duminică, aprilie 14, 2024
AcasăNewsPercheziții la Spitalul Fundeni. Suspiciuni de decontare fictivă pentru medicamente care nu...

Percheziții la Spitalul Fundeni. Suspiciuni de decontare fictivă pentru medicamente care nu ajungeau la pacienți

-

Anchetă la Institutul Fundeni: poliția și procuratura au descins marți dimineața la cel mai mare spital din România, de unde au ridicat documente într-un dosar care vizează posibila decontare fictivă pentru medicamente care nu ajungeau la pacienți.

Cazul este instrumentat de procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei Sectorului 2. Deocamdată, potrivit Rodicăi Nițescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului, dosarul este deschis in rem (se vizează fapte și nu făptași), pentru infracțiunile de înșelăciune, fraudă informatică și fals intelectual. Nițescu a declarat pentru HotNews că faptele descoperite ar fi fost comise acum nici 4 luni, în noiembrie 2020: “Sunt vizate nereguli privind administrarea de medicamente către pacienți, în sensul că unii dintre ei figurau cu medicamente administrate, dar în realitate lucrurile nu ar sta chiar așa. Este vorba despre pacienți cu diferite afecțiuni de la Institutul Clinic Fundeni. Se ridică documente“.

Conducerea Institutului Fundeni nu a dorit să dialogheze cu presa și s-a rezumat la emiterea unui scurt comunicat: “Astăzi în cadrul unei clinici din Institutul Clinic Fundeni este în curs de desfăşurare o acţiune a organelor de urmărire penală de pe lângă Judecătoria Sector 2. Acţiunea vizează o serie de verificări, realizate de organele de urmărire penală, verificări ce nu implică Institutul Clinic Fundeni“.

Managera Institutului Clinic Fundeni este Anca Coliță, doctoriță oncopediatră, șefa Secției de Pediatrie a spitalului și coordonatoarea programului de Transplant Medular Pediatric de la Institutul Fundeni.

- Advertisement -

Nu e prima oară când la Institutul Fundeni apar astfel de probleme. În 2014 ancheta a vizat decontarea a 1.100 de rețete false la Secția de Hematologie. Trei doctori au fost vizați în acea afacere de pe urma căreia a beneficiat un lanț de farmacii prin decontarea a 8,3 milioane de lei de la CASMB.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -