și îngheață conturile și activele rusești din bănci, după ce această țară decisese inițial să nu se implice.

Într-o încercare de a contracara efectul sancțiunilor, Putin le-a ordonat exportatorilor ruși să convertească în ruble 80% din valuta pe care o încasează. Acest lucru înseamnă, în mod evident, o grea lovitură pentru companiile care încă mai fac afaceri în străinătate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Urmează noaptea ce mai grea. Armata lui Putin anunță că va face masacru la Kiev. Rușii le cer civililor să fugă, pentru că urmează „lovituri cu arme de înaltă precizie”

* Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* „Convoiul morții”, întins pe 64 de kilometri, se apropie de Kiev. Crește panica în capitala Ucrainei

* Rușii au bombardat sălbatic Harkov-ul, al doilea oraș a Ucrainei. Zelenski: „Este o crimă militară! Terorism de stat!”

* Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

* Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Artistă a Poporului din Ucraina: „Ești fiul diavolului, un copil născut degeaba! Te voi arde în cenușă, ai grijă!”

* Și armata din Belarus a invadat Ucraina! Tiranul Lukașenko tocmai se jurase că n-o va face

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

* Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

* Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

* OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

1 COMENTARIU

  1. Borhotul asta sovietic numit AUR (Alianta pentru Unirea cu Rusia) trebuie urgent scos in afara legii. Propagandistii Sosoaca, Simion, Lavric, Chitic si multi altii au avut acelasi discurs combinand pandemia cu politica Moscovei. Si ei numeau autoritatile „nazisti”, asa cum a facut-o si Putin zilele aceastea. AUR ca si armata rosie sovietica vor sa ne denazifice. Aceasta putoare emanata din patura de jos a societatii trebuie urgent stopata pana nu mucifica si mai multe creiere de romani. Majoritatea celor care aplauda Sosoaca (450K urmaritori pe Facebook) sunt persoane dupa poza de profit in varsta, pensionari. Acesti oameni trebuie impiedicati cat mai rapid sa nu distruga viitorul generatiei tinere. Ei si-au trait traiul si au mancat malaiul, maine poimaine dau coltul dar lasa in urme putoarea sovietica. Felicit Kanal D pentru decizia luata de a nu difuza emisiunea 40 de intrebari cu Sosoaca, cea care aplauda Ambasada Rusiei, participa la dineuri oficiale si indemna populatia sa-si ceara scuze Rusiei. Aceasta creatura nu indeamna Rusia sa-si ceara scuze pentru mortii Ucrainei, pentru ca vine gogosi cum ca in Ucraina nu este razboi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here