PSD luptă feroce să salveze privilegiile lui Ion Iliescu. Miza: blocarea unui articol de lege care-i lasă fără avantaje pe foștii șefi de stat dovediți securiști sau demnitari comuniști

9
2251

PSD s-a mobilizat exemplar marți pentru a bloca în Comisia pentru Drepturile Omului un amendament de lege introdus de deputatul Cătălin Teniță (USR-PLUS) și care prevede că foștii șefi de stat care au fost securiști sau nomenclaturiști comuniști își pierd privilegiile. Vizat este Iliescu, care ar rămâne fără toate beneficiile: casă, pensie specială etc.

Teniță scrie pe contul său de Facebook că bătălia a fost extrem de dură, iar PSD a cerut sprijin de la reprezentanții minorităților și a specula absența a doi liberali pentru a bloca amendamentul, la vot, cu scorul de 9-8.

Legea fusese depusă în legislatura trecută de două PSD-iste care îi aparțin lui Dan Voiculescu: Steluța-Gustica Cătăniciu și Grațiela Leocadia Gavrilescu. În textul legii propuse de acestea se prevede anularea drepturilor pentru foștii președinți de stat dovediți colaboratori ai Securității comuniste. Vizat era Traian Băsescu, vechi inamic al oligarhului care controlează Antena 3.

Teniță spune că nu e normal ca doar simplii colaboratori, care erau niște unelte ale regimului, să își piardă privilegiile, și că trebuie să fie incluși pe listă și adevărații responsabili pentru crime, adică ofițerii de Securitate și activiștii de partid cu funcții.

Asta înseamnă că Ion Iliescu ar urma să rămână fără privilegii. A fost momentul în care PSD s-a activat și a sărit în apărarea părintelui spiritual.

Victoria PSD – continuatorul de drept al Partidului Comunist, căruia i-a preluat activiștii și metodele de acțiune – este una de etapă, pentru că lupta finală se va da în plenul Parlamentului, la vot.

Teniță despre lupta cu PSD din Comisia pentru Drepturile Omului

„Un pic de punctul 8.

Pe la jumătatea anului trecut, distinsele doamne parlamentare Steluţa-Gustica Cătăniciu și Graţiela Leocadia Gavrilescu depun un proiect de lege privind anularea drepturilor acordate fostilor președinți ai țării care au avut calitatea de colaboratori ai Securității. A se citi Băsescu.

E vorba de PLX 58/2021, gasiti toata povestea in linkul din comentarii.

Azi a ajuns la Comisia privind Drepturile Omului.

Așa că m-am gândit să depun un amendament care ar îmbunătăți în viziunea mea acest proiect de lege. Să sancționăm nu doar turnatorii Securității deveniți presedinți, ci și demnitarii statului și ai partidului comunist și angajații Securității deveniti președinți ai republicii democratice.

Că nu turnau turnatorii de capul lor, iar crimele alea mari împotriva drepturilor omului, colectivizarea forțată, tortura, înfometarea, trimiterea la canal, abrutizarea unui întreg popor le-au facut șefii de Partid și de stat.

Vai, asta înseamnă tatăl nostru, Iliescu, și-au dat seama colegii distinsi de la PSD.

Care au prelungit votul, au incercat să tragă de timp, au pus mana pe telefon, a venit și ceva ajutor de la minorități. Cert e că au câștigat cu 9-8 la minutul 97, cu arbitru mai prietenos așa. Amendamentul ar fi trecut dacă distinșii colegii de la un partid din coaliție ar fi venit la muncă (nu doar 1 din 3 locuri ocupate + 2 neocupate).

Cert este că și așa, respins, tot voi putea susține amendamentul acesta în plen.

Egală măsură între turnători, ofițeri de Securitate, sefi de PCR și demnitari ai RSR!

Spre nemulțumirea PSD-ului. Care aparent face distincție între săgeți și capii mafiei. Corb la corb…“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

9 COMENTARII

 1. „Și mor, ei, oameni tineri…”, cum se zice-n popor…

  Nici „Covidu'” nu se lipește de… DINOZAURUL(-bolșevic!) de „Zâmbilici”: ăsta ne-ngroapă pe toți, ce maiii…

  „MĂI, ANIMALULE!”, când ne laaaaaaaași, mă?!!!!!!!!

 2. Bolșevicii domină și acum. Se țin cu dinții de putere. Și nu vor lăsa pe veci puterea din mâini.
  Și așa, în final, cu puterea asta nehotărâtă se pare că ajungem la anarhie.

 3. Succes in plen, cred ca va trece amendamentul cat si legea in cauza, sa se faca un strop de dreptate, pentru ca trebsoara asta nu e numai pentru cine se pregateste si cel care sapa groapa altuia, cade chiar el in ea!

  • Nu cumva ne transformam si noi in ceea ce ne-a fost scarba?
   Hai sa lasam populismele astea.
   Au fost presedinti, exista in toata lumea civilizata anumite cutume. Ne place sau nu ne place, asta este.

   • Domnule Gabriel, fără-supărare, darrr… președinții din-lumea-CIVILIZATĂ, pe care-i evocați în argumentația Dumneavoastră, NU au… UCIS (este adevărat: INDIRECT, prin ORDINELE date și prin CIRCUL orchestrat atunci de către conspiraționiștii din decembrie 1989, dar… tot CRIMĂ este!) aproape… O MIE de oameni-NEVINOVAȚI, după fuga predecesorului său (pe care, apropo: tot personajul la care se referă articolul… L-A MĂTRĂȘIT, cu tot cu soție – !!!!!! – prin ordinul dat unui „complet-de-judecată” de-toată-PANARAMA!)…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here