Românul care visa lovituri de stat în Germania e un pușcăriaș periculos, care a împușcat un polițist. A fost „Mister Germania”, logodit cu „Miss Germania” și însurat cu o „Regină a frumuseții”

0
5462
Adrian Ursache, încolțit de polițiștii germani

Printre membrii grupării extremiste „Cetăţenii Reichului”, destructurată săptămâna trecută de poliția germană pentru că pregătea o lovitură de stat, se număra și un român: Adrian Ursache, fost mecanic auto în Câmpulung Moldovenesc. Acesta a câștigat concursuri de frumusețe și a avut partenere de viață două dintre frumoasele Germaniei. El face parte dintr-un grup extremist, iar din 2020 se află după gratii, pentru că a împușcat un polițist.

Yasemin Mansoor

Adrian Ursache s-a născut la 1 noiembrie 1974, în România. El lucrat în orașul Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava), ca mecanic auto, meserie pe care a practicat-o şi după ce a emigrat în Germania.

Odată plecat din țară, a primit cetățenia germană și și-a efectuat serviciul militar în anii 1997-1998, prestând activități civile.

Conform ziarului „Berliner Zeitung”, Ursache s-a logodit în 1997 cu Yasemin Mansoor, fostă „Miss Germania”, şi s-a convertit la islam.

În 1998, Ursache a fost ales, el însuși, „Mister Germania”.

A studiat Comerțul Internațional la Universitatea din Anhalt, iar după absolvire a lucrat la diverse companii de telefonie mobilă.

În anul 2000, Ursache s-a căsătorit cu „Regina frumuseții”, Sandra Hoffmann, cu care are doi fii și de care s-a despărțit in 2019, când a început să aibă probleme grave cu justiția.

Adrian Ursache alături de soția sa, Sandra Hoffmann, și de cei doi copii ai lor. FOTO: Getty Images

7 ani de închisoare după ce a împușcat un polițist

Adrian Ursache a intrat în atenția polițiștilor în momentul în care a „fondat”, pe proprietatea sa și a socrilor săi, pseudo-statul „Ur” şi şi-a creat propria ideologie.

Reichsburgerbewegung („Mișcarea Cetăţenii Reich-ului”) reprezintă o grupare extremistă ai cărei adepți nu recunosc Republica Federală Germania și refuză să plătească impozite sau amenzi, pe motiv că legile care prevăd astfel de sancțiuni sunt neconstituționale.

Fiind somat să părăsească proprietatea pentru că nu plătise statului taxe, impozite și penalitățile aferente, Ursache a împușcat un polițist, rănindu-l la gât.

În aprilie 2019, instanța germană l-a condamnat la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Apelul său a fost respins în mai 2020, astfel că sentința a rămas definitivă.

Adrian Ursache și mascații

Adrian Ursache este întemnițat, executându-și pedeapsa de 7 ani, dar organizația teroristă din care face parte a încercat să-i pună în aplicare planurile demente, culminând cu pregătirea unei lovituri de stat și preluarea puterii în Germania.

Printre cei 25 de arestați: Prințul Heinrich al XIII-lea, o fostă deputată AfD și o rusoaică

Totul s-a prăbușit săptămâna trecută, când 25 de membri și susținători ai grupării de extremă-dreapta „Cetățenii Reich-ului” au fost reținuți, în urma unor descinderi organizate în 11 landuri. Ei erau suspectați că ar fi pus la cale o lovitură de stat în Germania.

Alte două arestări au avut loc în Austria și Italia.

Anchetatorii estimează că din acest grup terorist făceau parte aproximativ 50 de persoane.

Suspecții ar fi plănuit încă din noiembrie 2021 un atac armat asupra Bundestag-ului (Camera inferioară a Parlamentului german), precum și arestarea și chiar asasinarea unor politicieni.

Un personaj-cheie al grupării era un bărbat de 71 de ani, cunoscut drept „prințul Heinrich al XIII-lea”.

Operațiunea autorităților germane a început miercuri, la ora 6.00 dimineața, când forțele speciale au luat cu asalt o casă din Berlin. Acolo au arestat o fostă deputată AfD (Alternativa pentru Germania – de extremă dreapta), în vârstă de 58 de ani.

De asemenea, o femeie cu cetățenie rusă şi doi cetățeni germani au fost arestați ca presupuși susținători ai complotului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* OPINIE. Cum se joacă Iohannis și PNL cu focul: pentru a-și salva pielea după eșecul Schengen, au alimentat discursul extremist și anti-occidental

* Băieții de AUR ai propagandei putiniste în România. Scurtă istorie a unei trădări naționale

* O „PSD-istă greacă”, vicepreședintă a Parlamentului European, a fost arestată în Belgia pentru corupție! Luase șpăgi enorme din Qatar

VIDEO. Putinist de frunte, Robert Turcescu se înscrie hotărât și în armata propagandei chineze! Minciuni comuniste pe care le promovează fără nicio rezervă: „China nu e o dictatură, așa cum se vorbește în Occident. E o țară extrem de liberă în exprimare” / „În China există o preocupare poate excesivă pentru om. În Occident – cras dezinteres pentru viața și confortul oamenilor”

* De la 1 ianuarie, salariul minim net crește de la 1.524 la 1.863 de lei (+22,24%). În construcții, un angajat nu poate fi plătit sub 3.150 de lei „în mână”

* Sumă colosală aprobată de UE pentru agricultura din România: 14,9 miliarde de euro! Incompetența lui Daea făcuse ca țara noastră să rămână printre ultimele fără Planul Național Strategic

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* Semifinale cu echipe de pe trei continente: Argentina – Croația, Franța – Maroc! Anglia a fost îngropată de liderul ei, Harry Kane, care a ratat un penalty crucial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.