duminică, aprilie 21, 2024
AcasăMass-media"Mineriada" din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu - Chioțea...

„Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

-

„Mineriada” din interiorul Televiziunii Române continuă, iar tandemul Ramona Săseanu – Marian Olaianos a devenit un trio, după ce Dorin Chioțea i s-a alăturat pe față joi seară. Într-o postare pe Facebook, acesta a făcut o asociere bolnavă între un meci de fotbal și „cazul Nadine Vlădescu”, jurnalista bătută de Olaianos, linșată în interiorul TVR de Săseanu și în exterior de Chioțea & Olaianos.

Gașca Ramona Săseanu – Dorin Chioțea – Marian Olaianos a declanșat atacul la adresa Președintelui Director General (PDG) al TVR, Dan Turturică, folosind ca pretext transmiterea unui meci de fotbal de la Campionatul Mondial din Qatar.

Concret: joi seară, de la ora 21.00, partidele decisive din Grupa E au fost transmise astfel: Spania – Japonia pe TVR 2, Germania – Costa Rica pe TVR Info. Pentru prima dată de la începutul competiției, TVR 1 a fost scos din joc. Și tot în premieră, un meci a fost difuzat pe TVR Info.

Decizia – complet neinspirată, privind dinspre publicul larg – a fost luată pentru ca TVR 1 să difuzeze și seara, ca și în timpul zilei, programe speciale despre Ziua Națională a României, dat fiind că era 1 Decembrie.

- Advertisement -

TVR Info are o acoperire similară cu cea a TVR 1, dar audiențe mai mici și o poziționare mai puțin favorabilă în grila de programe a cabliștilor. De exemplu, în rețeaua RCS&RDS, canalele TVR ocupă următoarele poziții pe telecomandă: TVR 1 HD – 22, TVR 1 – 23, TVR 2 HD – 24, TVR 2 – 25, TVR 3 – 26, TVR Info HD – 55, TVR Cultural – 198.

Numărul telespectatorilor de la partida Germania – Costa Rica a scăzut drastic ca urmare a faptului că mutarea meciului de pe TVR 1 pe TVR Info n-a fost anunțată intens, deci publicul n-a fost informat în mod rezonabil, deși directorul general Dan Turturică, înainte de a pleca într-o delegație importantă în Elveția, a cerut ferm să se facă acest lucru.

Lene mare la Redacția Sport-TVR, dar „vedetele” ies la atac

Această decizie managerială discutabilă, posibil greșită, a fost folosită de gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos pentru a declanșa atacul la șeful televiziunii publice, deși o vină importantă o are chiar Redacția Sport! Și anume: cei care ar fi trebuit să comunice intens mutarea meciului Germania – Costa Rica de pe TVR 1 pe TVR Info erau cei de la Sport, în colaborarea cu alte departamente din TVR, printre care Departamentul Programe.

- Advertisement -

Pe crawl (banda de jos a ecranului) ar fi trebuit să „defileze” toată ziua anunțul clar că meciul Germania – Costa Rica va fi transmis pe TVR Info, iar Spania – Japonia pe TVR 2. De treaba asta trebuia să se ocupe nu Dan Turturică, directorul general al TVR, ci Redacția Sport, în frunte cu șeful interimar al acesteia, Dan Vasile!

Aceeași Redacție Sport avea obligația de a anunța pe site-ul TVR, în regim dinamic, schimbarea survenită în grila de programe a canalelor TVR. Dar secțiunea Sport a site-ului TVR, de care răspund Dan Vasile și Dorin Chioțea, este o rușine, o „mortăciune gazetărească”, un pustiu profesional, fără creativitate și cu o totală lipsă de reacție. Și asta, în condițiile în care Redacția Sport are zeci de angajați, resurse costisitoare, dar administrate în bătaie de joc. De exemplu, Olaianos nu are voie să apară pe post, dar nici n-a scris vreo știre pe site!

Olaianos vrea s-o distrugă pe Nadine Vlădescu, Chioțea îl ajută „bărbătește”

Ramona Săseanu – „Oglindă, oglinjoară, cine-i cea mai intrigantă din țară?”

În ceea ce privește promovarea mutării meciului Germania – Costarica pe TVR Info, lucrurile puteau fi împinse înainte inclusiv de Dorin Chioțea și Marian Olaianos, implicați direct în „operațiunea World Cup 2022” (chiar dacă al doilea „din umbră”, fără a apărea pe ecran ori la microfon, drept care i-a fost suspendat după bătaia aplicată unei colege de la Redacția Culturală). Dar cei doi erau ocupați să tragă sfori, împreună cu asociata lor Ramona Săseanu (fostă directoare generală interimară a TVR, înaintea lui Turturică), în încercarea vitejească de a o scoate de pe post pe Nadine Vlădescu, cea cu ale cărei producții – de excelentă calitate! – tocmai se redeschisese, în aceeași zi, canalul TVR Cultural.

După ce a pierdut funcția de director general interimar al TVR, Ramona Săseanu nu a fost trimisă înapoi la Studioul teritorial Craiova, de unde fusese detașată, ci a primit funcția de producător general interimar al TVR, funcție pe care a deținut-o până luna trecută. Directorul general Dan Turturică nu i-a prelungit mandatul, iar răzbunarea oltencei – foarte pricepută la combinații – n-a întârziat să apară, deocamdată prin portavocea Chioțea.

Prin sforării și presiuni specifice, trioul Săseanu – Chioțea – Olaianos complotează cu scopul de a o scoate de pe post pe Nadine Vlădescu, după ce aceasta a contribuit consistent la redeschiderea TVR Cultural.

VIDEO: Interviu realizat de Nadine Vlădescu cu regizorul Andrei Șerban

Ținta Turturică

Târziu, spre miezul nopții, Dorin Chioțea a lansat atacul public la adresa lui Dan Turturică, imputându-i inclusiv faptul că i s-a permis Nadinei Vlădescu să apară pe post. Dar jurnalista de la Cultural nu are nicio interdicție în acest sens, nu e vizată de nicio cercetare disciplinară. În fond, ea a fost victima pumnilor lui Olaianos, și nu invers! Olaianos – cel care-o acuză pe Nadine Vlădescu, stupid și caraghios, că l-a „agresat sexual” (!!!) – este cercetat de Comisia de Disciplină a TVR și vizat de cel puțin un dosar penal.

În comunicarea publică, făcută „pe surse”, trioul Săseanu – Chioțea – Olaianos recurge la multe minciuni și la o mare diversiune: nu mai vorbește de violența lui Olaianos, de la care a pornit totul și care e chestiunea esențială, ci mută totul pe două personaje-țintă, Vlădescu și Turturică. O tentativă de „mineriadă” în interiorul TVR, pornită de personaje cu moralitate îndoielnică.

Dorin Chioțea a anunțat azi că se transformă într-un „avertizor de integritate”. Misiune pe cât de admirabilă, pe atât de ridicolă: e greu să devii „avertizor de integritate” când tu însuți ai deficit major de integritate…

Încă o minciună: „Clienta tuturor ziarelor”

Printre altele, Chioțea se răfuiește cu „d-ra Nadine Vlădescu” (e doamnă de mulți ani, a trecut și printr-o căsătorie, dar așa se întâmplă când, în zodia chioțărelii, gazetăria devine un fluid superficial).

Strașnicul combinator o numește pe jurnalista de la Cultură „clienta tuturor ziarelor de la o vreme”. Asta e o grosolănie, o mitocănie, o mojicie, o ticăloșie! Mai grav: o minciună. Nu Nadine Vlădescu a devenit „clienta tuturor ziarelor”, ci agresorul ei (Olaianos) și aliații săi s-au ocupat de treaba asta (e drept, nu a „tuturor”, ci a câtorva ziare, dar și asta e o exagerare care derivă din stilul neserios/tabloid, anti-jurnalistic, al autorului afirmației).

Așadar, ei „au dat-o la ziare” (cu minciuni grosolane) și tot ei îi reproșează că e „clienta tuturor ziarelor de la o vreme”! E ca și cum i-ai sparge capul cuiva și apoi i-ai reproșa că umblă cu capul spart sau că pătează covorul cu sânge…

Nadine Vlădescu la TVR Cultural (joi, 1 decembrie)

Jocuri murdare. Dispreț pentru limba română

Publicăm cele două atacuri ale lui Dorin Chioțea la adresa directorului general Dan Turturică, în care este împinsă aberant și Nadine Vlădescu. Textele au fost scrise neglijent, fără respect pentru limba română. Lipsesc diacriticele, nu și dezacordurile ori cacofoniile. Din respect pentru cititori, vă oferim varianta corectată (de redacția noastră) a textelor lui Chioțea, jurnalist TVR.

Majoritatea acuzațiilor aduse directorului general Dan Turturică nu sunt argumente serioase, ci reacții umorale, specifice bârfei și vendetei. TVR e o instituție complicată, în care nu toate deciziile sunt luate de directorul general, acesta are multe constrângeri legale/regulamentare. În plus, televiziunea publică e și un viespar în care viețuiesc și comploteză oameni plasați de mai mute regimuri (politice) din ultimele decenii.

„Avertizorul” Chioțea a încercat să se bage și pe sub pielea lui Turturică, așa cum a făcut-o și cu predecesorii acestuia, Doina Gradea și Ramona Săseanu. Nu i-a mers, lingușelile de genul „Leule, ești cel mai tare!” n-au fost apreciate, așa că „avertizorul” a schimbat placa: a trecut la atac. Ghinonul lui e că atacă de pe o platformă șubredă atât moral, cât și profesional.

Iar „curajul” său de a-și ataca directorul general (luând-o „prizonieră”, din mers, și pe o jurnalistă de la Redacția Culturală) este o reacție viscerală, cu accente de autovictimizare. Este, de asemenea, rezultatul unui calcul cinic: dacă-l atac, nu poate să mă dea afară, că iese scandal public.

Dar modul în care a ales Chioțea să rezolve o problemă internă a TVR (în care, pe fond, ar putea avea dreptate), externalizând-o înainte de a o discuta în interior și a încerca s-o rezolve cu resursele interne ale TVR, aduce prejudicii grave televiziunii publice.

Chioțea, erou la RTV

Apropo de „curaj”: Dorin Chioțea e angajatul TVR din decembrie 2016, adică de 6 ani. A survolat tăcut, cu profituri serioase și deplasări rentabile, toată peroada domniei sinistre a Doinei Gradea, în „regimul Liviu Dragnea”. A tăcut ca peștele când aceeași Doina Gradea s-a deplasat la Jocurile Europene de la Minsk (2017) sau la concursul Eurovision de la Lisabona (2018), pe diurne grase și cazări la hoteluri de lux, totul pe bani publici.

„Avertizorul” Chioțea n-a scos un cuvânt când Televiziunea Română a avut prestații scandaloase și abdicări rușinoase. Și-a numărat câștigurile și a mers mai departe. Apoi a prosperat în scurtul mandat al Ramonei Săseanu, pe care a lingușit-o până a cucerit-o (nici nu era greu).

Acum, Chioțea îl atacă pe Turturică și devine eroul site-ului televiziunii România TV, unde – previzibil – Turturică este „controversat”. Să vină Victor Ciutacu la TVR, limba lungă a lui Chioțea e pregătită! Dar și jungherul, în caz că noua combinație nu iese.

Site-ul RTV îl glorifică pe Chioțea

Primul mesaj al lui Dorin Chioțea

„Germania pleacă acasă în urma meciului pe care TVR 1 nu l-a avut!

În cea mai emoționantă seară de la CM, când Japonia conduce Spania și Costa Rica pe Germania, șefii TVR își bat joc de banul public și transmit pe TVR 1 o emisiune cu iz patriotard, trasă de păr, cu dialoguri răsuflate ținute pe podele zgâriate.

Nu așa se respectă România de ziua Țării, doamnelor și domnilor! Țara nu se respectă punând-o pe d-ra Nadine Vlădescu, clienta tuturor ziarelor de la o vreme, să debuteze fulminant la TVR Cultural din primul minut de emisie. Nu așa avem grijă de munca oamenilor care țin instituția asta în viață.

Iar dl PDG (Președinte Director General – n. red.) care se crede patron și ăia din juru-i vor ca noi să tăcem și să înghițim. Dl Dan Turturică și yesmenii care decid asemenea aberații au impresia că au luat instituția pe persoană fizică. Că sunt stăpâni, fără să dea socoteală pentru o investiție strategică, aducătoare de audiență. Să vă fie rușine!”

Al doilea mesaj al lui Dorin Chioțea

„Audiențele de aseară ale TVR 1 au fost de vreo 15 de ori mai mici decât în zilele cu meciuri de la FIFA World Cup 2022. Puteau măcar SĂ ANUNȚE PE CRAWL unde se desfășura partida Costa Rica vs Germania, așa îți respecți telespectatorii din banii cărora trăiești. Iar TVR INFO a fost în general în nota obișnuită.

Cel mai scump program din lume a fost dat la o parte ca să intre o producție de slabă calitate, motivând, chipurile, respectul față de Ziua Națională. Nu, nici vorbă, emisiunea a fost o încropeală care a arătat exact contrariul. Iar românii au amendat asta, că cifrele nu mint. Nu poți masca această irosire teribilă a unor drepturi plătite cu greu din banul public nefolosindu-le la valoarea lor. Nu e doar o lipsă de cunoștințe basic de management TV, ci și de programare, de respect financiar. Este și un prejudiciu care poate fi calculat, pentru care decidenții ar trebui luați la întrebări de Ministerul Finanțelor și de Curtea de Conturi. Mondialul performează ca niciodată la TVR 1 și la TVR 2 (aici în etapa a treia a grupelor).

Mai este ceva: de când e PDG (Președinte Director General – n. red.), regimul Dan Turturică a reușit o contraperformanță halucinantă: prăbușirea pe linie a audiențelor canalelor. Sunt multe ore pe zi cu 0,0 – 0,2. El ia toate deciziile, în Comitetul Director nu mișcă nimeni. Am asistat la asemenea scene, ședințele se filmează. Interesant, PDG nu ar trebui să se amestece editorial, dar menținând interimatele managerilor îi poate schimba oricând. El a hotărât, absolut hilar, să nu trimită nici măcar un reporter sportiv la cursa de record mondial a lui David Popovici când TVR deținea drepturile de transmisie! De aceea nu au existat declarații ale lui David din Zona Mixtă a Foro Italico, precum cele luate de Marian Olaianos imediat după cursa de la Budapesta. Culmea, Turturică a fost în tribune la Roma, e drept că în interes personal. Pentru el era de văzut, pentru plătitorii de taxe s-a făcut o mare economie!

Cei care susțin că la TVR nu ar trebui să ne intereseze audiența induc lumea în eroare cu bună-știință. În televiziune, fara audiență esti irelevant. Nu contezi, nu exiști, vocea ta e inutilă, vocile publice devin inutile, pentru că mesajele nu ajung nicăieri. SRTv a devenit televiziunea publică europeană cu cele mai mici audiențe raportate la propria țară. Asta costă 100 de milioane de euro anual!

O excelentă colegă îmi scria azi așa: «E vai de noi oricum. E timpul lor». Tot ce scriu și ce voi scrie aici e de notorietate în TVR, chiar dacă unora le convine această situație. Celor mai mulți le este frică, îi înțeleg pe fiecare. Pe mine însă, după ce mi-am văzut copilul aproape mort pe caldarâm când viața i se scurgea din el și ambulanța nu mai ajungea, nu mă sperie nimic, pentru că nu vreau să trăiesc într-o situație ca asta. Țara o facem noi. Eu nu pot să tac și nu, NU E TIMPUL LOR. Nu cred că politicienii care-și pun oameni în TVR vor răul instituției, așa ceva e de neconceput pentru mine. Cred că se lasă păcăliți sau nu realizează pe cine numesc. Nu am pe nimeni în spate, nu îmi este frică, iar mici dictatori am mai văzut cum s-au dus unul câte unul. Am muncit din greu la TVR și nu pot închide ochii. Mă declar avertizor public și voi scrie aici despre toate neconformitățile și neregulile, care n-au legătură cu indisciplina pe care probabil caută să o inventeze la comandă. Voi informa, în paralel, și autoritățile. Adevărul trebuie cunoscut de public, că de asta dă banii!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* George Simion preia narativul rusesc și cere să lăsăm Moldova să moară de frig și foame: „România nu mai trebuie să finanțeze Guvernul de la Chișinău nici măcar cu un leu!”

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Coaliția PSD-PNL refuză finanțarea Bucureștiului, deși orașul produce 25% din PIB-ul României

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* Rusia se surpă din interior. Un sondaj secret comandat de Kremlin arată că doar 25% dintre ruși mai susțin războiul din Ucraina, iar 55% vor începerea imediată a negocierilor de pace

* De frică să nu fie otrăvit de prietenul Putin, Lukașenko a schimbat toți bucătarii, servitorii și gărzile. S-a speriat după ce ministrul său de Externe a murit subit

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Continuă seria marilor surprize la Mondialul de fotbal: Tunisia – Franța 1-0, Australia – Danemarca 1-0!

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Viespar tipic PCR, FSN sau PSD, mult rahat și multe interese. Nici nu mai știi care e mai mânjit și mai mafiot ca celălalt. Va fi o victorie importanta când TVR va ieși de sub influența politicului și va deveni ceea ce ar fi trebuit să fie de la bun început!

  2. Articol manipulator. Chipurile DIGI are tvr info pe nu stiu ce canal in grila si daca tvr ar fi anuntat nu erau probleme, dar nici o vorba despre faptul ca Vodafone nu are tvr info in grila. By the way emisiunea transmisa de tvr a fost o mizerie patriotarda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -