sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăJustițieJudecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un...

Judecătorul Cristi Danileţ a învins în instanță Mafia din CSM! După un an de calvar, el nu poate reveni totuși în magistratură, pentru că Mafia l-a mai exclus de două ori. Urmează două noi procese, amânate deja scandalos de mult pentru a-l ține pe tușă pe judecătorul reformist

-

După exact un an fără o zi de la excluderea sa scandaloasă din magistratură, judecătorul Cristi Danileț a obținut, în sfârșit, o decizie definitivă din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ): abuzul grosolan al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost anulat, iar excluderea a fost înlocuită cu un banal avertisment.

Decada a doua a lunii decembrie e plină de turbulențe în viața judecătorului Cristi Danileț.

Pe 13 decembrie 2021, în ajunul zilei sale de naștere, Danileț primea cel mai abject cadou din partea Mafiei CSM: era exclus din magistratură dintr-un motiv redicol – două banale filmulețe domestice postate pe TikTok. Într-unul tundea gardul viu de la locuința sa, într-altul făcea câteva mișcări de arte marțiale într-o piscină.

Pe 12 decembrie 2022, Danileț primește vestea cea mare: după nesfârșite trageri de timp, mai ales din partea CSM, dar și a instanțelor de judecată, magistratul reformist câștigă procesul contra Mafiei CSM, iar excluderea din magistratură e înlocuită cu un avertsiment.

- Advertisement -

Pe 14 decembrie 2022, Cristi Danileț va împlini 47. E vârsta la care mulți colegi de-ai lui sunt deja pensionari speciali. Danileț vrea doar să-și reia activitatea de judecător. Dar încă n-o poate face, pentru că Mafia CSM l-a mai exclus, preventiv, de două ori.

Și în cazul acestor două noi excluderi, au fost luni de așteptare a motivărilor CSM (întârziate cu rea-credință, pentru a nu putea fi atacate rapid). Urmeză alte luni de plimbat cele două dosare între instanțe. Danileț trebuie să aștepte, scos abuziv din nobila-i meserie și lăsat fără salariu.

Luni, Cristi Dănileţ a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a câştigat definitiv procesul în care contesta excluderea din magistratură pentru filmuleţe postate pe TikTok.

- Advertisement -

Pe 16 decembrie 2022 intră în vigoare o nouă lege, care prevede că „fapte” de acest gen nu vor mai fi sancţionate deloc, nici măcar cu avertisment. Concluzia amară a lui Danileț: „Așadar, am fost suspendat degeaba. Și totuși, nu pot să mă întorc la locul de muncă”.

„Rețeaua Dragnea” din CSM: Netejoru – Savonea

Cristi Danileț a fost – și încă mai este – victima celor doi piloni ai Mafiei CSM: Inspecția Judiciară (condusă până la 30 iunie 2022 de Lucian Netejoru) și „gruparea Lia Savonea” din cadrul Secției de judecători (în care s-au „remarcat” Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Nicoleta Țînț etc.).

Netejoru și Savonea au fost plasați în funcții-cheie din Consiliul Superior al Magistraturii prin influența și jocurile toxice făcute, la vremea respectivă, de atot-puternic lider-mafiot al PSD, Liviu Dragnea.

De la 1 iulie 2022, Netejoru e pensionar, cu o pensie specială de 6.500 de euro. În timp ce el își încasează lunar cei peste 32.000 de lei pe lună, judecătorul Cristi Danileț nu are niciun venit, fiind nevoit să trăiască din cheta făcută de colegii săi.

Cristi Danileț – Lucian Netejoru – Lia Savonea

Anunțul judecătorului Cristi Danileț

„Am câștigat procesul cu CSM. Primul, din cele trei.

Pe data de 13 decembrie 2021 eram sancționat de CSM la modul cel mai drastic: pentru două filmulețe ce țin de viața privată, postate pe TikTok, am fost sancționat cu EXCLUDEREA. Din cele 6 sancțiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră.

Deși soluția nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcție: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alți judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu și am fost lăsat fără niciun fel venituri (deși am o mamă și o fiică în întreținere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca.

Legea spune că CSM trebuie să motiveze soluția în mod OBLIGATORIU în 20 de zile. Am primit motivarea după… 6 luni. Am declarat recurs, a venit vacanța de vară, apoi în toamnă a fost primul termen de judecată, când mi-am angajat avocat, pe doamna Nicoleta Popescu (căreia îi mulțumesc enorm!), iar azi, 12 decembrie 2022, s-a judecat definitiv recursul. Completul de 5 judecători al ÎCCJ a decis că sancțiunea dată de CSM este greșită și a schimbat-o în AVERTISMENT, adică cea mai puțin severă din cele șase sancțiuni posibile.

Interesant, pe 16 decembrie 2022 intră în vigoare o nouă lege privind statutul magistraților: fapte de genul celei comise de mine și pentru care am fost sancționat, totuși, NU VOR MAI FI ABATERI.

Așadar, am fost suspendat degeaba. Și totuși, nu pot să mă întorc la locul de muncă, pentru că între timp CSM a mai dat două sancțiuni împotriva mea, tot cu excludere și tot cu suspendare pe parcursul soluționării recursului. Urmează recursurile și acolo, după ce CSM mi-a comunicat cu mare întârziere motivarea soluțiilor.”

Minuta deciziei ÎCCJ

„Numărul dosarului: 1734/1/2022

 • Numărul vechi al dosarului: –
 • Data formării dosarului la ÎCCJ: 11.08.2022
 • Data inițială a dosarului: 06.09.2021
 • Materia juridică din care face parte obiectul dosarului: Civil
 • Secție: Completul de 5 Judecători
 • Obiectul dosarului: abatere disciplinară magistraţi
 • Obiectele secundare ale dosarului: –
 • Stadiul procesual: Recurs
 • Stadiul procesual combinat: –
 • Părțile din dosar:

– INSPECŢIA JUDICIARĂ – Recurent / Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 10.10.2022

– DANILEŢ VASILICĂ-CRISTI – Recurent / Data emiterii ultimei comunicări (faza prealabilă judecăţii): 07.10.2022.

(…) Respinge excepţia inadmisibilităţii şi excepţia lipsei de interes a recursului declarat de Inspecţia Judiciară, invocate de domnul judecător Dănileţ Vasilică-Cristi.

Admite recursul declarat de domnul judecător Dănileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr. 28J din 13 decembrie 2021, pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 25/J/2021.

Casează în parte Hotărârea nr. 28J din 13 decembrie 2021, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 25/J/2021.

În baza art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător la Tribunalul Cluj – sancţiunea disciplinară constând în «avertisment» pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din aceeaşi lege.

Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr. 28J din 13 decembrie 2021, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 25/J/2021.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de domnul judecător Dănileţ Vasilică-Cristi împotriva Încheierilor de şedinţă din 3 noiembrie 2021, 17 noiembrie 2021 şi 8 decembrie 2021, pronunţate de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 25/J/2021.

Definitivă. Pronunţată astăzi, 12 decembrie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

* De la 1 ianuarie, salariul minim net crește de la 1.524 la 1.863 de lei (+22,24%). În construcții, un angajat nu poate fi plătit sub 3.150 de lei „în mână”

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Ceva, înăuntrul ființei mele, îmi spune că Steaua domnului Danileț urcă spre Zenit, în timp ce steaua tovarășei Savonea pare a se prăbuși în neant.
  Să mă înșel oare?

 2. Ma rog la bunul Dumnezeu sa faca o minune, si in nevolnica Romanie sa faca dreptate.
  Printre primele acte de dreptate sa fie demascarea si condamnarea mafiei din Justitie. Sa-i vad cu catuse si cu averile ilicite confiscate, inclusiv pensiile nemeritate..
  Sa plateasca pentru suferita si umilintele lui Cristi Danilet care a indraznit sa nu se supuna ordinelor acestei mafii. Dar si pentru cele ale magistratilor care, fara sa aiba curajul lui, incearca totusi, in aceste conditii de coruptie generalizata, sa-si respecte profesia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -