Ciolacu, disprețuitor cu șeful PNL: „Credeţi că domnul Cîţu este decizional în ceea ce se întâmplă în România?“

1
1604
Marcel Ciolacu, președintele PSD, speculează situația din PNL și mimează responsabilitatea, tratându-l în același timp cu desconsiderație pe liderul liberalilor

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut miercuri dimineața, la adresa omologului său de la PNL, o reacție care spune multe despre ce se întâmplă acum pe scena politică. Întrebat cum se va depăși problema reprezentată de faptul că Florin Cîțu nu vrea să coopteze PSD în Guvern cu miniștri, Ciolacu a zâmbit disprețuitor: „Dumneavoastră credeți că domnul Florin Cîțu este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?“.

PSD a respins cererea PNL de a sprijini un Guvern minoritar pe o perioadă limitată de timp. Social-democrații vor să aibă miniștri în Executiv – altfel nu vor susține în Parlament cabinetul Nicolae Ciucă.

Ciolacu nu ratează nicio ocazie să-l trateze cu desconsiderație liderul PNL. Miercuri dimineață, șeful PSD a repetat că n-are nicio negociere cu conducerea liberalilor, pentru că Florin Cîțu nu e „decizional“, singurele discuții purtându-se cu premierul desemnat, generalul Nicolae Ciucă.

Prin această abordare, PSD vrea să sublinieze că toate hotărârile se iau la Cotroceni, Florin Cîțu fiind sărit din lanțul decizional. Ciolacu încearcă să se poziționeze ca persoană responsabilă, de prim nivel, care discută cu cei de calibrul său – adică premierul desemnat și președintele României – și nu cu „executanți“. Întrebat dacă s-a întâlnit cu generalul Ciucă, președintele PSD a răspuns, plin de sine: „Nu cred că are importanţă dacă există sau nu întâlniri. Şi astăzi de dimineaţă am stat de vorbă telefonic cu premierul desemnat, încercăm să găsim o soluţie politică pentru a depăşi această criză, dar, revenind la principalele probleme, rămân pandemia şi energia. Consider că sunt obligat ca lider de partid, indiferent că sunt la Putere sau Opoziţie, să am acest dialog, nu am negocieri cu conducerea PNL. PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestei crize şi să fie parte la rezolvarea crizei, de aceea am înaintat 10 măsuri pe care orice guvern învestit trebuie să le ia. Dacă nu, le vom face prin legi, în Parlament“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Antena 3, amendată de CNA cu 60.000 de lei pentru mesajele conspiraționiste promovate de Răzvan Dumitrescu

* AUDIO. Călugărul nebun de la Mănăstirea Durău: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte!” / „Vaccinul ne transformă în hibrizi” / „De locul injecției se lipesc magneți” / „Vor să omoare 95% din populația lumii” / „Extratereștrii îl pun pe Antihrist în fruntea Guvernului Mondial”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Și a doua rundă de negocieri PNL – PSD a eșuat. Nici PSD, nici USR nu acceptă aberația „guvernului minoritar”. Cîțu are acum de ales: Guvern cu miniștri USR sau PSD?

* VIDEO. Cîțu continuă să-l saboteze pe Ciucă: „Nu există flexibilizare! Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”

* VIDEO. Orban, a doua demisie din trei. Atac năprasnic la Iohannis: „PNL să se întoarcă cu spatele la chiriașul de la Cotroceni!”

* USR și AUR au votat pentru ca Iohannis să-și justifice averea în Parlament, dar PSD-iștii Grindeanu, Firea și Dâncu l-au salvat pe președinte de această umilință

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* Fostul fotbalist Bănel Nicoliță a fugit în Mexic de frica interlopilor, după ce a făcut datorii uriașe

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here