90 de ani de nașterea lui Ion Iliescu, 70 de ani la rusificarea sa și 30 de ani de la oribilele sale crime

6
998

Marți, 3 martie, Ion Iliescu a împlinit 90 de ani. Fostul președinte a declarat că nu se mai simte „ca la 19 ani”, dar „deocamdată” capul îi e „întreg”. Nimic despre crimele pe care le-a gestionat în îndelungata sa carieră de agent de influență sovietic.

„Ca la 90 de ani… nu-i ca la 19, dar e… Se adună multe. Dar, deocamdată, capul e întreg.(…) Stau cu soția, nu facem nimic deosebit, dar răspund la telefoane. M-au sunat mulți cunoscuți – și mai din tinerețe, și mai din perioada de după Revoluție”, a spus Ion Iliescu la Mediafax.

Apoi, la România TV, unde a fost abordat ca un mareu erou, Ion Iliescu a continuat: „Vă mulțumesc pentru urări. Mă simt ca la 90 de ani, în plină tinerețe. Petrec în familie, pașnic, pentru că și soția e născută pe 4 martie”.

Ultima apariție publică a lui Ion Iliescu a fost în martie 2017, când s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în „Dosarul Revoluției”, in care a fost trimis în judecată pentru infracțiuni contra umanității. De asemenea, Iliescu a fost trimis în judecată și în „Dosarul Mineriadei” din 13-15 iunie 1990, tot pentru infracțiuni contra umanității.

La alegerile din 2019, fostul președinte al PSD a votat acasă, cu urna mobilă.

Reperele vieții unui trădător care a călcat pe cadavre

Pentru Ion Iliescu, 3 martie 2020 marchează 90 de ani de viață. Este o vârstă care trebuie asociată cel puțin cu alte trei repere importante din cariera fostului președinte. Așadar, avem:

  • 90 de ani de la nașterea lui Ion Iliescu;
  • 70 de ani de la sovietizarea sa, care a însemnat și o rusificare pe viață (în 1950, la 20 de ani, Ion Iliescu – fiul cominternistului Alexandru Iliescu – era trimis de Gheorghe Gheorghiu-Dej la Moscova, pentru 5 ani de studii, adică de instruire politico-ideologică bolșevico-stalinistă);
  • 50 de ani de la maxima lui putere pe vremea lui Ceaușescu, pe care l-a „lucrat” în folosul Moscovei (în 1968-1971, Iliescu a fost promovat în CC al PCR, urmare a presiunilor sovietice la care Ceaușescu n-a rezistat);
  • 30 de ani de la crimele oribile din decembrie 1989 (dar și de la mineriada din 13-15 iunie 1990).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Streinu-Cercel: „Acesta e un virus mai prăpădit. Mult mai agresiv e virusul gripal. În SUA sunt peste 10.000 de decese

Bântuit de șpăgi, „Genunche” zice că are „o imagine cât Casa Poporului”! Senatorul PSD îl dă în judecată pe fiul Sorinei Pintea

6 COMENTARII

  1. Un nenorocit si-un tradator de tara ordinar, care indrazneste sa mai iasa pe sticla si sa ne rada-n fata, a mancat zeci de ani din drumul acestei tari, pe care-a bagat-o in cea mai neagra prapastie, sustinand ca o salveaza de fapt. Puscarie macar pentru o zi, insa la cum lungeste justitia procesele importante, nu stiu daca vom vedea. Asteapta sa moara de batranete, bolsevicul imputit, sa se inchida dosarul, iar adevarul sa fie inmormantat odata cu el.

  2. Crime oribile nepedepsite de justitia romana cu zeite ale anticoruptiei care nu l-au inculpat pe Iliescu cand erau procuror general, cu procurori#rezist, cu judecatori care vor salarii de lux si pensii speciale nesimtite de la cetatenii lasati prada criminalilor in masa, traficantilor si a celor mai infricosatori infractori in timp ce ei condamna la ani grei de inchisoare devaforizatii care aduna surcele din padure ca sa nu moara de frig si fura salam ca sa nu le moara copiii de foame. Iliescu in forma la 90 de ani este exact ce merita populatia care locuieste in Romania acum.

  3. Securitatea: La mulți ani frumoși, domn Ion Iliescu! Nu vă aducem aminte de Revoluție, noi cei care n-am trădat 1600. Sperăm ca mersul vieții dvs. să fie. Să trăiți cât David Rockefeller. 102 ani.

    Mossad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here