Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

7
11078
Nadine Vlădescu - Marian Olaianos

Cazul Nadine Vlădescu – Marian Olaianos ia o nouă turnură. Jurnalista de la TVR a hotărât să vorbească, pentru a pune capăt calomniilor la care a expus-o colegul ei din televiziunea publică. Noua realitate, expusă de Nadine Vlădescu printr-un comunicat emis marți, arată cât de tendențioase au fost relatările presei timp de o săptămână, interval de timp în care versiunea lui Olaianos a zburdat singură, alimentată de agresor și de complicii acestuia.

De la izbucnirea scandalului, singura versiune oferită publicului a fost cea a lui Marian Olaianos (48 de ani), jurnalist în cadrul Redacției Sport de la Televiziunea Română, unde lucrează din 1999 (de 23 de ani). Victima sa, Nadine Vlădescu (în jur de 40 de ani), angajată în acest an la Departamentul Cultural al TVR, a ales să tacă, preferând să acționeze în justiție și în forurile abilitate ale televiziunii publice.

E drept, și Marian Olaianos a refuzat oficial să facă declarații publice pe această temă, dar din anturajul său (avocați, colegi, prieteni) s-a scurs un fluviu de informații spre opinia publică, într-o matrice complet deformată. Conform acestor „dezvăluiri pe surse”, Nadine Vlădescu ar fi fost doar „împinsă” sau „îmbrâncită” de Olaianos, și asta pentru că ea era o „nimfomană” care-l asalta fără milă, îl „agresa sexual”, nu-i dădea pace să-și ducă în tihnă viața de familie alături de soția sa și de cei doi copii.

Caz de extremă intoxicare în acest sens: site-ul Activenews. Acesta a scris, tendențios, că „ziarista din Generația #Troti a rămas cu buza umflată, la figurat, în urma respingerii avansurilor sale sexuale de către ziaristul familist”!!!

Un articol mizerabil, publicat de Activenews.ro

Imaginea, în raport cu realitatea, era complet distorsionată. De fapt, „îmbrânceala” a fost o dezlănțuire de violență, pe care Olaianos a negat-o inițial, dar pe care ulterior a fost nevoit s-o recunoască parțial, atunci când a aflat că există imagini surprinse de o cameră de supraveghere plasată pe un hol al TVR. Olaianos continuă să nege însă violențele derulate în alte spații din televiziunea publică, speculând absența camerelor de supraveghere din acele locuri. Dar urmele lăsate pe corpul Nadinei Vlădescu nu le poate ascunde, iar pentru acestea depun mărturie investigațiile medico-legale.

Dezinformare, denigrare, diversiune

Jurnalista susține că nu ea a inițiat relația amoroasă, ci Olaianos, care i-a făcut avansuri și a asaltat-o de cum a văzut-o. Ea a cedat, relațiile intime s-au consumat timp de circa două luni, inclusiv după primele diferende majore dintre cei doi. Olaianos ar fi recurs la diverse forme de șantaj emoțional, iar puseele sale de violență au fost urmate de grija acestuia pentru construirea unei realități paralele. Mizele sale erau multiple: să meargă la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar (obiectiv ratat), să-și salveze jobul privilegiat de la TVR („Eu nu am șef și-mi fac programul cum vreau eu”) și propria familie. Dar pentru a-și atinge aceste obiective, a pus tunurile pe iubita sa secretă din lunile august-septembrie.

Din repertoriul bogat de violențe descrise de Nadine Vlădescu, câteva șochează: pumnii aplicați în cap, loviturile cu setul de chei, tentativa de strangulare, izbirea cu capul de pereții instituției, șuturile de fotbalist ratat, pumnul plasat în sânul drept al victimei. Același sân de care se bucurase cu ceva zile în urmă…

Nadine Vlădescu a hotărât să comunice public după ce a observat că Marian Olaianos își construiește în mod laș imaginea de victimă, când de fapt el a fost agresorul. Mai mult: că el încearcă să mute atenția de la violență la sexualitate. Altfel spus, de la agresiuni fizice în instituția publică numită TVR la relații intime, care țin de viața privată. Dar și informațile din intimitate au fost prezentate selectiv și trunchiat.

O altă acuzație gravă desprinsă din comunicatul Nadinei Vlădescu este aceea că Marian Olaianos a zădărnicit în mod regulat realizarea unor emisiuni la care era chemat să contribuie. În plus, rezultă că el privește TVR ca pe o sinecură, mândrindu-se cu statutul său de privilegiat.

Conform campaniei de denigrare ce-o are drept țintă pe Nadine Vlădescu, aceasta este prezentată drept o neisprăvită care a venit în TVR să sucească mințile unor familiști exemplari precum Marian Olaianos – o „vedetă”, o „valoare”, un „maestru” al televiziunii publice. În realitate, Nadine Vlădescu are o carieră solidă în domeniul presei culturale, fiind o traducătoare de literatură din trei limbi străine (engleză, franceză, italiană), autoarea unei cărți publicate de prestigioasa editură Humanitas, autoarea unor interviuri memorabile și o distinsă interpretă de conferințe. Și Olaianos are realizări importante în carieră – cu precădere emisiunea „Replay” -, dar în niciun caz n-o poate eclipsa pe mai tânăra sa colegă, ex-iubită și victimă.

Publicăm integral comunicatul Nadinei Vlădescu, făcând precizarea că intertitlurile aparțin redacției.

Comunicatul Nadinei Vlădescu

„Am fost înjurată și apoi lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, strânsă cu putere de brațe și zgâlțăită, împinsă și îmbrâncită. Marian Olaianos a recurs la violență neprovocat, neatacat și fără a fi lovit sau insultat”

„În urma publicării trunchiate, tendențioase și chiar neadevărate în media și în social media a incidentului dintre mine – Nadine Vlădescu – și Marian Olaianos, precum și a continuării încălcării repetate a dreptului la viața privată și a lezării demnității mele, prin prezentarea unor lucruri foarte personale într-o manieră părtinitoare și scoasă din context, care îmi aduce prejudicii personale și profesionale, țin să precizez următoarele:

În 17 octombrie 2022, între orele 13-15, în sediul TVR, am fost grav agresată fizic și verbal de către Marian Olaianos. Am fost înjurată și apoi lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, strânsă cu putere de brațe și zgâlțăită, împinsă și îmbrâncită de Marian Olaianos, comentator sportiv și angajat al TVR, care, neprovocat, neatacat și fără a fi lovit sau insultat, a recurs la acte de violență asupra mea.

Agresiunea a fost surprinsă parțial (strangularea și loviturile cu capul de perete) de camerele de filmat, lucru care confirmă clar spusele mele. TVR a pus la dispoziția organelor de anchetă aceste imagini.

„Noi, la Sport, suntem stat în stat. Eu nu am șef și-mi fac programul cum vreau eu”

În ziua agresiunii, am mers către biroul său pentru a rezolva un proiect la care trebuia să colaborăm. În birou, m-a lovit din senin peste față, cap, urechi, degete, mâini și brațe, m-a îmbrâncit și impins în perete și m-a înjurat, spunând că nu-l interesează nimic legat de proiectul meu, că nu-i pasă de colegialitate, atitudinea sa fiind și în trecut una de superioritate și autoritate, în ideea că «mie nu-mi spune nimeni aici ce să fac», «eu nu am șef și-mi fac programul cum vreau eu», «noi, la Sport, suntem stat în stat», «sunt în TVR de peste 20 de ani și nu se atinge nimeni de mine», «eu fac numai ce vreau eu și nu dau socoteală nimănui, pentru că sunt aici de peste 20 de ani», «plec la Cupa Mondială și mă doare în … de oricine, să mă pupe toată lumea în …!».

La rugămințile mele de a se calma, de a discuta în liniște și de a continua proiectul și filmarea stabilită pentru a doua zi, dar și de a stabili un alt moment al zilei la care să vorbim despre structura celor ce urmau să fie discutate a doua zi, răspunsul lui a fost unul și mai vehement, atitudinea lui a devenit și mai violentă. M-a împins și m-a lovit pe holurile clădirii și pe scări, scenă la care la un moment dat au asistat și două dintre doamnele de serviciu pe tură, care au apărut în capul scărilor exact când el mă lovea în cap și peste față și urechi cu cheile, lucru care l-a enervat și mai tare, astfel încât a început să mă înjure – «du-te-n … mea, acum m-au văzut și femeile de serviciu!».

„Singura mea vină morală în această situație a fost că am consimțit la relația personală și intimă pe care am avut-o cu Marian Olaianos, un bărbat căsătorit”

În urma agresiunii grave și a stării de rău ce a urmat, am ajuns la medicul din cadrul TVR, care m-a examinat, mi-a acordat primele îngrijiri, mi-a făcut poze ale brațelor și toracelui (aveam mâna dreaptă foarte roșie și umflată, zgârieturi pe mâini, antebrațe și piept, ochiul drept lovit, sânul drept lovit cu pumnul, rochia ruptă etc.) și mi-a dat trimiteri către clinica din Str. Washington, Spitalul de Urgență Floreasca, Spitalul de Oftalmologie și un bilet către INML. Medicul legist care m-a examinat la INML mi-a dat trimiteri către neurochirurgie și ORL, pe care scrie clar «agresiune fizică strangulare» și traumatism de coloană cervicală și lombară, adăugând că nici nu trebuie să explic cum au fost loviturile, urmele de pe brațe, torace, spate și picioare arătând clar natura și felul agresiunii.

Țin să menționez că pentru aceste fapte am depus plângere penală la Parchet și am sesizat conducerea TVR, drept pentru care s-a întrunit Comisia de Disciplină. Toate dovezile (certificate medicale, imagini camere, conversații dintre noi) vor arăta că ceea ce susțin este adevărat.

Mai mult decât atât, am depus o a doua plângere penală, pentru violarea vieții private, împotriva lui Marian Olaianos și, dacă va fi cazul, voi face acest lucru și împotriva tuturor celor care continuă acest incident, prin divulgarea trunchiată a faptelor, provocându-mi și mai mari prejudicii personale și profesionale.

Singura mea vină morală în această situație a fost că am consimțit la relația personală și intimă pe care am avut-o cu Marian Olaianos, un bărbat căsătorit, pe care acesta acum o neagă, deși există dovezi clare și în acest sens.

„Mie ce-mi iese?”

Mai mult, această relație a fost inițiată chiar de el, la începutul colaborării profesionale. Încă de la momentul primei interacțiuni, atitudinea sa a fost una de negociere a colaborării profesionale, după propria filosofie, exprimată prin întrebarea repetată «Mie ce-mi iese?», Olaianos făcându-mi avansuri sexuale din prima zi și insistând să avem o relație personală și intimă de la bun început. Am cedat avansurilor sale deoarece m-am atașat emoțional de el și am dat curs insistențelor sale de a începe o relație pe care a prezentat-o din start drept o poveste de dragoste. Totodată, am crezut că putem colabora profesional pentru realizarea unor proiecte, context în care l-am și cunoscut, dar el a tergiversat și până la urmă a zădărnicit toate proiectele la care ar fi trebuit să lucrăm împreună.

De exemplu, în condițiile în care o filmare cu el era stabilită pentru a doua zi, dar el refuza să discutăm despre proiect, atitudine ostilă pe care o avusese și în săptămâna de dinainte, spunându-mi că proiectul e o prostie și nu dă doi bani pe el, l-am rugat să nu-mi pună bețe în roate cu lucrul și filmările și să-și respecte cuvântul dat, pentru ca acest al treilea proiect de colaborare profesională să nu fie la rândul său abandonat. De multe ori, el m-a chemat în biroul său la montaj în Redacția Sport pentru a discuta aceste proiecte profesionale si a viziona ilustrații sau materiale potrivite, pe care urma să mi le furnizeze, dar acestea erau doar pretexte pentru a pretinde ulterior în fața colegilor săi că eu îl caut neinvitată și îl agasez, cu alte cuvinte că «nu mai scapă de mine». Din păcate, nu mi-am dat seama de această atitudine decât prea târziu, în momentul în care am înțeles că de fapt nu dorește să colaboreze profesional și mă duce cu vorba, el întreținând doar relația personală.

„Nu vrei să dormi două ore în brațele mele azi?”

Unele mesaje ale mele din corespondența cu Marian Olaianos au fost distribuite recent de el presei, într-un fel trunchiat și scos din context, iar acest gest, cât și publicarea, sunt fapte penale de încălcare a vieții mele private. Relația personală și intimă cu Olaianos s-a desfășurat și înainte, și după momentul mesajelelor respective, cu mult anterioare incidentului și care nu justifică în niciun fel agresiunea fizică și verbală asupra mea.

Mai mult, după sesizarea mea către conducerea SRTv, Olaianos a insistat prin toate mijloacele și făcând tot felul de presiuni ca eu să-mi retrag sesizarea și ulterior să-mi retrag și plângerile penale, în același timp propunându-mi: «Nu vrei să dormi două ore în brațele mele azi?», în data de 7 noiembrie.

În acest context și mai ales dat fiind faptul că există numeroase mesaje sexuale ale lui către mine din timpul relației, consider absurdă susținerea sa că l-aș fi hărțuit sexual.

Presiunile lui Olaianos pentru retragerea sesizării mele au constat inclusiv în șantajul cu dezvăluirea în presă a unor informații strict personale, pentru a abate atenția de la agresiune, ceea s-a și întâmplat, eu alegând să nu-mi retrag sesizarea, deoarece consider că violența este o chestiune foarte gravă, mereu de neacceptat și de nejustificat.

Prin urmare, aceste atitudini nu pot fi justificate și sunt acum în curs de soluționare disciplinară, civilă și penală.

„Au adus în public un scandal privat în care agresorul este transformat în victimă”

În ceea ce privește apariția trunchiată a unor informații legate de trecutul meu, țin să menționez, pe lângă faptul că ele nu au nicio legătură cu agresiunea lui Marian Olaianos asupra mea sau cu relația intimă cu el, că în speța prezentată într-un ziar sportiv am câștigat definitiv în instanță și toate aspectele menționate de ziarul respectiv (către care eu nu am făcut declarații, fiind contactată de altă publicație) se referă la o situație legală provenită dintr-o chestiune foarte personală, generată de dorința mea de a fi mamă și de procedurile de fertilizare in vitro făcute împreună cu fostul partener. Aceste chestiuni țin de viața mea privată și nu au nicio legătură cu agresiunea și violența lui Olaianos asupra mea sau cu relația personală, intimă și fizică dintre mine și el.

Ca atare, fac un apel la lege și la bun-simț, către toți cei care au adus în public un scandal privat în care agresorul este transformat în victimă, și un apel deontologic și profesional la colegii jurnaliști, atât din televiziune, cât și din presă, de a-și verifica sursele și a prezenta lucrurile echilibrat și corect, fără atacuri la persoană, denigrări și denaturări părtinitoare ale adevărului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* În timp ce Ciolacu îl susținea pe pionul KGB în Moldova, Macron îi trimitea Maiei Sandu un mesaj în limba română

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* STENOGRAME. Circ și revoltă anti-Ciucă la ședința conducerii PNL pe tema pensiilor: „Ce sunt, papagal?”. Au promis creșteri de 15%, premierul Ciucă le mărește cu doar 6,2% pentru că așa i-a zis „Marcel”

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* Macron: „Rusia are un proiect de jefuire în Africa. Mulți influenceri sunt plătiți de ruși. Îi cunoaștem”

* Descoperire terifiantă în Herson: o groapă de gunoi în care rușii au ars corpurile propriilor camarazi morți pe frontul din Ucraina!

* Surpriză enormă la Mondiale: Argentina – Arabia Saudită 1-2! Messi-cel-Obosit a fost învins de Al Shehri și Al Dawsari

7 COMENTARII

  1. De multa vreme trebuia facuta curatenie in TVR. Insa cine sa o faca? Sefii TVR sunt numiti politic de catre sleahta politica. Iar in TVR sunt tot felul de sinecuristi ai mafiei. Deci nu vor fi dati afara, desi mai mult de jumatate din personalul TVR angajat pe alte criterii decit cele profesionale ar trebui dat afara. TVR consuma resurse uriase pentru niste emisiuni la care nu se uita nimeni.

    • Nu ai avut rabdarea sa citesti si declaratia persoanei vatamate. A depus plangere penala si consider ca are toate dovezile sa il infunde pe ticalos. Are mecla de afemeiat, imi este mila de familia lui care nu stiu ca langa ei sta o bestie. Se putea rezolva totul fara violenta, recunoscandu-si relatia extra-conjugala, culpa de a umbla cu o colega. In acel moment toate hartuirile damei puteau fi reclamate la Politie/Parchet insa el a ales sa o sperie prin bataie. Fuga de raspundere la un barbat denota un pizdificat. Sa lasam can-can-ul ca avem si alte treburi mai importante si sa aflam ca legea a fost respectata in acest caz. Totusi exista mass-medie platita care actioneaza la comanda politica gen Active News, Stiri pe Surse, DC News …

  2. Ce mizerie ! Si-o trag sportiv (el fiindcã-i familist si mascul alfa, ea fiindcã-i arivistã), iar când **taiul s-a banalizat, vin si-si spalã cârpele-n public ! Într-o lume normalã : You’re fired, both of you !

  3. Ce mizerie de comentariu! Esti la fel de macho ca si individul reclamat. Sa intelegem ca mama ta a fost o catea sau tu preferi catelele femeilor? Esti mult sub nivelul unui caine. Din cauza unor specimene ca tine multe victime nu au curajul sa reclame violentele la care au fost supuse. Sper ca nu te-ai reprodus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.