Pfizer/BioNTech este cel mai eficient vaccin anti-Covid din cele fabricate până acum: 94%. Cum se prezintă celelalte

1
4073
Israelul și-a imunizat populația doar cu produsul BioNTech/Pfizer, cel mai eficient dintre vaccinurile de pe piață

Produsul Pfizer/BioNTech este cel mai eficient dintre toate vaccinurile anti-Covid produse până acum, relevă studii făcute în Israel, țara cea mai avansată din lume în imunizarea populației.

Principalul furnizor de servicii medicale din Israel, Clalit, a comunicat că eficiența vaccinului de la Pfizer/BioNTech este de 94%, statistică realizată după centralizarea rezultatelor a 600.000 din cele câteva de milioane de indivizi imunizați în această țară.

Studiul a urmărit evoluția a 600.000 de persoane după ce au fost vaccinate. Incidența cazurilor de coronavirus a scăzut cu 94% , comparativ cu un grup de alți 600.000 de indivizi care nu fuseseră vaccinați.

Un alt element remarcabil este că eficiența vaccinului s-a menținut pentru toate grupele de vârstă, inclusiv cei peste 70 de ani, raportează reprezentanții Clalit.

În ultimele două luni, Israelul a dat dovadă de o eficiență și organizare remarcabile, reușind să vaccineze cu prima doză peste 3,8 milioane de persoane din populația totală de 8,8 milioane. Dintre cele 3,8 milioane de oameni vaccinați cu prima doză, 2,4 milioane au primit-o deja și pe cea de-a doua, putându-se considera deja imunizați.

Guvernul israelian își propune să vaccineze populația peste 16 ani până la sfârșitul lunii martie, adică în următoarele 6 săptămâni.

Deși mult mai în urmă față de ritmul Israelului, care vaccinează zi și noapte, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, și România stă binișor față de media imunizării în Uniunea Europeană. Până acum s-a vaccinat 5,59% din populația adultă, anunță autoritățile.

Importantă este și schimbarea de optică a populației. Deși supuși aproape un an bombardamentului cu știri false și propagandei antivacciniste, românii au început în ultimele luni să se lămurească: nu-i cipează nimeni, nu se înregistrează nici valuri de morți în rândurile celor imunizați, iar reacțiile adverse nu sunt atât de îngrozitoare cum li se spusese. Așa că mare parte din populație este acum interesată să se imunizeze cât mai repede.

Vaccinul Moderna, produs de americani, este cotat la o eficiență de peste 91%.

Datele puse la dispoziție de ruși privind vaccinul Sputnik V relevă o eficiență de 92%, dar nu au fost validate nicăieri, deocamdată, și rămân doar pe hârtie.

Vaccinul AstraZeneca e cel mai ieftin, dar oferă o protecție mai scăzută, de circa 70%, iar datele raportate la ultima mutație a virusului, din Africa de Sud, arată că eficiența scade până la 20%.

Vaccinul Sinovac, al chinezilor, este estimat la o eficiență de circa 50% și nu se știe ce imunitate oferă contra noilor mutații.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.