miercuri, mai 29, 2024
AcasăMass-mediaRedacția Sport a TVR produce un nou scandal: șeful delegației la Mondialul...

Redacția Sport a TVR produce un nou scandal: șeful delegației la Mondialul din Qatar, acuzat că făcea bișniță cu bilete!

-

Cristian Oprean, șeful delegației Televiziunii Române la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, este acuzat că a vândut unui român, la suprapreț, două bilete la semifinala Franța – Maroc. Biletele aparțineau TVR, iar Oprean a abuzat de funcția sa pentru a le accesa în interes propriu. Furios că nici n-a putut intra pe stadion, păgubașul a reclamat totul conducerii TVR și e hotărât să se plângă la FIFA. Conducerea TVR a dispus cercetarea disciplinară a lui Oprean.

La o lună după ce a explodat „scandalul Marian Olaianos – Nadine Vlădescu”, provocat de comentatorul de la Redacția Sport care și-a bătut crunt colega de la Departamentul Cultură (ce-i era și iubită, deși el e însurat și cu doi copii), Televiziunea Română este zguduită de o nouă situație gravă. Și aceasta, generată tot de Redacția Sport, condusă de un anonim fără personalitate, Dan Vasile, aflat sub influența a doi „foști”: Dorin Chioțea, ex-directorul Redacției Sport (funcție la care a renunțat pentru a nu mai fi nevoit să depună declarații de avere), și ex-directoarea generală Ramona Săseanu (care nu mai are nicio funcție în TVR, dar continuă să tragă sfori).

De această dată, protagonistul scandalului este Cristian Oprean, șeful Departamentului de Achiziții din cadrul Redacției Sport. Acesta se află în Qatar de la începutul Campionatului Mondial de fotbal, în calitate de „coordonator delegaţie TVR” sau „Team Leader FIFA”. Altfel spus, Oprean n-a comentat niciun meci, ci s-a ocupat de partea administrativă, de legătura cu organizatorii etc.

Din această poziție, Cristian Oprean a avut acces la contul TVR pe platforma EBU (deținătorul drepturilor de televizare pentru World Cup 2022, în parteneriat cu FIFA), prin care TVR, ca partener oficial pentru România, putea achiziționa cu prioritate un număr de bilete la meciurile turneului final, în zone selecte ale stadioanelor (Tribuna 0, Tribuna 1).

- Advertisement -

TVR, ca instituție, n-a apelat la acest avantaj contractual, dar a făcut-o Cristian Oprean pe persoană fizică. Și nu pentru „a ajuta pe cineva” (deși și acesta ar fi fost un abuz), ci pentru a face bani, vânzând biletele la preț de speculă.

Mesajul de la ora 20.20

Cazul a explodat miercuri seară, la ora 20.20, cu 40 de minute înainte de începerea semifinalei Franța – Maroc. Pe adresele de e-mail ale Redacției Sport a TVR a sosit un mesaj din partea unui român care s-a prezentat cu numele Marian Scărlătoiu. Acesta relata în detaliu cum a cumpărat de la „un anume domn Cristi” (a cărui descriere se potrivește perfect cu cea a lui Cristian Oprean) două bilete pentru semifinala Franța – Maroc.

- Advertisement -

Titlul mesajului: „Bilete la speculă de la TVR / Qatar, Franța – Maroc”.

Acuzatorul spune că i-a plătit lui Oprean 1.800 de euro, deși prețul oficial al celor două bilete era de circa 1.240 de euro (620 de euro bucata, adică 2.400 de riali qatarezi). Așadar, un profit de 560 de euro, făcut pe seama unui compatriot care, pe deasupra, nici n-a putut intra la meci! Motivul: „mi se cer și alte acte la stadion”, după cum explică Marian Scărlătoiu.

Țeapa pe care a luat-o acesta (a dat 1.800 de euro, pentru două bilete la suprapreț, și n-a putut intra în stadion) l-a făcut să reclame la TVR abuzul făcut de Cristian Oprean. Mai mult, Scărlătoiu spune ferm: „Am de gând să reclam și la FIFA acest lucru”.

„Un anume domn Cristi, înalt și blond, cam la 45 de ani, ușor grizonat”

 

Acuzațiile lui Marian Scărlătoiu

„Stimați domni,

Cu puțin timp în urmă am achiziționat două bilete pentru Franța – Maroc de la un anume domn Cristi, care s-a recomandat a fi acreditat de TVR la Campionatul Mondial de Fotbal. Mi le-a înmânat într-un plic și am plătit pe ele 1.800 de euro.

Domnul Cristi este înalt și blond, cam la 45 de ani, ușor grizonat și avea numărul de telefon Qatar 00974 5171 3189.

Ne-am întâlnit în fața Hotelului Marriott. Mi-a spus că sunt locuri foarte bune, dar nu le pot folosi, pentru că mi se cer și alte acte la stadion.

Pe bilete se vede clar că costă cam 620 de euro, adică 2.400 de riali. De asemenea, se vede că scrie RoTVR pe ele.

Am de gând să reclam la FIFA acest lucru.

Aveți în foto atașate biletele și, pentru că spun adevărul, îl puteți soma pe domnul Cristi să le arate. A făcut rezervare pentru ele la FIFA și i s-au dat de acolo.

Să vă fie rușine cu asemenea reporteri!

Marian”.

Oprean este cercetat disciplinar în TVR

Redacția Ziaristii.com a încercat să ia legătura cu acuzatorul ce s-a prezentat drept Marian Scărlătoiu. I-am trimis un mesaj pe adresa de e-mail, punându-i câteva întrebări pentru a confirma autenticitatea acuzațiilor, dar și pentru a afla noii detalii.

Mesajul n-a ajuns la destinatar, pentru că adresa respectivă – marian.scarlatoiu@gmail.com – nu mai era validă. Acest fapt ne-a determinat să nu publicăm dezvăluirile care-l vizau pe Cristian Oprean, urmând să continuăm investigațiile pentru elucidarea cazului.

Confirmarea a venit joi, când surse din TVR au confirmat autenticitatea mesajului primit de la Marian Scărlătoiu, precum și faptele comise de Cristian Oprean.

Acesta este deja subiectul unei cercetări disciplinare în interiorul televiziunii publice, mai ales că, din primele informații, de pe platforma TVR – gestionată de Oprean – au fost accesate nu doar două bilete, ci 7 sau 8!

Am verificat și numărul de telefon menționat de Marian Scărlătoiu ca fiind al „domnului Cristi”. Se confirmă: este cel prin care au comunicat angajații Redacției TVR Sport cu Oprean pe tot timpul Campionatului Mondial.

Delegația TVR la Campionatul Mondial din Qatar

Televiziunea Română a trimis în Qatar o delegație formată din 8 oameni (toți bărbați, nicio femeie!), condusă de Cristian Oprean.

  • Comentatori: Emil Hossu-Longin, Cristi Mîndru, Narcis Şelaru, Dragoş Bocanaciu
  • Reporter: Dragoş Stoica
  • Cameramani: Andrei Toader, Dănuţ Catană
  • Coordonator delegaţie (Team Leader FIFA): Cristian Oprean

Inițial, printre cei patru comentatori se număra și Marian Olaianos, dar acesta a fost revocat de către conducerea TVR și i-a fost retrasă acreditarea la Mondiale, în urma dezvăluirilor privind bătăile pe care i le-a aplicat colegei sale Nadine Vlădescu, de la Departamentul Cultură al TVR.

În locul lui Olaianos a fost trimis la Mondiale, în regim de urgență, Dragoș Bocanaciu, care inițial nu făcea parte din delegație.

În primăvara acestui an, Cristian Oprean s-a numărat și printre cei 5 membri ai Comisiei TVR de examinare a candidaților la concursul de angajare în redacția Sport a televiziunii publice. Ceilalți patru: Dorin Chioțea, Dan Vasile, Ramona Săseanu (pe atunci, producător general interimar) și Dan Turturică (Președinte Director General al TVR).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Boicotacii. O campanie de tip AUR-ist în care s-au implicat și oameni serioși. Sau cum poți să faci rău convins fiind că faci bine

VIDEO. Terorism AUR: George Simion și hoarda sa au blocat o benzinărie OMV din Ploiești. Poliția lui Bode a încurajat anarhia

OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Judecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un an de calvar, el nu poate reveni totuși în magistratură, pentru că Mafia l-a mai exclus de două ori. Urmează două noi procese, amânate deja scandalos de mult

* La Iași s-a ținut ședința prietenilor Rusiei. Lista „suveraniștilor” invitați: Piperea, Tucă, Nistorescu, Severin, Palada, Marga, Cerva, Lasca, Tudorel Toader, Iosefina Pascal, Capsali, Diplan etc.

* VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

* Super-finală mondială: Argentina – Franța, dar și două mari erori de arbitraj în semifinale, ambele în favoarea favoritelor

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Nene Carti, ia spune-mi: Nadine Vlădescu asta, care a fost caftită de nenorocitul ăsta, nu este aceeași Nadine care apare pe youtube cu interviul ăla cu Patapievici, ea fiind la un fel de podcast cu numele „Cercul” ? În acel interviu, nu știa cum să se furișeze sub plapuma filozofului. Te-apucă și voma.

  2. […] Redacția Sport a TVR-ului, post care difuzează în exclusivitate meciuri de la Campionatul Mondial din Qatar, a provocat un nou scandal în interiorul canalului public de televiziune. Cristian Oprean este acuzat că a vândut unui român biletele care erau puse la dispoziție TVR-ului, pentru a accesa fondurile în interes personal, conform Ziariștii.com. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -