Putin transferă în Ucraina trupe de ocupație din Georgia. Sunt aduși ruși, abhazi și osetini

0
1786
Cele două regiuni ocupate de ruși în Georgia, din 2008: Abhazia (mai mult de jumătate din litoralul Georgiei) și Osetia de Sud (în Munții Caucaz).

„Marea armată rusă”, care acționează în Ucraina după metode sovietice staliniste, a rămas în pană de personal. Despotul Vladimir Putin a ajuns să transfere unități tocmai din teritoriile ocupate în Georgia în 2008, în speranța că va reuși să captureze partea de sud a Ucrainei.

În total, au fost create cinci grupuri tactice de batalion (BTGr), cu un număr total de circa 2.000 de militari. Acest lucru este precizat într-un rezumat al frontului de război întocmit în dimineața zilei de 30 martie de către Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Mesajul a fost publicat de oficialii ucraineni pe pagina de Facebook a instituției și preluat de site-ul Obozrevatel.com.

Statul Major al Ucrainei: „Inamicul continuă cu o agresiune armată la scară largă împotriva statului nostru. Pentru echiparea forțelor armate ale Federației Ruse, din teritoriile ocupate ale Georgiei, au fost transferate unități ale bazelor militare 4 (districtul Ținvali, Osetia de Sud) și a 7-a (Abhazia), care fac parte din Districtul Militar de Sud. De la baza a 4-a militară au fost formate și trimise în Ucraina trei vehicule blindate de transport de trupe, cu un număr total de până la 1.200 de militari ruși și oseți. Din unitățile bazei a 7-a militară s-au format două vehicule blindate de transport de trupe, adică aproximativ 800 de persoane”.

„Recruții Regimentului 26 de tancuri au început să depună cereri de reziliere a contractului”

Alte precizări făcute de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei:

  • „Pe teritoriile regiunilor Zaporoje și Herson, ocupate temporar de inamic, continuă comiterea de acțiuni ilegale împotriva populației locale. În așezarea Bolșaia Belozerka, unitățile invadatorilor ruși au plasat echipamente militare între clădirile rezidențiale.”
  • „În orașul Melitopol, invadatorii au înființat puncte de control la periferia orașului și au întărit controlul accesului.”
  • „Inamicul continuă să jefuiască casele și apartamentele localnicilor, să rețină activiști pro-ucraineni și angajați ai organelor de stat din Ucraina.”
  • „În teritoriul ocupat temporar al regiunii Lugansk, autoritățile ocupante plănuiesc să efectueze un alt val de mobilizare de la data de 1 aprilie a acestui an. Este posibil să existe astfel de încercări în teritoriile recent ocupate ale regiunii.”
  • „Potrivit informațiilor disponibile, Forțele Armate ale Federației Ruse continuă să se confrunte cu probleme legate de personalul unităților. Astfel, recruții Regimentului 26 de tancuri din Divizia 47 de tancuri, care au semnat contracte după participarea lor la războiul cu Ucraina, au început să depună rapoarte cu o cerere de reziliere a contractului și de a le trimite pentru servicii ulterioare până la punctul de desfășurare permanentă.”
  • „Gruparea forțelor mixte în direcțiile Donețk și Lugansk în ultima zi a respins 4 atacuri ale invadatorilor ruși. Soldații noștri au distrus 7 tancuri, 7 unități blindate, 2 vehicule și un tun antitanc. Inamicul a suferit și pierderi de forță de muncă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Unitatea de elită a armatei lui Putin a fost îngropată și practic a încetat să mai existe”. Armata 1-a de tancuri fusese înființată de Stalin în 1943

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.