Cancelarul Austriei, acuzații grave la adresa Internelor lui Bode: „20.000 de migranți ilegali ajunși în Austria au trecut prin România. Poliția română îi știe”. Nehammer n-a prezentat sursa informației

3
2439
Klaus Iohannis și Karl Nehammer s-au reîntâlnit joi, la Consiliul European

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a afirmat joi, înaintea Consiliului European de la Bruxelles, că 20.000 din cei 75.000 de migranți ilegali aflați azi în țara sa au trecut prin România cu știința Poliției române! Deși acuzația este foarte gravă, Nehammer n-a prezentat nicio dovadă și nici sursa informației pe care a lansat-o în spațiul public.

Pretextul imigrației ilegale a fost folosit de Austria săptămâna trecută, pentru a bloca în Consiliul JAI (al miniștrilor de Interne din Spațiul Schengen) cererea de aderare a României și Bulgariei.

Înainte să intre în Consiliul European (unde participă șefii de state și de guverne din Uniunea Europeană), Karl Nehammer a reluat acuzațiile avansând acum o cifră exactă: „Poziția Austriei e să susținem Bulgaria și România. Nu e vorba despre o țară împotriva altei țări. Dar trebuie să știți că în Austria avem peste 75.000 de migranți. Și știm din investigațiile poliției austriece că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Și trebuie să găsim o soluție“.

Mai mult decât atât, atunci când i s-a atras atenția că România neagă aceste cifre, cancelarul austriac a precizat clar că autoritățile de la București știu exact realitatea, migranții fiind chiar înregistrați de Ministerul de Interne condus de Lucian Bode: „Poliția română îi știe pe acești oameni înregistrați în România. E o problemă de securitate pentru toată Europa. Trebuie să rezolvăm împreună această chestiune”.

Ministerul de Interne al Austriei afirmă că au fost analizate 400 de telefoane mobile ale unor migranți ilegali și care arată că au fost conectate la rețele GSM din România.
Problema apărută prin veto-ul Austriei la intrarea României în Spațiul Schengen nu figura pe ordinea de zi a Consiliului European. La cererea expresă a președintelui român Klaus Iohannis, a fost însă trecută pe desfășurător.

Întoarcerea votului din Consiliul JAI nu se mai poate face, în ciuda tuturor informațiilor „pe surse” lansate de PNL și apropiații lui Klaus Iohannis în ultima săptămână. Președintele a recunoscut personal acest lucru miercuri. Problema aderării României la Spațiul Schengen se amână cel puțin până la anul, dacă nu chiar pentru 2024 sau 2025.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Terorism AUR: George Simion și hoarda sa au blocat o benzinărie OMV din Ploiești. Poliția lui Bode a încurajat anarhia

OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Restaurație totală: PSD-ista care vedea „coarnele diavolului” la protestele #Rezist, numită de Ciucă șefă la Directoratul Național de Securitate Cibernetică!

* Judecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un an de calvar, el nu poate reveni totuși în magistratură, pentru că Mafia l-a mai exclus de două ori. Urmează două noi procese, amânate deja scandalos de mult

Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* La Iași s-a ținut ședința prietenilor Rusiei. Lista „suveraniștilor” invitați: Piperea, Tucă, Nistorescu, Severin, Palada, Marga, Cerva, Lasca, Tudorel Toader, Iosefina Pascal, Capsali, Diplan etc.

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

3 COMENTARII

 1. Politia Romana stie de cei 20 000 dar habar nu are de alte zeci de mii de azilanti trecuti cu spaga sau fara sa stie nimic de ei. Fara sa mai vorbim de traficul de tot felul sau de crima organizata care functioneaza in Romania mai bine decit institutiile statului.
  Austria are un seviciu secret functional si stie ce se petrece la noi mai bine decit coruptul nostru stat plin de corupti, idioti si cretini analfabeti ajunsi in fruntea statului.

 2. De ce nu raspunde dl. Bode la aceste acuzatii? El trebuia deja sa fie pregatit pentru asta, dar se vede ca este ocupat cu „doctoratul”, cu BMW-urile si bineinteles, cu gargara ieftina de politruc de provincie.

 3. Nu intelegeti ca acest ins vrea sa-si justifice rautatea si mitocania? Ca isi permite sa considere ca Romania si Bulgaria sunt slugile lui, care trebuie obligate sa-i apere linistea. Si ca, in mitocania lui de ciocoi, zvarle minciuni despre aceste slugi?
  Romania nu are granita cu Austria. Stie el exact pe unde au trecut cei 20000 de migranti, pana au intrat in Austria?
  De ce nu cere si introducerea Ungariei in Schengen?
  Daca vrea liniste, de ce nu-si face gard? De ce nu propune intarirea granitelor vulnerabile ale UE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.