Ministrul Drulă: În 2022 dăm în folosință A0, autostrada de 55 km care ocolește Bucureștiul și leagă A1 de A2

0
7710

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat că, până la sfârșitul anului 2022, se va da în folosință cea mai mare parte a autostrăzii A0, de 55 de kilometri, care urmează să conecteze autostrada A1 (București – Pitești) de autostrada A2 (București – Constanța).

Aceasta va însemna o fluidizare masivă a traficului și scutirea șoferilor de orele pierdute pe șoseaua de centură a Capitalei.

Conform ministrului Drulă, încep lucrările la lotul 1 al autostrăzii A0 (16,93 km). Lucrările la lotul 2 al aceleiași autostrăzi (16,3 km) sunt deja avansate.

“În total se lucrează acum pe 33 de kilometri din cei 55 de kilometri ai semi-inelului sudic de autostradă a Bucureștiului dintre A1 și A2”, spune Drulă.

Într-o vizită pe șantier, ministrul Drulă le-a transmis constructorilor turci: “Așteptăm de la dumneavoastră lucrări la cea mai bună calitate și mobilizare totală, pentru a putea da în trafic, până la finalul anului următor, o mare parte dintre aceste proiecte combinate”.

Șoseaua de centură a Bucureștiului este cel mai aglomerat drum din România pe parcursul anului. Traficul venit de pe Valea Oltului și din Oltenia se direcționează spre Constanța fie prin oraș, fie pe șoseaua de centură, care nu e terminată și în mare parte are o singură bandă pe sens.

În cursul verii, când românii din țară vin la mare, drumul dinspre Brașov sau Pitești spre Constanța devine un coșmar în zona Bucureștiului, unde traficul se gâtuie. Ambuteiajele prelungesc călătoriile cu ore bune.

Promisiunea electorală făcută anul trecut de Guvernul Orban a fost că, până în 2024, România va da în folosință 1.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres.

Țintele majore sunt autostrăzile peste munți în primul rând, pe rutele Comarnic – Brașov și Pitești – Sibiu, și conectarea Moldovei la restul țării cu autostrăzile Iași – București și Iași – Tg. Mureș.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here