vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPropagandăVIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata...

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – uriașe afaceri și cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor” / „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

-

Emisiune horror realizată luni, 5 decembrie, de Robert Turcescu pe site-ul Evz.ro, având ca invitat un propagandist feroce al Chinei comuniste, trăitor la Beijing: Dan Tomozei. O emisiune în urma căreia n-ar strica să-și ridice antenele și Serviciul Român de Informații (SRI). O propagandă atât de nerușinată făcută dictaturii comuniste din China este pur și simplu un atentat la siguranța națională. Promovarea unor astfel de minciuni anti-occidentale în spațiul public, fără a lua o minimă distanță, poate produce daune majore în mentalul societății românești.

Conform unor rapoarte occidentale oficiale, regimul comunist de la Beijing, ca și cel fascist de la Moscova, investește sume uriașe în propaganda de acest gen. Coincidență: Turcescu e foarte activ în ambele direcții de propagandă.

Să nu uităm: în septembrie 2014, Robert Turcescu s-a detonat în direct, la TV, ca fiind ofițer acoperit în presă, locotenent-colonel (fără stagiu militar sau vreo școală de profil) al unui serviciu secret românesc. Despre servicii străine n-a spus nimic.

O întrebare: după rucsacul românesc și cel rusesc, acum și cel chinezesc?! Și încă o întrebare: how much?

Tomozei: „Occidentul arată un cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”. Turcescu: „Suntem tributari unei perspective occidentale”.

Singura temere a lui Tomozei: „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei. Și Turcescu părea îngrijorat.

Despre noua direcție de acțiune a lui Robert Turcescu nici măcar nu e nevoie de multe explicații. E suficient să-l ascultăm și să-l citim. Angajarea lui în propaganda chineză e totală. O adevărată prăbușire în abis. Iar această provocare la nivelul securității naționale are loc în plin scandal al secțiilor de poliție politică înființate de China comunistă pe teritoriul altor state, inclusiv în România, pentru a-și controla și teroriza disidența din afara granițelor.

Există două elemente biografice care ar putea conta în această ecuație insalubră:

1. strânsa prietenie din ultima vreme (inclusiv tovărășia de pe trenul de golf) dintre Robert Turcescu și Victor Ponta, unul dintre politicienii nominalizați în raportul Safeguard Defenders la capitolul „segmente prietenoase” din PSD care fac jocul Chinei comuniste;

- Advertisement -

2. relația apropiată, inclusiv în plan financiar, dintre partenerii media ai lui Turcescu, Dan Andronic și Mirel Curea (chiar la Evz. ro), și afaceristul-pușcăriaș Nicolae Dumitru-NIRO, a cărui prosperitate a venit, de-a lungul anilor, pe filieră chineză și care e un apropiat al Ambasadei Chinei la București.

Pentru a promova narativele propagandei chineze, Robert Turcescu l-a invitat în emisiune pe cel mai abject propagandist chinez de naționalitate română, Dan Tomozei, cel care, conform propriei mărturii, trăiește în țara lui Xi Jinping „de 10-12 ani”.

Nu e clar dacă emisiunea, în acest format, a fost inițiativa lui Robert Turcescu, a lui Dan Andronic, a lui Mirel Curea, a lui Dan Tomozei sau a Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, dar nici nu mai contează.

- Advertisement -

Cert e că Dan Tomozei a făcut afirmații monstruoase, iar Robert Turcescu n-a scos o silabă în a-l contrazice. Ba dimpotrivă, l-a aprobat constant, cu vocalize scurte, cu mormăieli, zâmbind complice ori dând din cap ca o păpușă mecanică.

Protestele care au fost, dar n-au fost. Democrația care nu este, dar este

Turcescu n-a simțit nevoia să-și contrazică invitatul nici când acesta a negat faptul că în China ar fi avut loc proteste împotriva Guvernului lui Xi Jinping. Susținut tacit de Turcescu, Tomozei a încercat să arunce în derizoriu aceste proteste, minimizând atât dimensiunea lor („30-50 de studenți la Beijing, care nu sunt relevanți dacă vorbim despre ce înseamnă masa critică în Beijing – 22 de milioane de oameni”), cât și revendicările lor (a dat-o doar pe Covid, ignorând solicitările pro-democrație).

În realitate, după cum au anunțat agențiile internaționale de presă, „oamenii au ieșit în stradă în cel puțin 10 mari orașe, inclusiv în capitala financiară Shanghai (unde au avut loc ciocniri cu forțele de ordine) și în cea politică, Beijing”.

Mai mult: „Demonstrațiile reprezintă o provocare fără precedent la adresa președintelui X.  Jinping, iar în Shanghai au fost protestatari care i-au cerut acestuia să demisioneze și au scandat «Jos Partidul Comunist!»”.

Și: „Zeci de campusuri universitare din întreaga țară au fost, de asemenea, marcate de demonstrații împotriva politicii «Zero Covid»”. În Shanghai, poliția a reținut luni mai multe persoane care s-au adunat într-un loc în care au fost organizate manifestații pentru două seri la rând”.

Reuters: „Un lung gard albastru a fost amplasat de-a lungul drumului unde se adunaseră sute de manifestanți”.

Reprezentanta Amnesty International: „În China este imposibil ca oamenii să protesteze pașnic fără a fi hărțuiți și urmăriți penal”.

Nicio informație de acest gen nu a fost contrapusă de Turcescu minciunilor pe care le turuia Tomozei, sluga umilă a Partidului Comunist Chinez. Dimpotrivă, colonelul Turcescu a întărit permanent spusele propagandistului de la Beijing.

Sumarul afirmațiilor lui Tomozei, găzduite și aprobate de Turcescu

  • „China nu este o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. Este o țară extrem de vie și extrem de liberă în exprimare.”
  • „Principala preocupare a autorităților de la Beijing este sănătatea oamenilor și protejarea vieții.”
  • „În Taiwan se aplică reguli ca-n Occident”, de aceea e mult Covid.
  • „Care proteste? Mi-e foarte greu să cred că văd pe cineva în China strigând «Jos Xi Jinping!»”
  • „În China a fost și există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident se poate vorbi de uriașe afaceri, de cras dezinteres pentru viața și pentru confortul oamenilor.”
  • „Statul, aici, funcționează. Statul își face datoria.”
  • „Virusul SARS-CoV-2 a fost identificat în SUA și în Europa cu 6-7 luni înainte de Wuhan.
  • „Dacă Rusia ar cădea în fața Occidentului, următoarea țintă va fi China. Dar la Beijing exisă o forță care nu va permite glume”
  • De ce cădeau chinezii pe stradă, în pandemie: e un model cultural! „Chinezii, atunci când au problemă, pur și simplu se lasă jos.”
  • „Suntem în China, un stat socialist unde conduce Partidul Comunist Chinez. România este singura țară din lume care a celebrat în China căderea comunismului!”
  • „Comisia Europeană vorbește cu limbaj și cu voce americană. De ce au venit la Beijing? Ca să critice China? Ca să dai lecții de drepturi și libertăți? China nu mai permite lecții din partea oricui!”
  • „Avem niște guvernanți care nu înțeleg lumea reală, care sunt tributari probabil Washington-ului și Bruxelles-ului… și nici ei nu înțeleg ce execută.”
  • „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei.

„Umanitatea” Chinei și „demența” Occidentului

Nu știa Robert Turcescu cine e Dan Tomozei? Imposibil! O simplă privire aruncată pe blogul acesuia îți scuipă-n față titluri (unele, agramate) de genul:

  • „Occidentul manipulează. Niciun jurnalist BBC nu a fost agresat la Shanghai!”
  • „Întârziatul copil de mingi al UE, a ieșit în râsul presei acreditate la Beijing” (referire la vizita în China a președintele Consiliului European, belgianul Charles Michel);
  • „China și Rusia se opun hegemoniei unipolare”;
  • Românii… în asediul politico-mediatic occidental asupra Chinei”;
  • IPOCRIZIE NATO: O rachetă ucraineană a lovit Polonia, dar… nu este vina Ucrainei, ci a Rusiei!”.

Iar crezul lui Dan Tomozei e sintetizat în aceste rânduri publicate recent, pe 30 noiembrie: „Ce scriu de ani de zile este din convingerea că trăiesc într-o lume mult mai normală și echilibrată, pe care trebuie să o cunoaștem. O lume bine conturată în limitele culturale și istorice proprii, prin comparație cu demența coordonată și generalizată din Occidentul preocupat mai ales să distrugă, nu să construiască, să anuleze, nu să dialogheze, să închidă, nu să deschidă, să lichideze, nu să te lase să trăiești”.

Așadar, China cea normală și Occidentul cel dement – acesta este orizontul propagandistic în care evoluează Dan Tomozei. Iar Robert Turcescu nu are nimic împotrivă.

VIDEO: Cele 44 de minute ale discuției horror Turcescu – Tomozei

Principalele afirmații ale propagandistului Dan Tomozei, promovate disciplinat de Robert Turcescu

„China nu este o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. Este o țară extrem de vie și extrem de liberă în exprimare”

* „Există un interes al Occidentului și, evident, al SUA să intervină ori de câte ori simt nevoia… sau se crede că o poziție belicoasă la adresa Chinei ar putea afecta sub o formă sau alta situația din China sau de la Beijing. Dar vă spun că nu este deloc afectat nici Partidul Comunist Chinez, nici măcar sistemul de aici.”

* „În privința dinamicii «Covid Zero», situația este relaxată de mai bine de două luni și jumătate. Putem pune în legătură reacțiile de protest venite din partea cetățenilor, dar nu protestele despre care se vorbește în ultima perioadă. Au fost nemulțumiri pe toată perioada celor trei ani.”

* „China nu este o țară, așa cum se vorbește în Occident, o dictatură. Este o țară extrem de vie și extrem de liberă în exprimare.”

„În Taiwan se aplică reguli ca-n Occident”, de aceea e mult Covid

* „În zona continentală a Chinei, vorbim de 1,42 miliarde de oameni, sunt astăzi raportate 4.247 de cazuri (de cazuri de infectare cu Covid-19 – n. red.), din care 1.021 la Beijing. Pentru China nu este mult. Astăzi, la nivelul întregii Chine – vorbim de Hong Kong, Taiwan, Macao și zona continentală, adică 1,44 miliarde de oameni -, sunt 9,17 milioane de cazuri în total, la nivelul celor trei ani de pandemie. Dar e foarte important să facem distincție: din cele 9,17 milioane de cazuri, 8,3 sunt la Taiwan. Și aici putem separa puțin realitățile: în zona continentală, unde sunt 1,4 miliarde de oameni, avem doar 500.000 de cazuri în trei ani, iar la Taiwan, unde sunt 26 de milioane de oameni, sunt 8,3 milioane (de cazuri – n. red.). Pentru că acolo se aplică reguli ca-n Occident, iar în zona continentală se aplică reguli coordonate și verificate strict de administrația de la Beijing.”

„Principala preocupare a autorităților de la Beijing este sănătatea oamenilor și protejarea vieții”

* „Și atunci, «Zero Covid» ce înseamnă? Nu zero cazuri, înseamnă intensificarea cât mai rapid a focarelor și limitarea extinderii numărului de cazuri, pentru că principala preocupare a autorităților de la Beijing este sănătatea oamenilor și protejarea vieții. Evident că atunci când se aplică restricții, se aplică fără niciun fel de comentariu, indiferent câți bani ai, ce poziție politică ocupi în stat.”

* „Vorbim de proteste. Nu e pentru prima oară când statul și autoritățile de la Beijing intervin. S-a întâmplat asta de-a lungul celor trei ani, din 2020 încoace, când au fost sancționate dur, inclusiv cu trimiteri în instanță, autoritățile locale sau provinciale pentru exces de măsuri. Prin comparație, asta n-am văzut niciodată… vorbim doar de România, nu vorbim de Europa. Liderii locali răspund în fața Beijingului, la nivel politic și administrativ. În China se intervine de sus în jos și apar sancțiuni la nivel administrativ și politic.”

Ceva mare-mare vine din China: o mare propagandă!

„Care proteste? Mi-e foarte greu să cred că văd pe cineva în China strigând «Jos Xi Jinping!»

* „Revenind pe zona de proteste, probabil că n-o să par deloc convingător, dar asta-i realitatea din Beijing și din China. În Beijing au avut loc… hai să le spunem proteste, într-un singur campus universitar, la care au participat undeva la 30-50 de studenți, care nu sunt relevanți dacă vorbim despre ce înseamnă masa critică în Beijing – 22 de milioane de oameni. Doi: protestul de la Urumqi, din provincia Xinjiang, a pornit de la o nemulțumire, de la o situație tragică socială, un incendiu… dar care răstoarnă realitatea prezentată în presa occidentală, preluată în România, că pompierii n-au putut ajunge la incendiu din cauza faptului că au fost ușile sudate – este fals. Din păcate, acolo au murit 12 persoane, între care și doi copii. Nemulțumirea a fost mare, dar până la montajele video pe care le-am văzut în știrile din Occident și din România… și mi-e foarte greu să pot distinge… să pot spune: «Da, nu a fost un montaj audio, video», pentru că realitatea chineză este cu totul alta decât cea prezentată în presa occidentală. Mi-e foarte greu să cred că văd pe cineva în China strigând «Jos Xi Jinping!». (Turcescu îl aprobă printr-un mormăit: „Îhî…” – n. red.) La asta mă refer. Realitățile și condiționalitățile și starea starea de spirit și educația chinezului de astăzi nu merge până acolo, orice-ar fi.”

De ce cădeau chinezii pe stradă, în pandemie: e un model cultural! „Chinezii, atunci când au problemă, pur și simplu se lasă jos”

* „La Beijing, la sfârșitul lunii mai s-a reintrodus testarea Covid. Este testarea banală, se prelevează probe din gât. Pentru mai bine de o lună jumate, am făcut testul zilnic, gratuit, asigurat… (Turcescu se lumineză la față, impresionat de grija Partidului Comunst Chinez: „Deci, e… e… e gratuit, e important de înțeles. Aceste teste sunt distribuite gratuit, da?” – n. red.) Sunt secții de testare la fiecare intersecție mare din oraș, valabil la nivelul întregii țări.”

* (Despre imaginile cu chinezi care cădeau pe stradă, în pandemia Covid – n. red.) „Am două explicații: una a mea, de aici, și una din presa occidentală. Presa occidentală a demonstrat că imaginile promovate în buclă în tot Occidentul, de la Wuhan, nu au fost de la Wuhan! Erau dintr-o comunitate limitrofă, Shanghai, acolo s-a filmat căderea. Pe de altă parte, am o explicație bazată pe experiența mea de ani de zile în China, cunoscând modelul psihologic, sociologic, comportamental al chinezilor. Chinezii, atunci când au problemă, pur și simplu se lasă jos! Necunoscând situația asta, poți să interpretezi în cu totul și cu totul alt mod realitatea. Da, au fost imagini în care s-a căzut pe stradă, dar acolo au fost montaje foarte bine calibrate. Regii – ca să spunem direct.”

Dan Tomozei – Robert Turcescu

„Virusul SARS-CoV-2 a fost identificat în SUA și în Europa cu 6-7 luni înainte de Wuhan

* „Legat de «virusul chinezesc», de «virusul Wuhan»… Sunt cercetări făcute de americani, de britanici, de francezi, de brazilieni, de italieni, cercetători la nivel academic care au confirmat o realitate pe care în Europa nimeni nu vrea s-o discute: faptul că «momentul Wuhan» nu a fost «momentul zero» pentru Covid. Virusul SARS-CoV-2 a fost identificat în octombrie, noiembrie 2019 la Wuhan, însă cu 6-7 luni înainte a fost identificat în SUA și în Europa. Primul caz din Franța nu a fost în contact cu vreun chinez și nici nu a fost în China. În Italia la fel, în America de Sud la fel. Singurul caz care ar fi putut fi pus în legătură cu China a fost în SUA, undeva în a doua jumătate a lunii ianuarie 2020 – un cetățean american care s-a întors din China, dar nu de la Wuhan! Convingerea mea e că trăim într-un scenariu.”

„În China a fost și există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident se poate vorbi de uriașe afaceri, de cras dezinteres pentru viața și pentru confortul oamenilor”

* „Diferența de abordare dintre Occident și China este asta: în China a fost și există o preocupare poate excesivă pentru om – nu pentru afacere, nu pentru a escamota realitatea -, în timp ce privind spre Occident se poate vorbi de uriașe afaceri (Turcescu aprobă din cap și murmură: „Da!” – n. red.), de cras dezinteres pentru viața și pentru confortul oamenilor.”

* „Ne lăudăm că avem pașaport de Uniunea Europeană. Or, credeți-mă că atât de cuminte și de aliniat și de ordonat este poporul chinez, dacă s-ar fi întâmplat în China ce s-a întâmplat în Europa, acolo da, ieșea răzmeriță, ieșea măcel.” (Turcescu dă din cap, aprobator – n. red.)

„Dacă Rusia ar cădea în fața Occidentului, următoarea țintă va fi China. Dar la Beijing exisă o forță care nu va permite glume”

* „Perspectiva mea este perspectiva unui om care înțelege ce înseamnă prietenul chinez. Noi, din păcate, ca stat am pierdut contactul cu lumea reală, în plan diplomatic, economic, cultural cu China, în timp ce Rusia este într-un vârf istoric în relația cu China. Din perspectivă diplomatică – excelentă, din perspectivă economică – la apogeu…”

* „Toată lumea știe că dacă Rusia ar cădea în fața Occidentului, următoarea țintă va fi China.”

* „Se încearcă iritarea Chinei pe subiectul Taiwan, dar la Beijing există o diplomație și o forță care ține de cultura lor milenară, o forță care nu va permite – hai să spunem – glume.”

„Statul, aici, funcționează. Statul își face datoria”

* „În 1989, kilowattul/oră în România era echivalentul a 10 bani românești. E, astăzi, curentul la stradă – în sensul că sunt priză pe stradă, care sunt la un cost mai mare decât curentul pe care-l consumi în apartament, sunt prize pentru încărcat mașini, scutere, tot felul – la stradă, astăzi, kilowattul/oră în China este 10 bani. De ce? Pentru că-și procură energia, pentru că dezvoltă într-un ritm uriaș, alert energia nucleră, pentru că nu stau să depindă de absolut nimeni. (…) Statul, aici, funcționează. Și contractul social funcționează. Statul își face datoria, în sensul că sunt elementele de bază: hrană, căldură… confortul minimal trebuie să fie asigurat.”

Dan Tomozei – Robert Turcescu

„Comisia Europeană vorbește cu limbaj și cu voce americană. De ce au venit la Beijing? Ca să critice China? Ca să dai lecții de drepturi și libertăți? China nu mai permite lecții din partea oricui!”

* „În condițiile în care lanțurile logistice și lanțurile industriale, lanțurile de comunicare pe absolut toate planurile, inclusiv în zona IT, au fost fracturate… Poate că ar trebui privit foarte mult și în profunzime modul în care joacă Occidentul – duplicitar și pe un ton permanent agresiv. Dar cu cât încearcă să luxeze realitatea comunicării cu China, greșelile sunt de partea Occidentului, dar vina este tot timpul a Chinei.”

* (Turcescu: „Mie mi se pare că Occidentul este foarte flexibil în relația cu China: se fac afaceri, se vând participații în porturi din țări importante ale Uniunii Europene, se dezvoltă autostrăzi, relații, schimburi comerciale… Ți se pare că există un ton agresiv al Occidentului la adresa Chinei?”)

* „Din păcate, Comisia Europeană vorbește cu limbaj și cu voce americană. De exemplu, pe 1 decembrie a fost la Beijing președintele Consiliului European, Charles Michel. Și, la fel ca și vizita cancelarului german Olaf Scholz – n-am înțeles de ce au venit la Beijing?! Ca să critice China? Ca să dai lecții de drepturile omului? Să dai lecții de drepturi și libertăți? Să vorbește despre lucruri pe care, în mod evident, diplomația europeană nu le controlează sau le distorsioneză cu intenții? China a ajuns la nivelul la care nu mai permite lecții și nu mai acceptă lecții din partea oricui!”

* „Repet, Uniunea Europeană vorbește cu mesaj american, care caută să-și păstreze poziția de lider mondial, caută să-și păstreze hegemonia pe absolut toate planurile.”

Turcescu: „Suntem tributari unei perspective occidentale”

* „China repetă și repetă și repetă: niciodată nu va depăși granițele din perspectivă militară, dar va fi pregătită pentru absolut orice. Iar demonstrația de forță după vizita doamnei Pelosi în Taiwan, în care în mai puțin de trei ore a fost «sigilată» insula Taiwan, demonstrează că nu te poți juca și nu poți glumi cu China nici din perspectivă militară.”

* (Turcescu: „Despre China ne interesează să aflăm cât mai multe detalii de la tine, un om care trăiește de ani foarte mulți la Beijing și vede aceste realități geopolitice cu un alt ochi. Noi, cei de aici, suntem tributari – nu neapărat manipulați -, dar suntem tributari unei perspective occidentale asupra acestor relații. Tu, trăind la Beijing de atâția ani de zile, vii cu o altă perspectivă. Ai avut timp să pricepi și altfel cum se întâmplă lucrurile din perspectiva ta de om trăitor acolo, în Beijing”.)

„Suntem în China, un stat socialist unde conduce Partidul Comunist Chinez. România este singura țară din lume care a celebrat în China căderea comunismului!”

* (Despre ambasadorul României la Beijing, Vasilică Constantinescu – n. red.) „Sunt oameni care l-ar prinde gât pe omul ăsta, dacă l-ar prinde față-n față. E un om foarte «valoros» în relația cu China, pentru că dărâmă absolut orice. Vă puteți imagina…? Suntem în China, un stat socialist unde conduce Partidul Comunist Chinez. Corect este «stat socialist», nu «stat comunist»; regimul politic este comunist. E, vă puteți imagine, domnule Turcescu, că România este singura țară din lume care a celebrat căderea comunismului în China?! (Turcescu râde aprobator și îngaimă: „S-o numim politicos inadecvare, da, deși este ușoară prostie – n. red.”) În 2019, Ambasada României a făcut o mare, mare chermeză, ca să celebrăm 30 de ani de la căderea comunismului în România. Au decupat steaguri, au făcut ca în ’89, s-au ținut speech-uri… Diplomația nu este despre a jigni și a provoca permanent.”

„Avem niște guvernanți care nu înțeleg lumea reală, care sunt tributari probabil Washington-ului și Bruxelles-ului… și nici ei nu înțeleg ce execută”

* „În situația de față, relațiile diplomatice și politice România-China sunt la un nivel dureros. Noi, chiar și acum, suntem văzuți ca prietenii Chinei. Și colegii mei chinezi, din diferite medii – diplomație, presă, economic – mă întreabă: «Ce aveți cu noi?». Și zic: «Nu noi! Avem niște guvernanți care nu înțeleg lumea reală, care sunt tributari probabil Washington-ului și Bruxelles-ului… și nici ei nu înțeleg ce execută».”

„Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică” a Chinei

* „Lumea se îndreaptă spre o dominație culturală, economică, mă tem că nu și politică… «mă tem», în sensul că China nu are ambiții de a exporta… și spune: «Nu vrem să vă exportăm politic și militar modelul chinez». Dar lumea va fi dominată economic și cultural de China. Or, noi am ajuns în situația în care, din păcate, nici măcar nu răspundem la mesaje.”

* Turcescu nu simte nevoia să ia distanță de Tomozei nici măcar la oroarea cu „mă tem că nu și dominație politică a Chinei asupra lumii”. El adaugă imediat, pentru a-și desăvârși opera: „Mulțumesc foarte mult, Dan Tomozei, pentru acest dialog, această corespondență, sper să ne mai revedem în podcast-ul EVZ Play… Îți mulțumesc foarte mult pentru efort…”

Robert Turcescu: Uite-așa de mari sunt minciunile pe care vi le prezint!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „În Guvernul de astăzi există oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China”. Ministrul Câciu (PSD) – o vulnerabilitate pentru România

* VIDEO. Putinism carpatin. Turcescu: „Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața”. Cristoiu: „Dă-o dracu’ de bucată de pământ, că oricum nu era a ucrainenilor, aia-i rusofonă!”

* Șefa Comisiei Europene le cere țărilor din Balcanii de Vest să se decidă: ori cu UE și democrația, ori cu Rusia, China și tirania!

* Motivul pentru care Putin ar fi ordonat lichidarea ministrului de Externe din Belarus: „Makei a dat garanții Occidentului, în numele lui Lukașenko, în legătură cu expulzarea prizonierilor politici spre Europa”

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* Cunoaștem 3 „sferturi” din 4: Brazilia – Croația, Olanda – Argentina, Franța – Anglia. Favoritele n-au iertat nimic: 6 din 6!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. ”n-ar strica să-și ridice antenele și Serviciul Român de Informații”

    SRI fie doarme pe salarii grase fie sunt simpatizanti ai comunistilor chinezi ei insisi. Sau mai exact simpatizanti ai banilor comunistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -